دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ ملل متحد (اوچا) روز یکشنبه، ۲۱ جولای با نشر گزارشی هشدار داده است که خانوادههای آسیبدیدهگان از سیلابها و بارندهگیهای شدید اخیر در افغانستان به غذا، سرپناه، آب آشامیدنی و خدمات صحی نیاز فوری دارند.
اوچا گفته است، شمار کشتهشدهگان رویدادهای طبیعی اخیر از جمله سیلابها در افغانستان به ۵۸ تن و شمار زخمیها به ۳۸۰ نفر رسیده است.
این ادارۀ ملل متحد افزوده که تیمهای ارزیابی آنها ثبت نام نزدیک به ۲۰۰۰ خانوادۀ آسیبدیده را در ولایات ننگرهار، کنر و لغمان که نیاز فوری به غذا، سرپناه، آب آشامیدنی و خدمات صحی دارند، تکمیل کردهاند.
بر اساس گزارش اوچا، بارندهگیها و طوفانهای اخیر خساراتی را به کمپ عودت کنندهگان به نام عمری در تورخم نیز وارد کرده است.
این در حالیست که بر اساس آمار رسمی ادارۀ محلی طالبان در ننگرهار، بر اثر طوفان اخیر تنها ۵۱ تن در این ولایت کشته و ۵۶۰ تن دیگر زخمی شدهاند، اما ۳۰۷ زخمی به گونۀ رسمی در شفاخانهها ثبت شدهاند.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ ملل متحد نیز گفته است که ننگرهار بیشتر از سایر مناطق آسیب دیده است.
باشندهگان ننگرهار: روند کمکرسانی کُند است
شماری از باشندهگان این ولایت در صحبت با رادیو آزادی از روند کمکرسانی به آسیبدیدهگان انتقاد میکنند.
آنان مدعیاند که با توجه به ویرانیهای ایجاد شده و وعدههای داده شده در این زمینه، روند کمکرسانی کُند است.
آغا ستومان، یکی از بزرگان قومی ولسوالی کوت ننگرهار که از بارندگیها و طوفانهای اخیر متاثر شده و از نزدیک روند توزیع کمکها را زیر نظر دارد، به رادیو آزادی گفت:
"به خدا باور کنید که این مردم با مشکلات زیادی روبهرو هستند، چون در اینجا خرابیهای زیادی صورت گرفته است، اما تا کنون هیچکس از جمله رسانهها برای پرسش نیامدهاند. من به عنوان یک ریش سفید ولسوالی کوت خواهش میکنم باید در این مورد توجه صورت گیرد."
حیاتالله صدیقی، یک باشندهٔ ولسوالی غوربند ولایت پروان که در نتیجۀ بارانها و سیلابهای اخیر آسیب دیده است، به رادیو آزادی گفت:
"خانههای مسکونی مردم منطقه تخریب و ویران شده و خساراتی جانی و مالی از طریق سیلابهایی که در هفتۀ جاری و هفتۀ گذشته صورت گرفته به مردم وارد گردیده و مواشی مردم نیز از بین رفته."
دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ ملل متحد گفته است، از دوشنبۀ هفتۀ گذشته به این سو، ۲۹ ولسوالی افغانستان شاهد بارندگی شدید، سیل و طوفان بوده که تلفات جانی و خسارات مالی زیادی به مردم وارد کرده است.
پیش از این استیفن دوجاریک، سخنگوی سرمنشی ملل متحد پنجشنبۀ گذشته، ۱۸ جولای، در یک نشست خبری در نیویارک گفت که در نتیجۀ رویدادهای طبیعی اخیر در افغانستان ۵۷۳ خانه ویران شده و ۷۴۳ خانواده به کمکهای فوری نیاز دارند.
از سوی دیگر سازمان بینالمللی حفاظت از کودکان (سیف د چلدرن) نیز در آخرین گزارش خود گفته بود که موج تغییرات اقلیمی در افغانستان دست کم ۱۵۰۰ کودک را بیخانمان کرده است.