پاکستان پس از حدود ده ماه، روز یکشنبه، مسیر چمن را به روی مردم باز کرد. تحصنکنندهگان در چمن که خواستار رفت و آمد افراد دارای تذکره افغانستان و شناختی کارت پاکستان از این مسیر بودند، میگویند که حکومت پاکستان خواستهای آنها را پذیرفته است.
در ده ماه گذشته، چندین حمله بر تحصنکنندهگان صورت گرفت که منجر به کشته شدن تعدادی از آنها شده است.
ملک عنایت کاسی وزیر امور داخله سابق ایالت بلوچستان، روز یکشنبه (۲۱ جولای)، با اعلام خبر بازگشایی مسیر چمن، گفت:
"در نتیجۀ ماهها زحمات و تحمل خستهگی شما تحصنکنندهگان که گرما و سرما را تحمل کردید، همه خواستههایی که بود، صد در صد پذیرفته شد. بعد از این سفرهای شما بر اساس تذکره و شناختی کارت، صورت خواهد گرفت."
اما ملک عنایت کاسی عضو هیئت حکومت پاکستان که روز شنبه آخرین دور مذاکرات را با تحصنکنندهگان چمن، در شهر کویته مرکز ایالت بلوچستان انجام داده، در مورد اینکه حکومت پاکستان تحت کدام شرایط خواستهای اساسی تحصنکنندهگان چمن را پذیرفته، چیزی نگفته است.
والسیار خان، یکی از اعضای تحصن در چمن به رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو آزادی گفته که هیئت حکومت پاکستان زندانیان آنها را نیز رها کرده است.
بیشتر اعضای تحصن در چمن کارگران محلی و کار و باریان در مسیر چمن و سپین بولدک بودند که ماهها کارشان را متوقف کرده و در فقر شدید به سر میبردند.
مندولی خان، رهبر تحصن در چمن نیز تایید کرده که افراد دارای تذکره افغانستان و شناختی کارت پاکستان، به تردد در این مسیر آغاز کردهاند:
"حدود بیش از ده ماه و پنج روز گذشت، ما مردم چمن در این محل سختیها، مشکلات و خستگیهای زیاد را پشت سر گذاشتیم. مطمئناً اگر این وضعیت در کراچی، پنجاب و یا لاهور فقط برای ده روز اتفاق میافتاد، همۀ این شهرها خالی میشدند. ولی مردم چمن، بسیار با غیرت هستند، در اینجا، زخمی شدند، قربانی دادند و شهید شدند، اما در برابر خون سرخ شهدا، راه باز شد. بعد از این، با تذکره و شناختی کارت رفت و آمد خواهد شد."
مندولی خان، رهبر تحصن در چمن همچنین گفت که آنان هیچ نگرانی از جانب افغانستان ندارند، زیرا این مسیر از سوی حکومت پاکستان بسته شده بود.
حکومت موقت سابق پاکستان که روند اخراج اجباری مهاجرین افغان را نیز این کشور آغاز کرد، در اوایل اکتوبر ۲۰۲۳ گفته بود که برای سفر به چمن به پاسپورت و ویزه نیاز است. این تصمیم واکنشهای شدید مردم منطقه و کارگران را برانگیخت و صدها تن وظایف و کارهایشان را رها کردند و در تحصن اعتراضی شرکت کردند. براساس گزارشها و بزرگان تحصن در چمن، نیروهای سرحدی پاکستان در ۴ می امسال بر کمپ تحصنکنندهگان حمله کردند که در آن حمله، دو تحصنکننده کشته و بیش از ده تن دیگر زخمی شدند.