لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۲ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۰۷

افزایش چهار برابری پولیو در سال جاری در افغانستان و پاکستان؛ امسال ۵۰ واقعه ثبت شده است


امسال در هر دو کشور ۵۰ تن به این بیماری مبتلا شناخته شده‌اند.
امسال در هر دو کشور ۵۰ تن به این بیماری مبتلا شناخته شده‌اند.

گزارش‌ها می‌رساند که واقعات پولیو یا فلج اطفال در افغانستان و پاکستان امسال افزایش یافته است.
امسال در افغانستان ۲۲ واقعه پولیو و در پاکستان ۲۸ واقعه شناسایی شده که این ارقام نسبت به سال گذشته چهار برابر افزایش را نشان می‌دهد.


کارشناسان به این باورند که کمبودی‌ها در کمپاین‌های واکسین ضد پولیو و آگاهی عامه سبب افزایش موارد پولیو شده است.

ابتکار جهانی ریشه‌کن‌سازی پولیو یا فلج اطفال (GPEI) در گزارش تازه خود می‌گوید که سه کودک دیگر در ولایت‌های قندهار و هلمند به این بیماری مبتلا شناسایی شده‌اند.

این سازمان جهانی در گزارش هفته گذشته خود گفت که امسال در افغانستان ۲۲ واقعه پولیو ثبت شده و این در حالی است که سال گذشته شش کودک به این بیماری در افغانستان مبتلا شناسایی شده بودند که همۀ این موارد در ولایت ننگرهار بود.

در پاکستان اکثر واقعات پولیو در نزدیکی افغانستان در ایالت بلوچستان شناسایی شده است.
ادارۀ جلوگیری از پولیو در پاکستان می‌گوید که امسال ۱۵ واقعه پولیو یا فلج اطفال تنها در ایالت بلوچستان پاکستان شناسایی شده است.

سال گذشته صرف ۶ واقعه پولیو در پاکستان شناسایی شده بود.
مقامات اداره مبارزه با پولیو در پاکستان می‌گویند ناامنی و اجتناب برخی خانواده‌ها از واکسین کردن اطفال سبب افزایش واقعات پولیو در این کشور شده است.

کارمندان خدمات صحی می‌گویند ویروس پولیو با مواد فاضله از بدن فرد مبتلا خارج شده و با ملوث ساختن آب جویبارها به ذخایر زیرزمینی آب راه می‌یابد.

داکتر سید کمال شاه، مسئول سابق ارتباطات برنامه محو پولیو در افغانستان می‌گوید نواقص در تطبیق کمپاین واکسین ضد پولیو سبب می‌شود که کودکان در افغانستان به پولیو دچار شوند:

«علت‌های افزایش موارد فلج اطفال زیاد است، به‌طور خاص کیفیت کمپاین‌ها که در گذشته در پاکستان و افغانستان تطبیق شده و در پهلوی کیفیت کمپاین‌ها، آگاهی عامه در ساحات و جاهایی که موارد فلج اطفال راپور شده کافی نیست.»

داکتران: پولیو علاج ندارد و تنها واکسین می‌تواند کودکان را از این بیماری نجات دهد.
داکتران: پولیو علاج ندارد و تنها واکسین می‌تواند کودکان را از این بیماری نجات دهد.

سازمان جهانی صحت می‌گوید کمپاین واکسین ضد پولیو که قرار بود در ماه گذشته سپتمبر در افغانستان راه‌اندازی شود به علت اختلاف حکومت طالبان دربارۀ چگونگی تطبیق آن به تعویق انداخته شده و تاریخ جدیدی نیز برای آغاز آن تعیین نشده است.

ابتکار جهانی ریشه‌کن‌سازی پولیو می‌گوید که در هفته جاری سه نمونه محیطی ویروس پولیو در قندهار و هلمند کشف شده است. این سازمان بین‌المللی ماه گذشته گفته بود که در ماه اگست در کابل، قندهار، و هلمند ۵ نمونه محیطی پولیو دریافت شده بود.

داکتران می‌گویند پولیو یک بیماری ویروسی ساری است که علاج ندارد و تنها واکسین می‌تواند کودکان را از این بیماری خطرناک نجات دهد. داکتران بر ضرورت واکسین اطفال زیر ۵ سال در برابر این بیماری تأکید می‌کنند.

پولیو یا فلج اطفال از همه جهان به استثنای افغانستان و پاکستان ریشه‌کن شده است.

XS
SM
MD
LG