جهان
در سال جاری ۷۶ پولیس در حملات مسلحانه در خیبر پختونخوا پاکستان کشته شدهاند
رسانههای پاکستانی از کشته شدن حداقل ۷۶ پولیس در حملات مسلحانه در ایالت خیبر پختونخوا در سال جاری خبر دادهاند.
بر اساس گزارش امروز دوشنبه (۸ اسد) تلویزیون جیونیوز پاکستان، ۱۱۳ پولیس دیگر در حملات مختلف زخمی شدهاند. بر اساس این گزارش، بیشترین حملات به پولیس در دره اسماعیل خان صورت گرفته که در نتیجۀ آن در مجموع ۲۳ پولیس کشته و تعدادی دیگر زخمی شدهاند.
تحریک طالبان پاکستان یا گروه طالبان پاکستانی مسئول بیشتر حملات به نیروهای امنیتی در پاکستان است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
ترکیه برای جلوگیری از حملات بر شهر ادلب توسط شورشیان به این شهر داخل شد
در حالی که شورشیان افراطی و متحدان آنها در سوریه که توسط ترکیه حمایت میشوند، دیروز بخشهای از دومین شهر بزرگ سوریه حلب را تصرف کردند، ترکیه برای جلوگیری از حملات بر شهر دیگر سوریه ادلب به این شهر داخل شد.
در ادلب طیارههای جنگی سوریه و روسیه پیهم حمله هوائی انجام میدهند. در این شهر بین شورشیان و قوای سوریه برخوردها دوام دارد.
وزارت خارجه ترکیه دیروز در صفحه ایکس نوشت که این حملات باید خاتمه پیدا کند. به گفته این وزارت برخوردهای جاری در منطقه سبب افزایش بحران شده است.
نهاد حقوق بشر سوریه گزارش داده که بر شهر ادلب در حالی حمله صورت میگیرد که افراد مسلح افراطی و گروههای تحت حمایت ترکیه بر دومین شهر بزرگ سوریه حلب حملات خود را افزوده است.
شورشیان سوریه بعد از سال ۲۰۱۶ دیروز جمعه اولین بار دوباره به بعضی مناطق حلب داخل شدند.
امریکا قرارداد ۳۸۵ میلیون دالری فروش پرزه جات طیارههای جنگی را با تایوان تصویب کرد
ایالات متحده قرارداد فروش پرزه جات طیارههای جنگی، سیستم رادار و همچنان وسایل ارتباطی را با تایوان تصویب کرد که مقدار آن به ۳۸۵ میلیون دالر میرسد.
اداره همکاری وزارت دفاع امریکا (DSCA) دیروز گفت که در این قرار داد پرزه جات طیارههای جت جنگی اف ۱۶ و دستگاههای راداری شامل میباشند که هم اکنون در تحویل خانههای نظامی امریکا وجود دارند.
هرچند واشنگتن با تایوان روابط رسمی دپوماتیک ندارد ولی بازهم مهمترین حامی این جزیره بوده و بزرگترین کمک کننده آن به شمار میرود.
در برخوردهای بعد از آتش بس بین شیعهها و سنیها ۱۳ نفر در کرم خیبر پختونخواه کشته شدند
یک مقام خیبر پختونخواه با شرط افشا نشدن نامش امروز به خبرگزاری فرانس پرس گفته که در جنگهای فرقوی بین دو طرف از ۲۱ ماه نومبر به این سو تعداد کشته شدهها به ۱۲۴ نفر رسیده است.
مقامات محلی میگویند که در منطقه هنوز هم در بعضی جاها صدای تیراندازی شنیده میشود که برای متوقف ساختن آن تلاش دوام دارد.
بتاریخ ۲۱ نومبر در نتیجه حمله و فیر بر یک کاروان موترها در راه پشاور - پاره چنار ۴۵ شیعه و ۴ سنی کشته شدند. یک روز بعد از آن در منطقه سنی نشین بگن افراد مسلح حمله کرده و خانهها و دوکانها را آتش زدند.
هرچند اکنون به میانجیگری حکومت بین دو طرف آتش بس صورت گرفته اما مردم منطقه از حکومت خیبرپختونخواه میخواهند که برای حل بحران کُرم جدی اقدام نماید.
