لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۴۵

شکایت باشنده‌گان کابل از افزایش پرچاوی‌های برق با گرم شدن هوا


افزایش پرچاوی‌های برق در کابل با گرم شدن هوا باعث مشکلات زیادی برای باشنده‌گان شده است.
افزایش پرچاوی‌های برق در کابل با گرم شدن هوا باعث مشکلات زیادی برای باشنده‌گان شده است.

با گرم شدن هوا شماری از باشنده‌گان شهر کابل از افزایش پرچاوی‌های برق شکایت دارند. آن‌ها می‌گویند، با آن‌که در این فصل سال نیاز بیشتری به برق دارند، اما پرچاوی برق بیشتر شده و آن‌ها را با مشکلات زیادی روبه‌رو کرده است.

مژگان، یک باشنده منطقۀ خیرخانۀ شهر کابل مدعی است که روزانه حدود دو ساعت برق دارند. او به رادیو آزادی گفت:

"با این‌که هوا گرم شده پرچاوی‌های برق هم زیاد شده است، ما نمی‌توانیم از پکه استفاده کنیم، یخچال غیرفعال است، مواد خوراکه همه خراب می‌شود، روزانه ممکن دوساعت برق داشته باشیم و هیچ برق منظم نیست، هر سال با رسیدن زمستان و تابستان برق کم می‌شود."

محمد طاهر اتل، باشنده ناحیۀ هشتم شهر کابل نیز با اشاره به افزایش پرچاوی‌های برق، نبود برق را در هوای گرم یک مشکل جدی می‌داند:

"برق جن شده و ما بسم الله، ساعت پنج صبح می‌رود وگاهی ۴ عصر و گاهی ساعت ۷ بجه می‌آید، گرمی هم در شهر کابل زیاد است، ۶۵ سال از عمر من تیر شده این رقم گرمی را ندیده بودم، هیچ امکانات‌اش نیست که آدم بتواند سولر و یا بطری بگیرد."

مرسل، باشنده ناحیۀ ششم شهر کابل نیز مشکل مشابهی را مطرح می‌کند:

"در شرایط فعلی برق نیاز مردم است، برق‌های ما صبح ۵ بجه می‌رود، باز ۱۲ بجۀ چاشت می‌آید تا ۲ بجه می‌باشد و دو باره که می‌رود ۸ بجه شب می‌آید، هوا هم گرم شده است، اما برق را قطع می‌کنند."

آن‌ها از شرکت برشنا تحت کنترل حکومت طالبان می‌خواهند که به این مشکل‌شان رسیده‌گی و برایشان برق منظم فراهم کند. ما این مشکلات و شکایت باشنده‌گان شهر کابل را با حکمت الله میوندی، سخنگوی ریاست برشنای حکومت طالبان شریک کردیم، اما او تا زمان نشر گزارش به پرسش‌های رادیو آزادی در این باره پاسخ نداد.

سیگار: افغانستان هر سال، ۲۲۰ میلیون دالر برق خریداری می‌کند

این بار نخست نیست که باشنده‌گان شهر کابل از افزایش پرچاوی‌های برق در مناطق‌شان شکایت دارند. آن‌ها همه ساله با فرا رسیدن فصل‌های تابستان و زمستان از این ناحیه دچار مشکل شده و خواهان توزیع برق منظم می‌شوند.

ادارۀ توسعه‌ای سازمان ملل متحد در افغانستان، در ماه دلو سال ۱۴۰۲ گفت که بخش عمدۀ انرژی برق افغانستان با چالش‌های عمده از جمله دسترسی محدود به انرژی برق به ویژه در مناطق روستایی و وابستگی زیاد به برق وارداتی مواجه است. سرمفتش ویژۀ ایالات متحدۀ امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) در گزارشی در ماه حمل سال ۱۴۰۲ گفت که افغانستان ۸۰ درصد برق خود را از کشورهای همسایه وارد می‌کند که خریداری برق سالانه برای این کشور ۲۲۰ میلیون دالر هزینه دارد.

به همین دلیل هم هر از گاهی به دلیل مشکلات تخنیکی و یا هم افزایش نیازمندی به برق در کشورهای صادر کنندۀ برق، پرچوی‌های برق در افغانستان به ویژه ولایت‌هایی که متکی به برق وارداتی هستند، افزایش می‌یابد.

XS
SM
MD
LG