در مقالهای که از سمیرا اصغری، عضو افغان کمیتۀ بینالمللی المپیک منتشر شده آمده است که سازمان ملل و دولتها باید با اعمال فشار، حقوق اساسی زنان و دختران افغانستان را دوباره تأمین کنند.
این کمیتۀ بینالمللی المپیک میگوید که در هنگام تشویق ورزشکاران در المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۴، نباید ۲۰ میلیون زن و دختر افغان را که از حقوق اساسی خود محروم شدهاند، به فراموشی سپرده شوند.
سمیرا اصغری، عضو کمیته بینالمللی المپیک، در مقالهای که کمیته بینالمللی المپیک آن را روز شنبه ۲۷ جولای نشر کرده گفته که دختران و زنان افغان از تمام حقوق اساسی خود از جمله کار، آموزش و ورزش محروم شدهاند. او تأکید کرده که سازمان ملل و دولتها باید با اعمال فشار، حقوق اساسی این زنان و دختران را دوباره تأمین کنند.
او افزوده که حضور ورزشکاران زن افغان در بازیهای المپیک نشاندهندۀ قدرت زنان است.
شماری از دختران محروم از ورزش به رادیو آزادی میگویند که هرچند آنها با ممنوعیت روبرو هستند اما خوشحالاند که نمایندهگانشان در المپیک حضور دارند.
دو دختر ورزشکار در افغانستان که نخواستند نامشان در گزارش منتشر شود به رادیو آزادی گفتند:
"در حال حاضر دختران افغانستان از تحصیل، کار و ورزش محروم شدند، کاملاً خانهنشین هستند، اینکه دختران در المپیک حضور دارند و مانند ذکیه خدادادی که یکی از قهرمانان ما است، این برای ما جای خوشی است و به ما امید و انگیزه میدهند که ما هم بتوانیم به درس و ورزش خود ادامه بدهیم."
"یکی از خواستههای مهم ما این است که صدای ما را بشنوند و صدای ما باشند، زیرا ما دختران در داخل افغانستان با ممنوعیتهای ورزش و آموزش طالبان روبرو هستیم و فعالیتهای ما را کسی نمیبیند و صدای ما را در داخل افغانستان کسی نمیشنوند."
با آنکه حکومت طالبان در نزدیک به سال گذشته مدعی است که حقوق زنان افغان در چارچوب شریعت اسلام تأمین است اما زنان و دختران در این کشور از بسیاری حقوق اجتماعی، فرهنگی و سیاسیشان از جمله حق آموزش بالاتر از صنف ششم، تحصیلات عالی، کار در بسیاری ادارههای دولتی و همه نهادهای غیردولتی و ورزش محروماند.
کمیته بینالمللی المپیک به دلیل وضع ممنوعیت ورزش دختران از سوی طالبان و واکنشهای جهانی بر تصامیم محدودکنندۀ آنها، از هیچ مقام طالبان در این بازی دعوت نکرده است.
حضور دختران ورزشکار افغان در المپیک امسال به دلیل ممنوعیت ورزش با تشویقهای زیادی روبرو شده است.
در المپیک سال روان شش ورزشکار به شمول سه دختر به نمایندگی از افغانستان و هفت ورزشکار افغان به شمول چهار دختر در تیم پناهندهگان حضور یافتهاند.
یک عضو کمیته بینالمللی المپیک در حالی از جهان ساخته که نباید زنان و دختران افغانستان محروم حقوق اساسیشان را فراموش کند که پیش از این نیز خواستهای مشابه از سوی شماری از نهادهای بینالمللی مطرح شده است.
حکومت طالبان در سه سال گذشته بر موضع خود در خصوص حقوق زنان و دختران پافشاری کرده و اخیراً ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان و رئیس هیئت آنها در نشست دوحه آموزش دختران را مسألۀ داخلی افغانستان خواند، اما روزماری دی کارلو معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در واکنش به آن گفت که این مسأله به هیچ صورت موضوع داخلی افغانستان نیست.