لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۳ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۱۳

سیگار: طالبان روش‌های متعدد را برای استفاده از کمک‌های بشری امریکا به کار برده اند


جریان توزیع کمک های بشری ایالات متحده به نیازمندان در افغانستان
جریان توزیع کمک های بشری ایالات متحده به نیازمندان در افغانستان

درحالی‌که میلیون‌ها تن در افغانستان به کمک‌های جامعه جهانی متکی هستند، ادارۀ سرمفتش خاص ایالات متحدۀ امریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) بار دیگر می‌گوید، بیم آن می‌رود که کمک‌های ایالات متحده به افغان‌ها، به دسترس گروه‌های تندرو رسیده باشد.

سیگار در تازه‌ترین گزارش سه ماهه خود که شام روز چهارشنبه نشر کرده می‌گوید که طالبان برای دریافت کمک‌های ایالات متحده از روش‌های زیادی به شمول ایجاد ادارات کمک‌رسان بشردوستانه، استفاده کرده‌اند.

بر اساس گزارش سیگار، دو اداره وزارت خارجه ایالات متحده تا هنوز نتوانسته اند که کمک‌های ۲۹۳ میلیون دالری را که به افغانستان داده شده، به درستی ارزیابی کنند.

این گزارش می‌افزاید که سه اداره دیگر این وزارت کمک‌های خود را به افغانستان ارزیابی کرده، اما هنوز اسناد رضایت‌بخشی به سیگار ارائه نکرده‌اند.

نشان ادارهٔ سرمفتش خاص ایالات متحده امریکا در امور بازسازی افغانستان
نشان ادارهٔ سرمفتش خاص ایالات متحده امریکا در امور بازسازی افغانستان

سیگار که هر سه ماه بعد ارزیابی خود را در مورد کمک‌های بشری در قالب گزارشی منتشر می‌کند، در یکی از گزارش های تازه خود همچنان گفته که هرچند امریکا به کمک‌های خود با مردم افغانستان ادامه می‌دهد، اما در همین حال بر عملی شدن معیارهای ارزیابی و بررسی تأکید می‌کند که جلو امکان رسیدن این پول به افراد و نهاد‌های دخیل در تروریزم را بگیرد.

این اداره بار ملامتی را بیشتر بالای نهادهای کمک‌رسان بشری و مقام‌های محلی انداخته است.

کمک های بشری ایالات متحده در افغانستان توسط نهاد های بین المللی ب ویژه سازمان ملل متحد توزیع میشود

نگرانی‌ها در مورد دسترسی گروه‌های تندرو به کمک‌های بشری ایالات متحده در حالی مطرح می‌شود که به علت باران‌ها و‌ سیلاب‌های اخیر در افغانستان، تلفات جانی و خسارات مالی زیادی به بیشتر مردم وارد شده و آسیب دیده گان نیاز جدی به کمک‌ها دارند.

ننگرهار که به علت تلفات و خسارات وارد شده در نتیجهٔ سیلاب‌ها در صدر قرار دارد، باشنده‌گان آن شاکی اند که افراد دیگر که مستحق نیستند به جای آن‌ها کمک دریافت می‌کنند.

عبدالمتین جمالی در این مورد به رادیو آزادی می‌گوید: "همین اکنون مردمی هستند که همه چیز شان از بین رفته و در خیمه زنده‌گی می‌کنند، اگر سروی هم بیاید برای‌شان‌ توجه نمی‌کنند، زیرا آن‌ها تنها به بزرگان توجه می‌کنند و آن‌ها به جای مستحقین کمک‌ها را به خویشاوندان‌شان توزیع می‌کنند."

پتنگ احمدی، باشندهٔ بغلان نیز در این مورد به رادیو آزادی می‌گوید: "برخی از مؤسسه‌ها به جای این‌که سروی کنند می‌آیند و لیست کسانی را می‌خواهند که گویا بزرگان بغلان هستند، درحالی‌که بیشتر آن‌ها خود شان در فساد دخیل هستند، این افراد به نام بزرگان در لیست به جای افراد مستحق، نام افراد خود را شامل می‌کنند. بدبختانه حق به حقدار نمی‌رسد."

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در چندین مصاحبه و نشست خبری موضوع مداخله طالبان در روند توزیع کمک های بشری را رد کرده است.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در چندین مصاحبه و نشست خبری موضوع مداخله طالبان در روند توزیع کمک های بشری را رد کرده است.

وزارت خارجه ایالات متحده و حکومت طالبان تا کنون در مورد گزارش تازۀ سیگار اظهار نظر نکرده، اما پیش از این ادعاهای در مورد این‌که این کمک‌ها به دست طالبان می‌رسد را رده کرده‌اند.

طالبان پس از نشر گزارش قبلی ادارۀ سرمفتش خاص ایالات متحدۀ امریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) در مورد کمک‌ها به افغانستان گفته اند که حکومت‌شان در بخش توزیع کمک‌ها با نهاد‌های بین‌المللی همکار است.

پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان بر افغانستان تا اکنون، ایالات متحدهٔ امریکا بزرگ‌ترین کشور تمویل کنندهٔ بشری افغانستان شمرده می‌شود که بر اساس معلومات سیگار تا حال تنها در بخش کمک‌های بشری نزدیک به سه میلیارد دالر با افغانستان کمک کرده‌است.

XS
SM
MD
LG