لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۶ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۱۰

چرا شورای بین المللی کریکت به نامهٔ اعضای پیشین تیم کریکت بانوان افغانستان، پاسخ نداده است؟


برخی از زنان و دختران عضو یک تیم کریکت افغانستان که در سالهای قبل از تسلط طالبان به قدرت در میدان های ورزشی رقابت برگزار میکردند.
برخی از زنان و دختران عضو یک تیم کریکت افغانستان که در سالهای قبل از تسلط طالبان به قدرت در میدان های ورزشی رقابت برگزار میکردند.

اعضای پیشین تیم ملی کریکت بانوان افغانستان در انتظار دریافت پاسخ نامه‌ای هستند که اواخر ماه می امسال به شورای بین المللی کریکت (آی سی سی) فرستاده بودند.

آنان در این نامه از شورای بین‌المللی کریکت خواسته بودند که یک تیم کریکت زنان و دختران مهاجر افغان را ایجاد کند تا از زنانی نمایند‌گی کنند که علاقمند کریکت اند و حکومت طالبان در افغانستان به آنان اجازۀ ورزش را نمی‌دهد.

به گفتۀ اعضای پیشین تیم ملی کریکت بانوان، ۱۴ تن‌شان اکنون در استرالیا بسر می‌برند.

صوفیه یوسفزی، یکی از آنان در استرالیا به رادیو آزادی گفت:

"فعلاً ما کدام پاسخ خاصی از طرف آی سی سی نگرفتیم، اما از طرف آی سی سی بالای خود دولت استرالیا و کریکت بورد استرالیا مستقیم فشار آمد که ما را بگویند ما چه پلان داریم که آنها را برای ما مهیا کنند. مثلاً ما اگر زمینی بخواهیم بخاطریکه در آن بازی کنیم، یک لیگ در بین خود ما جور کنیم، این چیزها پلان‌هایش در جریان است، اما صد فیصد قبول نکردند هنوز."

در بیشتر از بیست سال گذشته تعداد زیادی از دختران و زنان به بازی کریکت علاقمند شده و تیم هایی را در کابل و ولایات ایجاد کرده بودند.
در بیشتر از بیست سال گذشته تعداد زیادی از دختران و زنان به بازی کریکت علاقمند شده و تیم هایی را در کابل و ولایات ایجاد کرده بودند.

یوسفزی همچنان مدعی شد که بورد کریکت افغانستان هیچ گونه حمایتی از آنان نمی‌کند و امیدی نیز به گفتۀ او اکنون از این بورد ندارند و بجای آن دل به همکاری احتمالی بورد کریکت استرالیا بسته اند.

در این باره از سید نسیم سادات، سخنگوی بورد کریکت افغانستان پرسیدیم، اما او تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ نداد.

نامه بانوان افغان به شورای جهانی کریکت در اواخر ماه می فرستاده شده است

صوفیه یوسفزی، عضو پیشین تیم ملی کریکت بانوان همچنان تأکید کرد که آنان قصد ایجاد تیمی را در استرالیا دارند تا بتوانند دیگر مهاجرین افغان را هم در آن کشور آموزش دهند.

این درحالیست که در این دور از بازی‌های کریکت جام آسیا، جای تیم کریکت بانوان افغانستان خالیست.

این جام روز جمعه، ۱۹ جولای با حضور ۸ تیم آغاز شده است.

افغانستان اکنون تنها عضو دایمی شورای بین المللی کریکت است که تیم بانوان ندارد.

شورای بین المللی کریکت همواره تأکید داشته که اعضای این شورا به ویژه اعضای دایمی باید تیم‌های کریکت زنان هم داشته باشند و برای رشد بازی کریکت در کشور خود تلاش کنند.

این شورا پیش از این گفته بود که در قطر با طالبان ملاقات کرده و طالبان متعهد به حمایت از کریکت زنان شدند.

سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر
سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر

اما سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر قبلاً به رادیو آزادی گفته بود که در این دیدار به شورای بین المللی کریکت گفته اند که از تیم فعلی کریکت حمایت می‌کنند و در بارۀ تیم زنان در روشنی ارزش‌های اسلامی در آینده تصمیم گرفته خواهد شد.

تصمیمی که نه تنها در بخش کریکت زنان بلکه در بسیاری از بخش‌های دیگر از جمله در بخش آموزش، کار، ورزش و دیگر فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی زنان و دختران با گذشت نزدیک به سه سال هیچ تغییری ایجاد نشده است.

با این وجود حریر چمتو، یک دختر افغان که در تیم کریکت سویدن بازی می‌کند، پیش از این به رادیو آزادی گفته بود، در صورت تشکیل تیم ملی کریکت بانوان افغانستان، علاقمند است در این تیم بازی کند.

XS
SM
MD
LG