پس از انتشار تصاویری از دیدار تدروس آدهانوم، رئیس سازمان جهانی صحت (دبلیو اچ او) با نور جلال جلالی، سرپرست وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان، برخی از مقامات جمهوری پیشین و فعالان حقوق زنان به این دیدار واکنش نشان داده و آن را محکوم کردند.
نصیر احمد اندیشه، سرپرست نمایندهگی دائمی افغانستان در شورای حقوق بشر ملل متحد روز یکشنبه، ۲۱ جولای در صفحۀ ایکس (توئیتر سابق) خود نوشته که طالبان به رسمیت شناخته نشدند و تحت تحریم قرار دارند و گرفتن عکس «با افتخار» برای استفادۀ تبلیغاتی آنها، عمل ناپسند و توهین به میلیونها نفر در افغانستان است که تحت حکومت استبدادی و آپارتاید جنسیتی آنها رنج میبرند.
فوزیه کوفی، عضو ولسی جرگه در نظام جمهوری پیشین در صفحۀ ایکس خود نوشت که دیدار با فردی که اخیراً توسط رهبر طالبان، صادر کنندۀ ۸۵ فرمان علیه حقوق اساسی زنان و دختران افغانستان منصوب شده، به وضوح نشاندهندۀ «نقض اخلاقی و زوال اخلاقی» این سازمان است.
فوزیه کوفی: دیدار با فردی که اخیراً توسط رهبر طالبان، صادر کنندۀ ۸۵ فرمان علیه حقوق اساسی زنان و دختران افغانستان منصوب شده، به وضوح نشاندهندۀ «نقض اخلاقی و زوال اخلاقی» این سازمان است.
نرگس نهان، وزیر معادن و پترولیم در جمهوری پیشین و فعال حقوق زنان نیز با انتقاد از این دیدار در صفحۀ ایکس خود نوشته است که اصول کمکهای بشردوستانه برای رسیدهگی به نیازمندان است، نه تبلیغ سرکوبگران.
مریم معروف آروین، یکی از فعالان حقوق زنان در صحبت با رادیو آزادی میگوید:
متأسفانه آنچه که این سازمانها در نزدیک به یک سال گذشته در حمایت از طالبان انجام دادهاند، نه تنها ارزشهای حقوق بشری و خواستههای مردم افغانستان را زیر پا کردند، بلکه استبداد موجود بر مردم، به ویژه زنان و اقلیتهای مذهبی را نیز نادیده گرفتهاند. این رفتارها به تدریج اعتبار آنها را در میان مردم افغانستان و زنان کمتر میسازد."
نسرین حمیدی، یک تن دیگر از فعالان حقوق زنان و مسئول جنبش آزادگان در تبعید در این مورد به رادیو آزادی گفت:
"این مایۀ تأسف ما زنان فعال حقوق زنان و حقوق بشر است. برای مردم افغانستان به ویژه به زنان افغانستان جز ناامدی از سازمان ملل و حقوق بشری چیزی دیگر نیست."
اما تدروس آدهانوم، رئیس سازمان جهانی صحت ( دبلیو اچ او) روز یکشنبه در صفحۀ ایکس (توئیتر سابق) خود نوشته که در دیدار با نور جلال جلالی، سرپرست وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان در بارۀ وضعیت خدمات صحی و پایان دادن به بیماری پولیو صحبت کرده است.
او افزوده که در این دیدار همچنان در بارۀ آموزش و کار زنان و اهمیت آن به رشد اقتصاد و اجتماع افغانستان صحبت کردهاند.
رئیس سازمان جهانی صحت تأکید کرده که این سازمان به حمایت از همۀ مردم افغانستان، به ویژه زنان و کودکان ادامه خواهد داد تا نیازهای صحی آنها برآورده شود.
پیش از این سفر عبدالباری عمر، رئیس ادارۀ ملی غذا و ادویۀ حکومت طالبان به اروپا و شرکتاش در یک نشست به میزبان سازمان جهانی صحت واکنشبرانگیز شده بود.
در کنار این دعوت طالبان به نشست سوم دوحه و حذف نمایندهگان زنان و جامعۀ مدنی افغانستان از نشستهای اصلی این نشست از سوی ملل متحد با انتقادهای روبهرو بوده است.
اما روزا اوتونبایوا، نمایندۀ ویژۀ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان در آن زمان گفته بود که حضور طالبان در این نشست به معنای به رسمیت شناختن آنان و یا عادی سازی روابط با آنان نیست.
حکومت طالبان به علتهای مختلف از جمله نقض گستردۀ حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران تا هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.