خبر ها
اداره هماهنگکننده کمکهای بشردوستانۀ ملل متحد: سیلاب در غرب افغانستان به ۴۰ هزار تن زیان رسانده است
اداره هماهنگکنندۀ کمکهای بشردوستانۀ ملل متحد، اوچا، میگوید که از اوایل ماه می تاکنون در نتیجۀ بارندگی شدید و سیلابها در غرب افغانستان به تقریباً ۴۰ هزار تن زیان رسیده است.
بخش افغانستان اوچا به روز پنجشنبه، ۱۴ ماه سرطان، در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) نوشته است که سیلابها به خانههای زیاد، زمینهای زراعتی، محصولات و مواشی زیان رسانده است.
به گفتۀ اوچا، هرچند به آسیبدیدگان یک مقدار کمک رسانده شده، آنها به کمکهای بیشتر از جمله کمکهای درازمدت نیاز دارند.
گزارش شده است که شماری از ولایتهای افغانستان امروز جمعه، ۱۵ ماه سرطان، شنبه، ۱۶ ماه سرطان و یکشنبه، ۱۷ ماه سرطان، هم با خطر سرازیر شدن سیلاب روبهرو استند.
وزارت انرژی و آب حکومت طالبان به روز پنجشنبه در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) نوشت که روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه بخاطر بارندگیهای شدید در بعضی مناطق افغانستان به شمول دریای هلمند و دریای کابل، سرازیر شدن سیلابها پیشبینی شده است.
در ادامه آمده است که سطح آب در امتداد دریاهای پنجشیر، غوربند، لوگر، غزنی، کنر، لغمان، پکتیا، پکتیکا، خوست و زابل بلند خواهد رفت.
از باشندگان اطراف این دریاها خواسته شده است که از گشت و گذار در کنار دریاها بپرهیزند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
شاهزاده رحیم الحسینی، به عنوان پنجاهمین رهبر مسلمانان اسماعیلیه تعیین شد
شاهزاده رحیم الحسینی آقا خان پنجم، روزگذشته ۱۶ دلو، به عنوان پنجاهمین رهبر فرقۀ مسلمانان اسماعیلیه معرفی شد.
براساس بیانیه که از سوی شبکه توسعه آقا خان در رسانه های اجتماعی نشر شده، شاهزاه رحیم براساس وصیت نامۀ پدرش به عنوان رهبر جدید این فرقه مذهبی معرفی شده است.
گفته شده که شاهزاده رحیم متولد ۱۹۷۱ و فرزند ارشد کریم الحسینی معروف به آقا خان چهارم است که در هیئت مدیره بسیاری از نهاد های شبکه توسعه آقا خان هم نقش دارد.
شاهزاده رحیم الحسینی آقا خان پنجم در حالی به عنوان پنجاهمین رهبر فرقۀ مسلمانان اسماعیلیه معرفی شد که پدرش کریم الحسینی چهل و نهمین امام اسماعیلیه روز سه شنبه در سن ۸۸ سالگی وفات کرد.
فرقۀ مذهبی اسماعیلیه در سراسر جهان حدود ۱۵ ملیون پیرو دارد، از جمله در افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، ایران، هند و بخش های از افریقا.
امارات متحدۀ عربی از پشنهاد ترمپ برای اخراج فلسطینی ها از غزه، مخالفت کرد
امارات متحدۀ عربی هرگونه تلاش برای بیجا کردن فلسطینی ها را روز چهارشنبه ۱۷ دلو رد کرد.
وزارت خارجۀ امارات متحده در این باره مخالفت خود را در بیانیهای که به خبرگزاری فرانس پرس فرستاده ابراز کرده است.
امارات متحدۀ عربی بر اهمیت یافتن یک راه حل سیاسی برای پایان منازعۀ فلسطین و اسرائیل و ایجاد یک دولت مستقل فلسطینی تاکید کرده است.
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده در نشست خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو صدارعظم اسرائیل روز سه شنبه ۱۶ دلو پیشنهاد کرد که ایالات متحده نوار غزه را تصرف کند و آن را از نظر اقتصادی توسعه بدهد.
