لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۲۶

نمایندهٔ امریکا در ملل متحد: ایالات متحده، چین و روسیه در مورد حمایت از حقوق بشر در افغانستان اختلاف نظر دارند


لیندا توماس گرینفیلد: این سه کشور در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان دیدگاه متضاد دارند.
لیندا توماس گرینفیلد: این سه کشور در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان دیدگاه متضاد دارند.

در پی افزایش نگرانی‌ها در مورد وضعیت حقوق بشری در افغانستان، نمایندهٔ ایالات متحدهٔ امریکا در سازمان ملل متحد می‌گوید که دیدگاه‌های ایالات متحده، چین و روسیه در مورد حمایت از حقوق بشر در افغانستان پراگنده یا مخالف هم است.
لیندا توماس گرینفیلد ناوقت روز چهارشنبه ۱۸م سپتمبر در یک نشست خبری در مرکز مطبوعات خارجی در واشنگتن گفت که وضعیت زنان و دختران تحت حاکمیت طالبان به گونهٔ دوامدار رو به وخامت است و باید برای تغییر طالبان کارهای زیادی انجام شود: «ما معتقدیم که باید برای پاسخگویی طالبان و مجبور کردن آن‎ها به تغییر، اقدامات بیشتری انجام شود. طالبان نمی‌توانند در دنیایی‌که زنان را به حاشیه می‌برند و ۵۰ درصد آن‎ها در هیچ امور سهم نمی‌گیرند، به موجودیت‌شان ادامه بدهند. یقیناً که همین بزرگ‌ترین تفاوتی است که ما با چین و روسیه داریم.»

خانم گرینفیلد با اشاره به رسمیت شناختن حکومت طالبان گفت که حفاظت از حقوق بشر اولویت ایالات متحده است.

او همچنان از انتخاب نمایندهٔ ویژهٔ سازمان ملل متحد برای افغانستان حمایت کرد و توصیه کرد که نمایندهٔ ویژهٔ سازمان ملل متحد باید با طالبان در مسایل دخیل باشد و آن‌ها را تشویق کند که طوری رفتار کنند که برای جامعهٔ جهانی قابل پذیرش باشد.

این در حالی‌ست که شورای امنیت سازمان ملل متحد در قطعنامه‌ای به تاریخ ۸م جدی ۱۴۰۲، به نیاز مبنی بر تعیین نماینده ویژهٔ این سازمان برای افغانستان اشاره کرده بود.
چین و روسیه در آن زمان از امضای این قطعنامه خودداری کردند.
طالبان نیز با انتخاب نمایندهٔ ویژهٔ سازمان ملل متحد برای افغانستان مخالفت کرده‌اند.

امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان، در یک نشست با سفیران کشورهای منطقه گفته که در صورت حضور یوناما در افغانستان نیازی به تعیین نماینده‌گان ویژهٔ جدید نیست.

شماری از آگاهان امور بین‌الملل می‌گویند که اختلافات کشورهای بزرگ جهان می‌تواند آسیب‌های زیادی به ملت‌های ضعیف وارد کند.
آن‌ها می‌گویند که اگر اعضای دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد به گونه واحد صدای خود را برای تغییر در افغانستان بلند می‌کردند، اوضاع تا این حد بد نمی‌بود.

حکمت‌الله حکمت به رادیو آزادی گفت: «اختلافات بین ابرقدرت‌های بین‌المللی به جای این‌که به نفع ملت‌های ضعیف‌تر باشد، عملاً به آن‌ها آسیب می‌زند. اختلافی‌که بین پنج عضو شورای امنیت در مورد افغانستان وجود دارد، به نفع مردم افغانستان نیست. اگر این کشورها از یک موضوع بر مقام‌های امروزی فشار می‌آوردند، امروز درهای مکاتب به روی دختران ما بسته نمی‌بود.»

طالبان با تعیین نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان مخالفت کرده‌اند.
طالبان با تعیین نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان مخالفت کرده‌اند.

از سوی هم جاوید جاوید، آگاه دیگر روابط بین‌الملل، نیز می‌گوید: «مردم افغانستان مستحق هستند و حقوق بشری و انسانی عقلانی و منطقی است. آن‌ها (طالبان) باید حقوق انسانی را مانند رفتن به مکتب و پوهنتون‌ها بدون توجه به این‌که قدرت‌های بزرگ چه فکر می‌کنند به مردم بدهند و همین‌طور زمینه‌های کاری را برای‌شان فراهم کنند.»

به‌گفته آگاهان بین‌المللی، تقسیم دیدگاه‌ها در میان کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان باعث شده است که نقش جامعه جهانی نه‌تنها در افغانستان، بلکه در سایر بحران‎های بین‌المللی نیز بی‌تأثیر باشد.

XS
SM
MD
LG