صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونسیف) میگوید که بیش از ۳۴۳ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان برای درمان بستری شدهاند.
این اداره در شبکۀ اکس (توییتر سابق) روز یکشنبه (۲ میزان) نوشت که غذای مقوی برای درمان سوء تغذیۀ حادِ کودکان حیاتی است و یونسیف تنها نهاد فراهمکنندۀ این نوع غذا برای کودکان در افغانستان است.
برخی از والدین در این کشور میگویند که به دلیل فقر و مشکلات اقتصادی، کودکان آنان از سوء تغذیه رنج میبرند.
یک زن در ولایت قندوز که از افشای نامش خودداری کرد به رادیو آزادی گفت که دو کودکش دچار سوء تغذیهاند.
«طفلکهای من متأسفانه به سوء تغذیه گرفتار شدهاند، یکی سه ساله است و دیگری یک ساله است، چون شیر به شیر بودند. سابق وظیفه داشتم، میتوانستم که آنان را تغذیه کنم و شیر خشک بدهم. بعد از اینکه یک سال پیش از وظیفه برکنار شدم، دو کودک را همزمان شیر میدادم، دیگه چیزی در دسترس نبود، یگان بیسکویت برایشان میدادم و بالاخره به سوء تغذیه گرفتار شدند. حالا که به مرکز صحی در قندوز مراجعه میکنم، اول نوبت نمیرسد و اگر نوبت برسد، یکی دو مواد تغذیه میدهند و بس.»
از سوی دیگر، امید مردی در کابل میگوید که یک کودک ۵ سالهاش به سوء تغذیه مبتلا است.
«کودکم در یک سالگی کودک چاقی بود. بعد از سه سالگی و تغییرات زندگی، بیچاره بسیار لاغر شده و سوء تغذیه است.»
داکتران شفاخانۀ حوزوی ولایت پکتیا میگویند که شمار کودکان دچار سوء تغذیه در این شفاخانه افزایش یافته است.
رحمانالله زدران، یکی از این داکتران، گفت که کودکان زیادی در این شفاخانه تحت درمان قرار دارند.
«شمار کودکان در شفاخانه زیاد است، اگر به گونۀ اوسط بگویم، در شفاخانۀ حوزوی پکتیا در تابستان روزانه تا سیوپنج و چهل کودک در بستر داریم. این شمار در زمستان کم میشود زیرا بسیاری از کوچیها نقل مکان میکنند و به جاهای دیگر میروند، به این دلیل شمار کودکان به ۲۵ تن میرسد. به گونۀ اوسط اگر شمار کنید، تا یک هزار یا ۱۲۰۰ کودک به این شفاخانه آورده میشوند.»
سازمان جهانی صحت در ماه سنبله گفته بود که بر اثر گسترش بحران ناامنی غذایی در افغانستان، دو میلیون و نهصد هزار کودک با سوء تغذیه روبهرو اند.
به گفتۀ این سازمان، از میان این کودکان بیش از هشتصدوپنجاه هزار تن به سوء تغذیۀ حاد دچار اند.
برنامۀ جهانی غذا WFP در گزارشی در ماه سنبله گفته بود که به دلیل کمبود شدید بودجه، بیش از یک میلیون زن و کودک در افغانستان از دریافت کمکهای بشردوستانه محروم شدهاند.
این ادارۀ سازمان ملل متحد هشدار داده بود که بر اثر کمبود بودجه، بیشترین آسیب به زنان و کودکان وارد میشود.
WFP قبلاً گفته بود که این اداره از هر سه کودک دچار سوء تغذیه تنها به یکی آنان میتواند کمک کند.