آقای ترمپ گفته است که پس از خروج همۀ فلسطینی ها از نوار غزه و استقرار آنها در محل دیگر، ایالات متحده کنترل غزه را به دست بگیرد و به شکوفایی اقتصادی آن کمک کند.
این پیشنهاد، انتقاد هایی را در جهان از جمله انتقاد بریتانیا و فرانسه متحدین نزدیک ایالات متحده را به دنبال داشته است.
فرانسه هرگونه بیجا شدن اجباری فلسطینی ها از غزه را محکوم کرده و هشدار داده که این کار سبب آشفتگی در سرتاسر شرق میانه خواهد شد.
زرداری: دوستی اسلام آباد و بیجنگ، از حملات بر شهروندان چین در پاکستان متاثر نخواهد شد
رئیس جمهور پاکستان میگوید که دوستی چین با کشورش شاهد فراز و نشیب های است؛ اما این دوستی از حملات گروه های تندرو بر شهروندان چین در پاکستان متاثر نخواهد شد.
آصف علی زرداری این سخن را در دیدار با شی جین پینگ رئیس جمهور چین روز چهارشنبه ۱۷ دلو در بیجنگ گفت.
او افزود، هر قدر که در جهان دهشت افگنی و مشکلات باشد، مردم پاکستان حامی مردم چین خواهند بود.
هفت شهروند چین در دو حملۀ جداگانه در سال ۲۰۲۴ در پاکستان کشته شدند.
چین به دنبال این حملات، نگرانی اش را در بارۀ عدم مصونیت شهروندان آن کشور در پاکستان ابراز کرد.
آصف علی زرداری روز سه شنبه در یک سفر چهار روزه به چین رفت.
امریکا در بارۀ خروج همه نیروهای خود از سوریه غور میکند
به گزارش یک رسانۀ امریکایی، اردوی ایالات متحده در حال برنامه ریزی برای خروج همه نیروهای خود از سوریه است.
شبکۀ خبری ان بی سی، در این باره به نقل از منابع وزارت دفاع ایالات متحده روز چهارشنبه ۱۷ دلو گزارش داد.
از این منابع نام گرفته نشده است.
بر اساس گزارش، وزارت دفاع ایالات متحده در بارۀ سناریوهایی غور میکند که خروج نیروها در جریان ۳۰، ۶۰ و یا ۹۰ روز صورت بگیرد.
در حال حاضر تا دو هزار سرباز امریکایی در سوریه مستقر اند.
هدف از حضور این نیروها جلوگیری از ظهور مجدد گروه دولت اسلامی (داعش) خوانده شده است.
این نظامیان امریکایی با نیروهای تحت رهبری کردها که مناطقی را در شمالشرق سوریه در کنترل خود دارند کار میکنند.
ازبکستان ۷ هلیکوپتر نظامی جمهوری مخلوع افغانستان را به امریکا انتقال داد
به گزارش برخی از رسانه های ازبکستان، هفت هلیکوپتر بلک هاوک اردوی حکومت مخلوع افغانستان که توسط نظامیان سابق این کشور به ازبکستان برده شده بودند، به امریکا منتقل شده اند.
رسانۀ آنلاین Kun.uz روز چهارشنبه ۱۷ دلو گزارش داد که وزارت دفاع ایالات متحده ،پنتاگون، این هلیکوپتر ها را قابل استفاده دانسته و به آن کشور منتقل کرده است.
در ادامه آمده که در ۱۵ ماه آگست سال ۲۰۲۱ میلادی در روز ورود طالبان به کابل ، بیش از ۵۰۰ پرسنل نظامی افغان با طیاره ها و هلیکوپتر هایی که توسط ایالات متحده به اردوی سابق افغانستان فراهم شده بود به ازبکستان رسیدند.
در گزارش به نقل از وزارت دفاع ایالات متحده آمده است که در آن زمان ۲۲ طیارۀ نظامی و ۲۴ هلیکوپتر به ازبکستان منتقل شده بود.