ایران و قدرتهای اروپایی توافق کردند که مذاکرات در مورد برنامه های اتمی تهران را ادامه بدهند
ایران و قدرت های اروپائی بعد از اجلاس دیروزه خود در ژنیو موافقه کردند که در آینده نزدیک مذاکرات را دوام میدهند .
مذاکره کننده گان ایران و سه کشور اروپائی بریتانیا، فرانسه و جرمنی دیروز در مذاکرات خود در ژنیو در باره مسايل مختلف از جمله توسعه برنامه های اتومی ایران، حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراين و بحران شرق میانه صحبت کردند.
معاون وزیر خارجه ایران کاظم غریب آبادی بعد از این اجلاس در صفحه ایکس خود نوشت که آنها در این مذاکرات بر تحولات دوجانبه ، منطقه و جهان ، مسايل اتومی و دور کردن تحریم ها تمرکز کردند.
غریب آبادی یاد آوری کرد که ایران به مذاکرات و ادامه تماسها متعهد میباشد.
در عین زمان رهبران استخبارانی بریتانیا و فرانسه در مورد تقویه روابط روسیه و ایران و سریع شدن برنامه های اتومی ایران اظهار نگرانی کردند.
اوکراین به یک انبار نفت و یک رادار دفاع هوایی در داخل روسیه حمله کرد
اوکراین میگوید امروز جمعه ۹ قوس به یک انبار نفت و یک رادار دفاع هوایی در داخل روسیه حمله کرده است.
این حمله در حالی صورت میگیرد که روسیه و اوکراین قبل از شروع کار دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، حملات علیه یکدیگر را افزایش داده اند.
فرماندهی عمومی اوکراین گفت که آنها به انبار نفت اطلس در منطقه روستوف روسیه حمله کردند که باعث آتش سوزی در این تاسیسات شد.
اوایل سال جاری حمله دیگری نیز به این تاسیسات ذخیره نفت روسیه صورت گرفته بود.
شورشیان تحریر الشام یک پایگاه اردوی سوریه و ۱۳ قریه تحت کنترل دولت را تصرف کردند
شورشیان تحریر الشام در ولایتهای ادلب و حلب سوریه یک پایگاه اردوی سوریه و ۱۳ قریۀ تحت کنترل دولت را تصرف کردند.
پس از این اتفاق بشار اسد رییس جمهور سوریه، به طور غیر مترقبه، به مسکو سفر کرد تا با رییس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین دیدار کند، اما هنوز جزئیاتی از مذاکرات او با ولادیمیر پوتین اعلام نشده است.
حملات که به طور غیرمنتظره از روز چهارشنبه ۷ قوس آغاز شد.
در پاسخ، نیروهای روس در حمایت از اردوی سوریه حملات هوایی را انجام دادند که تعداد کشته شدههای ناشی از آن تا به حال به حدود ۲۰۰ نفر رسیده است، هرچند شماری از رسانهها تعداد آنها را بیش از ۲۳۰ نفر گزارش داده اند.
دیده بان حقوق بشر سوریه که در بریتانیا مستقر است اعلام کرد که در حملات دو روز گذشته تا اوایل صبح روز جمعه ۹ قوس ۱۰۲ تن از جنگجویان تحریر الشام، ۱۹ عضو گروههای متحد آنها و ۶۱ سرباز دولت سوریه کشته شده اند.
شورشیان گروه تندرو تحریر الشام در چهار سال گذشته چنین حملاتی را انجام نداده بودند.
اسرائیل و گروه حزب الله یکدیگر را به نقض آتش بس متهم کرده اند
حزب الله از سوی امریکا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته میشود، اما اتحادیه اروپا شاخه نظامی آنرا در لست سیاه قرار داده است نه شاخه سیاسی اش را.
حزب الله یک گروه سیاسی و نظامی است که بیشتر در جنوب لبنان مستقر است و شاخه سیاسی این گروه در پارلمان لبنان کرسیهایی نیز دارد.
این درحالیست که صدراعظم اسرائیل اعلام کرده است که به اردو دستور داده در صورت نقض آتش بس آماده جنگ باشند.
اردوی اسرائیل روز پنجشنبه ۸ قوس اعلام کرد که تاسیسات مورد استفاده گروه حزب الله برای ذخیره راکتهای میان برد در جنوب لبنان را هدف قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این حمله در روستای بیساریه در شمال دریای لیتانی صورت گرفته و این اولین حمله هوایی اسرائیل از زمان آغاز آتش بس محسوب میشود.
