شماری از ولسوالیهای ولایت شرقی ننگرهار افغانستان چهارشنبه شب شاهد سیلابهای ویرانگری بودهاند. باشندهگان محل میگویند که دهها خانه در ولسوالیهای اچین، سپین غر و کوت ولایت ننگرهار ویران شده و صدها جریب زمین زراعتی آسیب دیدهاست.
همچنان حاصلات فصلی مردم را نیز خراب کرده و به سبب آن برای دهقانان زیان فراوان به بار آورده است.
آنان میگویند، سیلابها به اماکن عمومی، راهها و پُلها نیز آسیب رسانده است.
وارث خان صادق، باشندهٔ ولسوالی سپین غر و یک تن از سیلابزدهگان، به رادیو آزادی گفت: "زمینهای من زیاد تخریب شده، زمینهای بچهکاکایم هم خراب شده، اما از من بسیار تخریب شده، بیشتر از نصف آنها تخریب شده، این نصف دیگر هم به خطر مواجه است، در جنگلها هم بته/گیاه داشتم آن را هم از بین برده است، جواری، پنبه، درختان روسی کشت کرده بودم این همه را نیز خسارهمند کرده، کدام زمینی هم که باقی مانده اگر بار دیگر سیل بیاید این را هم از بین میبرد."
سیدالله، باشندهٔ ولسوالی کوت ننگرهار که بهگفتۀ او دو اتاق خانهاش به اثر سیلابها ویران شده، به رادیو آزادی میگوید که در این سیلابها افزون بر زمینهای زراعتی و اماکن عمومی، شماری از مواشی نیز تلف شدهاند: "این سیلابها خسارات مالی را به بار آورده است، در این مناطق مواشی مردم که مشغول چریدن بودند و یا از آنان استفاده میکردند تلف شده، مواشی زیادی را با خود برده که شمار دقیق آن معلوم نیست."
محبالله، باشندهٔ ولسوالی اچین ننگرهار، هم میگوید این سیلابها به اماکن عمومی هم خسارات زیادی بجا گذاشته است: "اینجا در سپین غر ژاله بارید و افزون بر آن باران هم بارید و باز سیلابها سرازیر شد، همه زمینهای زراعتی ما، بندها و اماکن عامالمنفعه را تخریب کرد."
بهگفتۀ محبالله در مناطق میدانک، چلگزی، معروف چینی، لوخی و قلای ولسوالی سپین غر بیشتر کشتزارها با خطر جدی سیلابها مواجهاند و دیوارهای استنادی مقاومت نمیکنند.
او از حکومت و ادارات کمککننده میخواهد تا برای مهار آبها باید بندهای آب ساخته شود.
اجمل سبحانی، سخنگوی ریاست زراعت، مالداری و آبیاری ولایت ننگرهار، نیز در گفتوگو با برخی رسانهها رسیدن خسارات مالی به مردم را تأیید کرده است.
او گفته که در تلاشاند با همکاری مؤسسات کمکرسان به مردم متضرر کمک کنند.
در مورد خسارات واردشده از اثر این سیلابها به مردم و اقدامات حکومت طالبان، از جانان سایق، سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی حکومت طالبان، پرسیدیم، اما او به پرسشهای رادیو آزادی در این مورد پاسخ نداد.
پیش از این، به اثر سیلابهای شدید ۲۷ سپتمبر در ولسوالی کوز کونر ولایت ننگرهار، سه تن جان باختند و ۲۰ تن دیگر زخمی شده بودند.
ملا عادل، سخنگوی والی حکومت طالبان در ننگرهار، در یک پیام نوشتاری در مورد آن سیلابها به رادیو آزادی گفته بود که سه تن به اثر آن کشته شدند و ۲۰ تن دیگر زخم برداشتهاند.
او برخی تصاویر را هم با رادیو آزادی شریک کرده بود که نشان میداد سیلابها ۱۵۰ خانه و یک کانال آب را هم تخریب کرده بود.