جاناتان هنیک، سفیر ایالات متحده در ازبکستان در ماه سنبله امسال گفته بود که بر اساس توافق با ازبکستان این طیاره ها و هلیکوپتر ها به افغانستان بازگردانده نمی شوند و در ازبکستان باقی می مانند.
وزارت دفاع طالبان در آن وقت از ازبکستان خواسته بود که این طیاره ها را به این گروه تحویل دهد.
اوچا: در ۲۰۲۵ به یک ملیون نفر در افغانستان کمک نقدی توزیع خواهد شد
دفتر هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد (اوچا) میگوید که در سال ۲۰۲۵ با یک ملیون نفر کمک نقدی در افغانستان صورت خواهد گرفت.
این اداره در شبکۀ ایکس (توییترسابق) روز چهارشنبه ۱۷ دلو نوشت که کمکهای نقدی به خانوادهها در افغانستان این امکان را میدهد که به طور فردی به موارد ضروری مانند غذا، دارو و لوازم زمستانی اولویت دهند.
در ادامه گفته شده که ۸۹ درصد خانواده ها در افغانستان کمک نقدی را ترجیح میدهند.
از سوی دیگر، ادارۀ خوراک و زراعت سازمان ملل متحد FAO دیروز گفت که به کمک ادارۀ حفاظت ملکی و امداد بشری اتحادیۀ اروپا نزدیک به ده هزار خانواده در قندهار، غور و بدخشان پول نقد و بسته های محافظتی و آموزشی مالداری دریافت خواهند کرد.
در این باره جزئیات بیشتر داده نشده است.
این در حالی است که نهاد های مددرسان ابراز نگرانی کرده اند که تعلیق کمکهای خارجی امریکا زندگی میلیونها نفر را در افغانستان متاثر و وضعیت بد بشری را در زمستان تشدید خواهد کرد.
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده ماه گذشته طی فرمان اجرایی کمکهای خارجی ایالات متحده را برای ۹۰ روز به حال تعلیق درآورد.
مارکو روبیو، وزیرخارجۀ جدید ایالات متحده گفته است «هر دالری که ما هزینه میکنیم، هر برنامۀ که تأمین مالی میکنیم و هر سیاستی که دنبال میکنیم باید با این سه پرسش ساده توجیه شود: آیا این کار ایالات متحده را امنتر میکند؟ آیا این کار امریکا را نیرومندتر میکند؟ و آیا این کار امریکا را مرفه تر میکند؟»
رادیو بیگم از حکومت طالبان خواست تا دو کارمند این رادیو را فوراً آزاد کند
رادیو بیگم با نشر اعلامیهای امروز چهارشنبه ۱۷ دلو، از حکومت طالبان خواست تا دو کارمند بازداشت شده این رادیو را بگونه فوری آزاد کند.
در اعلامیه آمده است که استخبارات طالبان روزگذشته سه شنبه، به دفتر رادیو بیگم در کابل هجوم برده و دو تن از کارمندان مرد این رادیو را با خود بردند.
رادیو بیگم همچنان گفته که کارمندان استخبارات طالبان، کمپیوترها، هارد دیسک ها، اسناد و تلیفون های همراۀ خبرنگاران زن این رسانه را نیز با خود برده اند.
وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان روزگذشته در خبرنامهای در شبکه ایکس، توییتر سابق اعلام کرد که نشرات رادیو بیگم را متوقف کرده است.
در این خبرنامه گفته شده که رادیو بیگم جواز نشراتی داشت اما نشرات آن به دلیل آنچه نقض پالیسی نشراتی و استفادۀ نادرست از این جواز خوانده شده، متوقف شده است.
این اقدام طالبان واکنش های را به همراه داشت.
مرکز خبرنگاران افغانستان ناوقت دیروز، توقف نشرات این رادیو خصوصی را نقض قانون رسانه های اجتماعی افغانستان و ادامه سرکوب رسانه های آزاد خواند و آن را محکوم کرد.
