لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۵۶

سازمان دیدبان حقوق بشر، جرمنی را به چشم‌پوشی از وضعیت حقوق بشری در افغانستان متهم کرد


نشان سازمان دیدبان حقوق بشر.
نشان سازمان دیدبان حقوق بشر.

پس از آن‌که حکومت جرمنی هفته گذشته ۲۸ پناهجوی افغان را اخراج کرد و تأکید کرد که این برنامه را ادامه می‌دهد، سازمان دیدبان حقوق بشر در واکنش به این اقدام، جرمنی را به چشم‌ پوشی از "بحران و وضعیت فاجعه‌بار حقوق‌بشری" در افغانستان متهم کرده‌است.

این سازمان دراعلامیه‌ی که ناوقت روز پنجشنبه « ۵ سپتمبر» در صفحه وب‌سایت خود منتشر کرده گفته که با توجه به گزارش‌های مستند ملل متحد و برخی سازمان‌های دیگر، وضعیت حقوق بشری در افغانستان "فاجعه‌بار" است.

دیدبان حقوق بشر با اشاره به کشتارهای فرا قانونی، ناپدید شدن های اجباری و شکنجه در افغانستان خطاب به حکومت جرمنی افزوده که "هیچ‌کس در افغانستان مصون نیست" و پناهجویان افغان به کشوری باز می‌گردند که حاکمان آن مردم را در محضر عام شلاق می‌زنند و زنان را از عرصه عمومی حذف کرده‌اند.

این سازمان همچنان گفته که "وضعیت به قدری وخیم است که سازمان ملل متحد اعلام کرده هیچ‌کس نباید به افغانستان بازگردانده شود".

طیاره یی که افغانهای اخراج شده را از جرمنی به کابل منتقل کرد.
طیاره یی که افغانهای اخراج شده را از جرمنی به کابل منتقل کرد.

برخی از مهاجران افغان در جرمنی که هنوز درخواست پناهنده‌گی شان از سوی حکومت این کشور قبول نشده نیز به رادیو آزادی ابراز نگرانی می‌کنند که اقدامات سخت‌گیرانه حکومت جرمنی در مقابل مهاجران، آنان را با چالش‌های روبه‌رو خواهد کرد.

یکی از این مهاجران که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نام‌اش در گزارش منتشر شود می‌گوید، استراتیژی سخت‌گیرانه حکومت جرمنی نه‌تنها خطر اخراج پناهجویان را دارد، بلکه امنیت زنده‌گی مهاجران افغان در این کشور را برهم می‌زند:

"تغییر نگرش‌ها در برابر افغان‌های که در جرمنی زنده‌گی می‌کنند نگران‌کننده است. وقتی نگرش‌ها در برابر افغان منفی می‌شود، امنیت افغان‌ها، زنده‌گی اجتماعی، زنده‌گی کاری و تحصیلی آن‌ها در خطر می‌افتد. ممکن مورد تبعیض واقع شوند، ممکن برای آن‌ها خدمات و فرصت‌ها داده نشود و نادیده گرفته شوند."

نسرین یکی دیگر از مهاجران افغان در جرمنی به رادیو آزادی گفت: "باز گرداندن مهاجران افغان از جرمنی به افغانستان بسیار نگران کننده است، به خصوص برای آنانی‌که در افغانستان با تهدیدات و خطرات جدی روبه‌رو هستند و برای زنان افغان که در افغانستان از هیچ حق برخوردار نیستند، نگران‌کننده است."

اولاف شولتز، صدراعظم جرمنی
اولاف شولتز، صدراعظم جرمنی

دیدبان حقوق بشر همچنان با اشاره به سخنان اولاف شولتز، صدراعظم جرمنی گفته که به حکومت جرمنی باید اکنون واضح شده باشد که نادیده گرفتن ارزش‌های حقوق بشری برای دستاوردهای سیاسی کوتاه‌ مدت، یک استراتیژی موفق و قابل دفاع نیست.

این سازمان بار دیگر تأکید می‌کند که "هیچ‌کس صرف نظر از جنایاتی‌که مرتکب شده، نباید به مکانی اخراج شود که در آن در معرض خطر نقض جدی حقوق بشر قرار دارد".

حکومت جرمنی پس از حملات پناهجویان افغان و سوری که منجر به کشته شدن غیر نظامیان شده، گفته که مهاجران دارای سابقه جرمی را به شمول افغان‌ها اخراج می‌کند.

پس از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، هزاران افغان به شمول فعالان، خبرنگاران و استادان پوهنتون به جرمنی و برخی از کشورهای دیگر مهاجرت کردند.

اکنون نگرانی‌ها وجود دارد که با بازگرداندن مهاجرت افغان از جرمنی، زنده‌گی این افغان‌ها در افغانستان تحت حاکمیت طالبان با تهدید مواجه خواهد شد.

XS
SM
MD
LG