مقامات محلی حکومت طالبان در ننگرهار تأیید کردند که تا شام دیروز در شهر جلال آباد و چند ولسوالی این ولایت اجساد ۳۵ تن به شفاخانهها انتقال داده شدهاند.
اعلامیۀ دفتر مطبوعاتی ولایت ننگرهار گفت که حوالی ساعت چهار عصر روز دوشنبه اکثریت مناطق این ولایت شاهد طوفان شدید توام با ریزش ژاله و باران بود.
اعلامیه افزود که تا شام دوشنبه اجساد ۳۵ تن از جانباختهگان به شفاخانه حوزوی ننگرهار و شفاخانه بیبی فاطمهالزهرا در این ولایت انتقال داده شدند.
به گفتۀ مقامات، ۲۳۰ تن از زخمیان نیز به این شفاخانهها انتقال داده شدهاند.
بیم آن میرود که شمار تلفات افزایش یابد چون بارش سبب سرازیر شدن سیلابها در اکثر مناطق ننگرهار نیز شده است.
ویدئوهایی از وزش طوفان و ریزش ژاله در شبکههای اجتماعی نشر شده است.
یک تعداد زیاد مردم در اثر فرو ریختن سقفهای خانهها زخمی شدهاند و از وضعیت تعدادی نیز خبری در دست نیست.
خبرگزاری دولتی باختر زیر کنترل طالبان با نشر یک ویدئو گزارش داد که یازده عضو یک خانواده در یک قریه سُرخرود ننگرهار زیر آوار شدهاند.
"این ساحه مستیخیل سرخرود است. در یک خانواده تقریباً یازده نفر اند. از شهدا تاکنون خبری نداریم چون زیر آوار گیر ماندهاند."
مقامات طالبان گفتهاند که همه امکانات خود را برای رسیدهگی به آسیبدیدهگان و نجات مردم به کار انداختهاند.
صدیقالله قریشی، آمر اطلاعات طالبان در ننگرهار گفت:
"در شهر جلال آباد مرکز ننگرهار و شماری از ولسوالیها، در اثر بارش و بادهای شدید به شماری از هموطنان ما خسارات مالی و جانی وارد شده است.
به همه مناطق تیمهای سروی (آمارگیری) فرستاده شده است تا خانوادههای مستحق را که آسیب دیدهاند شناسائی کنند و به آنها کمک کنند."
به گفتهٔ مقامات، صدها جریب زمین زراعتی و باغها در اثر ژاله و سیلاب تخریب شده است.
بارش باران و سیلابها در پنجشیر و کنر
علاوه بر ننگرهار، ولایتهای کنر و پنجشیر نیز روز دوشنبه شاهد سیلابهای بودند که به مردم تلفات جانی و مالی وارد کرده است.
به اساس ارقام ابتدایی ۵ تن در کنر جان باختهاند. در پنجشیر چندین پل و پلچک، زمینهای زراعتی و کانالها تخریب شدهاند. سرک پنجشیر-کابل نیز دیروز در اثر سیلاب مسدود شد.
در دو ماه اخیر چندین ولایت افغانستان از جمله بغلان شاهد سیلابهای بیسابقه بودند که در نتیجه صدها نفر جان باختند و هزاران هکتار زمین زراعتی تخریب شد.
ملل متحد گفته است که سیلابهای اخیر مردم آسیبپذیر در افغانستان را که دچار فقر و گرسنگیاند بیشتر متضرر ساخت و برای کمک به آنها به بودجه بیشتر نیاز است.
برنامه جهانی غذا (WFP) گفته افغانستان ششمین آسیبپذیرترین کشور جهان از تغییرات اقلیمی است و برای کمک با سیلابزدگان تا پایان سال جاری میلادی به ۶۱۷ میلیون دالر نیاز است.