لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۵۳

تغییرات اقلیمی و منع کشت کوکنار دهقانان افغان را به کمک عاجل نیازمند ساخته است


کاهش زمین‌های زراعتی و سیلاب‌های اخیر باعث آسیب‌پذیری بیشتر دهقانان در افغانستان شده است.
کاهش زمین‌های زراعتی و سیلاب‌های اخیر باعث آسیب‌پذیری بیشتر دهقانان در افغانستان شده است.

در چند ماه گذشته بیشترین سیلاب‌ها در مناطق کوهستانی و در ولایت‌های مختلف سرازیر شد که دهقانان در آن زمین‌های کمتر زراعتی را در اختیار دارند و تنها منبع تأمین مالی خانواده‌هایشان همین حاصل زراعتی بود.

متخصصان بخش زمین به این باور اند که در کل، زمین زراعتی در افغانستان خیلی کم است و به دنبال منع کشت کوکنار توسط حکومت طالبان، تاثیرات بد تغییرات اقلیمی، به ویژه سیلاب‌های اخیر، بیشترین آسیب را به دهقانان وارد کرده است.

خلیل احمد نادم، زمین‌شناس، منع کشت کوکنار را یک اقدام حتمی و بجا می‌داند، اما تاکید می‌کند که برای جلوگیری از آسیب‌های منع کشت کوکنار و تغییرات اقلیمی، دهقان‌ها نیازمند کمک اند. "از بین رفتن زمین‌های زراعتی برای دهقان و زمین‌دار یک ضرر بزرگ است، خصوصاً این که در بسیاری از ولایت‌های افغانستان زمین کم است و دهقانان زمین زیاد ندارند، بناءً، بدیل برای زراعت باید در نظر گرفته شود، باید امکانات از قبیل کود کیمیاوی و تخم اصلاح شده زراعتی بدهند تا دهقانان بتوانند از زمین کم حاصل حد اکثری بگیرند."

سازمان ملل: دهقانان افغان هر سال بیش از یک و نیم میلیارد دالر عایدشان را به دلیل منع کشت کوکنار و تغییرات اقلیمی از دست می‌دهند.
سازمان ملل: دهقانان افغان هر سال بیش از یک و نیم میلیارد دالر عایدشان را به دلیل منع کشت کوکنار و تغییرات اقلیمی از دست می‌دهند.

در سال‌های اخیر، بحث تغییرات اقلیمی و کمک به کشورهای توسعه‌نیافته برای جلوگیری از تاثیرات آن بر این کشورها، چندین سازمان ایجاد شده، اما تحولات سیاسی سه سال قبل در افغانستان و عدم شکل‌گیری حکومت مشروع سبب شده تا این کشور از چنین کمکی محروم بماند.

در سه سال گذشته بیش از ده میلیارد دالر امریکایی به منظور ارایه کمک‌های بشری به افغانستان کمک شده و این کمک‌ها اکثراً از سوی موسسات خارجی به مصرف رسیده است.

نظیم سمون، متخصص بخش مدیریت آب، پیشنهاد می‌کند که برای جلوگیری از تاثیرات بد تغییر اقلیم بر زندگی دهقانان، بخشی از کمک‌های بشری جامعه جهانی باید در این بخش به مصرف برسد.

"کمک‌های بشری که با افغانستان صورت می‌گیرد، بخش زیاد آن باید به تغییرات اقلیمی و جلوگیری از تاثیرات آن اختصاص یابد. برخی سازمان‌ها وجود دارند که برای جلوگیری و یا کاهش تاثیر تغییرات اقلیمی با کشورهای آسیب‌پذیر کمک مالی می‌کنند و همین سازمان‌ها هر سال در این بخش از کشورهای توسعه‌یافته هفت میلیارد دالر بودجه دریافت می‌کنند.

گزارش اخیر هماهنگ‌کنندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد، یک بخش آن تغییرات اقلیمی بود تا در این بخش کمک شود و افغانستان بتواند خود را به کاهش تاثیرات تغییرات اقلیمی آماده سازد."

سازمان ملل متحد دریافته که دهقانان در افغانستان به دلیل منع کشت کوکنار و عدم دریافت کمک بدیل آن، هر سال بیش از یک و نیم میلیارد دالر عایدشان را از دست می‌دهند.

به اساس ارزیابی این سازمان، در کنار منع کشت کوکنار، تغییرات اقلیمی سبب شده که دهقانان در افغانستان فقیرتر شوند و به کمک‌های فوری نیاز پیدا کنند.

گزارش همکار ما را در این زمینه بشنوید:

متخصصان: برای کاهش آسیب‌های تغییر اقلیم و منع کشت کوکنار دهقانان نیازمند کمک عاجل اند
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:59 0:00
لینک مستقیم

XS
SM
MD
LG