بر اساس این گزارش، در آتش بسی که از صبح روز چهارشنبه اجرایی شد، بر پایان دادن به تاسیسات نظامی غیرقانونی در جنوب دریای لیتانی تاکید شده، اما به تاسیسات نظامی در شمال آن اشاره نشده است.
اردوی اسرائیل همچنان اعلام کرد که چندین اقدام «مشکوک» را روز پنجشنبه ۸ قوس شناسایی کرده است که تهدید و نقض آتش بس محسوب میشود.
ولادیمیر پوتین بر ضرورت تقویت روابط روسیه با حکومت طالبان تأکید کرد
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بر ضرورت تقویت روابط کشورش با طالبان تأکید کرد و گفت، مسکو با حکومت طالبان تعامل دارد.
به گزارش خبرگزاری تاس روسیه، پوتین دیروز پنجشنبه ۸ قوس پس از نشست سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) در آستانه، پایتخت قزاقستان گفت که اوضاع در افغانستان پیچیده است، اما نشانههایی از ثبات تحت رهبری طالبان دیده میشود.
وی گفت که "نمیتوانیم این واقعیت را نادیده بگیریم که وضعیت این کشور به سوی ثبات به پیش میرود".
پوتین افزود که مسکو با مقامات کنونی افغانستان روابط دوجانبه دارد و این روابط ادامه خواهد داشت.
پوتین به کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی درباره چالشهای امنیتی یادآوری کرد و گفت که وضعیت در افغانستان پیچیده است، اما امید وار است که روابط قوی با افغانستان برقرار نمایند.
سازمان پیمان امنیت جمعی که بلوک امنیتی کشورهای شوروی سابق به رهبری روسیه است، از تهدیدات امنیتی که از افغانستان منشا میگیرند، ابراز نگرانی کرده است.
ریس جمهور روسیه گفته که حل این مشکل یک اولویت برای این سازمان است.
وزیر خارجه ایران در آستانه مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی نسبت به نتایج این مذاکرات ابراز بد بینی کرد
وزیر خارجه ایران در آستانه مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی نسبت به نتایج این مذاکرات ابراز بدبینی کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، قرار است مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزارت خارجه و مذاکرهکنندهٔ ارشد ایران امروز ۹ قوس با نمایندگان بریتانیا، جرمنی و فرانسه در ژنیو دیدار کند.
رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که مذاکرات ژنیو بیشتر جلسه ای برای ارائه ایده های مختلف خواهد بود که بر نگرانی های دوجانبه در مورد رویکرد احتمالی ترامپ در قبال موضوع هسته ای ایران متمرکز خواهد بود.
پیش از این گزارشهای مختلفی درباره تداوم سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران در اداره جدید دونالد ترمپ و در عین حال احتمال مذاکره او با تهران منتشر شده است.
وزیر خارجه ایران هشدار داد در صورت وضع تحریم های بیشتر، تهران بمب هستهای خواهد ساخت
وزیر امور خارجه ایران می گوید که در صورت وضع مجدد تحریم های سازمان ملل متحد بر تهران، ممکن است، ایران دکترین هسته ای خود را تغییر دهد و بمب هسته ای تولید کند.
عباس عراقچی روز پنجشنبه(۲۸ نوامبر) در شهر لیسبون پایتخت پرتگال به خبرنگاران، گفت که ایران از مدت ها قبل دانش تخنیکی ساختن بمب هسته ای را دارد، مگر انجام این کار"بخشی از ستراتیژی امنیتی تهران نیست."
این اظهارات در حالی مطرح می شود که قرار است، امروز(۲۹ نوامبر) مذاکره کنندگان ایران و کشورهای E3 یعنی بریتانیا، فرانسه و جرمنی در شهر ژینو با هم ملاقات کنند. در این دیدار در مورد موضوعات مختلف، از جمله برنامه هسته ای ایران و منازعات در شرق میانه بحث خواهد شد.
عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران اجلاس امروز ژینو را به حیث یک نشست تبادل نظر توصیف کرده، تا که به گفتۀ او دیده شود که "آیا واقعاً راهی بیرون رفت از بن بست هسته یی فعلی وجود دارد، یا خیر."