لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۲ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۰۲

روانشناسان: شک و گمان بد در میان معتادان سبب مشکلات جدی خانواده گی می‌شود


تعدادی از افراد معتاد
تعدادی از افراد معتاد

فرید هژده سال پیش به ایران رفت و در آنجا هنگام کار به استفاده از چرس رو آورد، اما مشکلات زنده گی اش زمانی بیشتر شد که به شیشه معتاد شد.

فرید در صحبت با رادیو آزاد، خودش را عامل بی اتفاقی در خانواده و بد بختیهای میداند که دامنگیر اعضای خانواده اش شده است:

" در بین مردم رفته نمیتوانستم، سر مادر، پدر و خواهرانم بد گمانی میکردم، به خواهرانم اجازه بیرون رفتن را نمیدادم. در قریه ها دختران کورس و درس خواندن میروند، در قریه ما تمام دختران میرفتند، اما من خواهرانم را اجازه نمیدادم. فکر میکردم که امکان دارد خواهرم با کدام بچه رابطه برقرار کند."

داکتران شک و بد گمانی را نوع بیماری روانی میدانند که عامل عمده آن در میان معتادان استفاده از مواد مخدر کیمیاوی است.

افراد معتاد زندگی پر مشقت دارند این مسئله تاثیر جدی بر سایر اعضای خانواده میگذارد.
افراد معتاد زندگی پر مشقت دارند این مسئله تاثیر جدی بر سایر اعضای خانواده میگذارد.

محمدگل صمیم، روانشناس در بخش تداوی معتادان میگوید که استفاده از مواد مخدر کیمیاوی بیشترین تاثیر را روی سیستم عصبی انسان بجا میگذارد و وی را در برابر جامعه بد گمان میسازد:

" شخص در مقابل دیگران فکر منفی دارد، بعضی اوقات بالای خانم خود شک میکند که شاید همراه دیگران رابطه نامشروع داشته باشد، بالای مادر، پدر، برادر و اعضای خانواد خود شک میکند که گویا دشمن من اند، برای من دسیسه میسازند و یا مرا میکشند، بالای دوستان خود شک میکند که گویا برایش دسیسه میسازند. وقتی دو نفر باهم صحبت میکنند، وی فکر میکند که در مورد وی گپ میزنند. هیرویین، تریاک و شیشه باعث اختلال فکر میشود."

فرید: همیشه بالای اعضای خانواده به ویژه خواهران خود بدگمان بودم

اکثر معتادان مواد مخدر در افغانستان به دور از خانواده زنده گی میکنند و شبها و روزهای شان را در تجمعات معتادان سپری میکنند.

یک خانواده در ولایت غور که همه اعضای آن به استفاده از مواد مخدر معتاد شده اند.
یک خانواده در ولایت غور که همه اعضای آن به استفاده از مواد مخدر معتاد شده اند.

محمد ظاهر شمس، روانشناس میگوید که همین دوری از خانواده و نشست و برخاست با افرادی دارای برخوردهای متفاوت نیز بر برخورد فرد معتاد در برابر اعضای خانواده تاثیر میگذارد:

" دوری از خانواده و دوستان شان است، چون معتادان روزها از خانواده به دور میباشند. وسوسه های نزد شان پیدا میشود که زن و فرزند شان چطور خواهند شد، با کدام مشکلی روبرو اند، نان شان چطور خواهد شد؟ در حال که خود معتاد هم مشکلات زیادی دارد. این مشکلات عامل مهم وسوسه برای معتادان شده میتواند."

نگرانی در رابطه به سلامت روانی معتادان در حالی است که کارمندان طبی مراکز تداوی معتادان از افزایش استفاده از شیشه در میان معتادان خبر میدهند.

معلوماتی که هنگام مراجعه معتادان به این مراکز ثبت شده، نشان میدهد که اکثریت استفاده کننده گان شیشه و هیرویین در افغانستان به اختلال روانی دچار استند.

XS
SM
MD
LG