سازمان بینالمللی مهاجرت ملل متحد (IOM) میگوید که در نتیجۀ بارانهای شدید، سیلابها و طوفان هفتۀ گذشته در شرق و شمال شرق افغانستان ۷۱ تن جان باختهاند. این سازمان در اعلامیهای که ناوقت روز سهشنبه، ۲۳ جولای در صفحۀ ایکس «توئیتر سابق» خود منتشر کرده، گفته است که این رویدادها به شمول ننگرهار به مردم در ولایتهای لغمان، کنر، بدخشان و بغلان آسیب رسانده است.
هرچند در این اعلامیه مشخص نشده که چه تعداد افراد در کدام ولایتها جان باختهاند، اما بر اساس گزارشها بیشترین تلفات در ننگرهار بوده است. مقامهای حکومت طالبان در ننگرهار به روز دوشنبۀ هفتۀ گذشته اعلام کردند که تنها در این ولایت ۵۱ تن جان باخته و حدود ۵۶۰ تن دیگر زخمی شدهاند.
در اعلامیۀ آی او ام آمده است که در این رویدادها ۹۰۰ خانه هم تخریب شده است. این سازمان گفته است که تا حال برای ۱۳۰ خانواده کمکهای عاجل صورت گرفته و به ۲۵۷ خانواده هم خدمات صحی ارائه شده است.
این درحالیست که شماری از باشندهگان ننگرهار که بارانهای شدید و طوفانهای هفتۀ گذشته همه دار و ندارشان را از بین برده است، مدعیاند که تا حال هیچ کمکی به آنها صورت نگرفته است.
نظرمحمد، یک باشندۀ ولسوالی سرخرود ننگرهار به رادیو آزادی گفت: "در چند روز گذشته که باران وژاله شد، برای ما تاوان زیاد رسید، با ما وعدۀ کمک شده بود، اما تا کنون از سوی کدام موسسه و حکومت کمکی صورت نگرفته است."
عابد، یک باشندۀ دیگر سرخرود هم از نرسیدن کمکها شکایت دارد و میگوید، تیمهای سروی به چندین منطقه آمدهاند، اما هیچ خبری از کمکها نیست. او به رادیو آزادی گفت: "همه کودکان و زنان بدون سرپناه در این هوای گرم شب و روزشان را سپری میکنند، کدام وعدهای که در قسمت توزیع کمکها شده بود تا حال عملی نشده است، هیچ کسی تا هنوز کمک نکرده است و ما هم بدون سرپناه زندهگی میکنیم."
اما ادارۀ ولایتی حکومت طالبان در ننگرهار به تاریخ ۱۷ جولای در اعلامیهای از توزیع کمکهای نقدی و مواد خوراکی به متضررین خبر داده و گفته بود که تا به آن زمان برای خانوادۀ هر کشته شده صد هزار افغانی و برای خانوادۀ هر زخمی ۵۰ هزار افغانی کمک صورت گرفته است.
این درحالیست که به روز دوشنبۀ هفتۀ گذشته، ۲۲ جولای، دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ ملل متحد (اوچا) خبرداد که در نتیجۀ بارانهای شدید و طوفانهای اخیر در ولایتهای شرقی و شمال شرقی افغانستان ۲۹ ولسوالی آسیبپذیر شده است. اوچا گفته بود که تمام خانوادههای متضرر به مواد خوراکه، سرپناه، خدمات صحی و آب آشامیدنی پاک نیاز دارند.
افغانستان از جمله کشورهای آسیبپذیر از تغییرات اقلیمی خوانده میشود که در چند ماه اخیر شاهد بارانهای شدید و جاری شدن سیلابها بوده است که در نتیجۀ آن صدها تن در ولایتهای مختلف جان باختند و به مردم خسارات مالی هم وارد شده است.
از سوی دیگر ادارۀ هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی حکومت طالبان پیشبینی کرده که به روز چهارشنبه ۱۸ ولایت افغانستان گواه بارانهای شدید، جاری شدن سیلابها و وزش بادهای تند خواهند بود.