لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۷ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۱۶

رئیس عمومی یونسکو: افغانستان با «عقبگرد خشونت‌آمیز با هدف حذف دختران و زنان از زندگی عمومی» روبرو شده است


آزولای: محدودیت‌های وضع شده بر زنان در افغانستان، چالشی بزرگ برای آینده این کشور است.
آزولای: محدودیت‌های وضع شده بر زنان در افغانستان، چالشی بزرگ برای آینده این کشور است.

رئیس عمومی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد «یونسکو» با نگرانی از محدودیت‌های آموزشی در افغانستان می‌گوید که این کشور در سه سال گذشته، با یک عقبگرد خشونت‌آمیز با هدف حذف دختران و زنان از زندگی عمومی روبرو شده است.

آدری آزولای در مصاحبه به خبرگزاری فرانسوی «اکسپرس» که به تازگی نشر شده گفته نسلی از زنان در افغانستان در خطر قربانی شدن‌اند. او افزوده که افغانستان تحت کنترل طالبان، در حال حاضر تنها کشوری در جهان است که به دختران اجازه نمی‌دهد بالاتر از صنف ششم به مکتب بروند.

بانو آزولای افزوده: "این وضعیتی است که باید همه ما را نگران کند و برای من یک مبارزه حیاتی است."

او در ادامۀ این گفت‌وگو سلب آزادی و حق آموزش دختران را غیرقابل قبول توصیف کرده و از جامعه جهانی خواسته تا برای بازگرداندن حق آموزش دختران بر طالبان فشار بیاورد.

رئیس عمومی یونسکو گفته که با آنکه این سازمان برای حمایت از روش‌های آموزشی جایگزین در افغانستان کار می‌کند، اما تأکید کرده که هیچ چیز نمی‌تواند جایگزین آموزش رسمی صنوف درسی مکاتب شود.

از سوی هم برخی از دختران محروم از آموزش در افغانستان می‌گویند که ادامه وضع محدودیت‌های آموزشی طالبان در سه سال گذشته آنان را ناامید ساخته است.

فرزانه و مریم که هنگام حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان در صنف یازدهم و نهم مکتب درس می‌خوانند به رادیو آزادی گفتند: «بیشتر از سه سال می‌شود که درهای مکاتب به روی ما بسته است و ما در کنج خانه‌ها زندانی شده‌ایم. طالبان ببینند که زنان در کشورهای اسلامی چه پیشرفت‌های می‌کنند ولی ما حق نداریم درس بخوانیم.»

«من کسی بودم که با یک‌دنیا امید و آرزو زندگی می‌کردم تا کسی باشم که به دیگران کمک کنم، اما در بیش از سه سال می‌شود که همه آرزو و امیدهایم از بین رفته و مانند وضعیت کشور سردرگم هستیم.»

حکومت طالبان پس از به قدرت رسیدن دوباره در افغانستان در تابستان ۲۰۲۱ آموزش دختران بالاتر از صنف ششم مکتب را منع کرد و پس از آن در اواخر سال ۲۰۲۲ بر رفتن آنان به پوهنتون‌ها نیز ممنوعیت وضع کرد.

حکومت طالبان از سال ۲۰۲۱ آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع کرده است.
حکومت طالبان از سال ۲۰۲۱ آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع کرده است.

حکومت طالبان همواره آموزش و کار زنان را موضوعات داخلی افغانستان خوانده و تأکید کرده که حقوق زنان در چهارچوب شریعت اسلام در این کشور تأمین است.

با وجود انتقادهای دوامدار افغان‌ها در داخل و بیرون از کشور و شماری زیادی از نهادهای حقوق بشری و سازمان‌های بین‌المللی و کشورها در خصوص ممنوعیت آموزش دختران، حکومت طالبان موضع خود را تغییر نداده و محدودیت‌ها بر زنان را نیز بیشتر ساخته است.

XS
SM
MD
LG