دو نامزد انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده، کامالا هریس و دونالد ترامپ، در نخستین مناظرۀ تلویزیونی خود بهشدت از عملکردهای یکدیگر انتقاد کردند. این مناظرۀ ۹۰ دقیقهای که روز سهشنبه، ۱۰ سپتمبر، توسط شبکۀ تلویزیونی ایبیسی برگزار شد، به موضوعات مختلفی از جمله خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، امضای توافقنامه دوحه با طالبان، بحرانهای خاورمیانه، مهاجرت، حق سقط جنین و مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی پرداخت.
کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات، از رقیب خود دونالد ترامپ به دلیل امضای «بدترین توافق» با طالبان انتقاد کرد. او گفت:
"دونالد ترامپ زمانی که رئیسجمهور بود، یکی از ضعیفترین توافقها را با طالبان امضا کرد. او به دولت افغانستان پشت کرد و بهطور مستقیم با طالبان مذاکره کرد. در نتیجۀ این مذاکرات، طالبان موفق شدند ۵۰۰۰ زندانی خود را آزاد کنند."
اما ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه، از توافق خود با طالبان دفاع کرد و آن را «بسیار خوب» توصیف کرد. وی افزود:
"این توافق مشروط بود و اگر به درستی انجام میشد، تجهیزات نظامی به ارزش ۸۵ میلیارد دالر به دست طالبان نمیافتاد و هیچ سرباز امریکایی هنگام خروج کشته نمیشد."
ترامپ همچنین انتقاد کرد که دولت بایدن خروج نامنظم نیروها از افغانستان را انجام داده است که به گفتۀ او، «شرمآورترین لحظه» در تاریخ امریکا بوده است.
با این حال، کامالا هریس از تصمیم جو بایدن برای خروج نیروهای امریکایی حمایت کرد و تأکید کرد که او با این تصمیم موافق بوده است.
این در حالی است که توافقنامۀ دوحه در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ در قطر امضا شد و پس از آن، در ۱۵ اگست ۲۰۲۱، حکومت جمهوری افغانستان سقوط کرد و نیروهای امریکایی از افغانستان خارج شدند.
در سه سال گذشته، مقامات امریکایی بارها طالبان را به نقض توافقنامۀ دوحه متهم کردهاند، اما طالبان این اتهامات را رد کردهاند. همچنین، پس از بازگشت طالبان به قدرت، محدودیتهای شدیدی بر زنان افغانستان اعمال شده و آنها را از شرکت در فعالیتهای مختلف از جمله آموزش و کار منع کردهاند. حکومت طالبان تاکنون از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.