پس از تیراندازی در ایستگاه مرکزی شهر بروکسل، پولیس بلجیم به دنبال دو مظنون است
پولیس بلجیم امروز چهارشنبه ۱۷ دلو، اعلام کرد که پس از تیراندازی در ایستگاه مرکزی شهر بروکسل به دنبال دو مظنون این رویداد است.
پولیس میگوید در این تیراندازی که ساعت شش صبح به وقت محل در محوطۀ متروی مرکزی ( ترانسپورت زیرزمینی ) رخ داد به کسی آسیب نرسیده است.
سارنوالان گفته اند که هیچ نشانهای از انگیزه تروریستی در این رویداد وجود ندارد.
رسانه های بلجیم گفته اند که این تیراندازی احتمالاً با مواد مخدر ارتباط داشت و افراد مظنون ها، یک نفر را نشانه گرفته بودند اما نشانه شان به هدف اصابت نکرد.
در پی این حادثه، سیستم ترانسپورت زیرزمینی بروکسل به شدت مختل شد و چندین ایستگاۀ مترو از فعالیت باز ماند.
بروکسل پایتخت بلجیم، میزبان بسیاری از نهاد های اتحادیه اروپا و مقر ناتو است.
شماری از سیاسیون در تاجیکستان، به اتهام تلاش برای کودتا، به زندان محکوم شدند
ستره محکمه تاجیکستان شماری از سیاسیون این کشور را به اتهام تلاش برای کودتا، به زندان محکوم کرد.
براساس گزارش بخش تاجیکستان رادیو آزادی، حکم صادر شده از سوی ستره محکمه این کشور، شامل حبس های طولانی مدت و مصادرۀ دارایی ها میشود که نگرانی ها در مورد سرکوب مخالفین سیاسی در تاجیکستان را تشدید می بخشد.
براساس حکم این محکمه، همراه خان ظریفی، وزیر خارجه پیشین به ۲۷ سال زندان، سید جعفرعثمان زاده، وکیل سابق پارلمان به ۲۷ سال زندان و اکبرشاه اسکندروف، رئیس سابق شورای عالی تاجیکستان به ۱۸ سال زندان، محکوم شدند.
جریان محاکمه این افراد در جون ۲۰۲۴ پس از آن آغاز شد که این سیاستمداران به اتهام تلاش برای راه اندازی کودتا، تقلب و فساد و نفرت پراگنی میان مردم متهم شدند.
اما در جریان محاکمه، متهمان بر بی گناهی خود تاکید کرده و اتهامات علیه شان را انگیزه سیاسی خواندند.
طالبان ۲ زن و ۳ مرد را در کندز و فاریاب در محضر عام شلاق زدند
ستره محکمۀ طالبان امروز چهارشنبه ۱۷ دلو در دو اعلامیۀ جداگانه خبر داد که ۲ زن و ۳ مرد در ولایات کندز و فاریاب در محضر عام شلاق زده شدند.
به گفتۀ این محکمه، یک زن و دو مرد امروز در ولسوالی بلچراغ ولایت فاریاب به اتهام آنچه از سوی این محکمه فرار از منزل و فرار دادن از منزل خوانده شده، هر یک به ۳۹ شلاق و یک سال حبس محکوم شدند.
در یک اعلامیۀ دیگر که از سوی این محکمه امروز در شبکه ایکس، توییتر سابق نشر شد آمده که روزگذشته ۱۶ دلو، یک زن و یک مرد در کندز به اتهام آنچه فساد اخلاقی از سوی این محکمه خوانده شده هر یک به ۳۹ شلاق و دو سال حبس محکوم شده اند.
طالبان با برگشت به قدرت در افغانستان، مجازات بدنی را یکبار دیگر ازسرگرفتند.
این اقدام طالبان واکنش تند سازمان های جهانی حقوق بشری از جمله ملل متحد را برانگیخته است. این سازمان ها از طالبان خواستار توقف فوری مجازات بدنی شده اند.