افغانستان
شهباز شریف خواستار تعامل جامعه جهانی با طالبان شد
شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، از جامعۀ جهانی خواسته است تا به منظور تأمین نیازهای اقتصادی و انکشافی افغانستان با حکومت سرپرست طالبان تعامل معنادار داشته باشد.
آقای شریف این درخواست را دیروز (۴ جولای) در سخنرانی خود در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در آستانه، پایتخت قزاقستان مطرح کرد.
او همچنین از حکومت طالبان خواست تا اطمینان حاصل کند که از خاک این کشور برای حمله به کشورهای دیگر استفاده نمیشود و در این زمینه اقدامهای مشخصی به اجرا گذاشته میشود.
صدراعظم پاکستان گفت: "حملات تروریستی که در سالهای اخیر در کشورش افزایش یافته، برای همه نگران کننده است."
حکومت طالبان تاکنون واکنشی نسبت به اظهارات تازۀ صدراعظم پاکستان نشان نداده، اما پیش از این گفته بود که به هیچکسی اجازه نخواهد داد تا از خاک افغانستان، کشور دیگری را هدف قرار دهد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
مقامات ننگرهار از جلوگیری از قاچاق ۳۸۵ سِکه باستانی خبر داده اند
مقامات ولایت ننگرهار از جلوگیری از قاچاق ۳۸۵ سِکه باستانی در گذرگاه سرحدی تورخم خبر داده اند.
خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان روز چهارشنبه(25 دسمبر) از قول مقامات و منسوبین کمیساری امنیت داخلی در تورخم خبر داد که گفته اند، این ۳۸۵ سِکه باستانی به ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت ننگرهار تسلیم داده شده است.
در مورد این که این سِکه های باستان به کدام عصرتاریخی متعلق است، چیزی گفته نشده و این هم معلوم نیست که در ارتباط با این قضیه، شخص و یا اشخاصی هم دستگیر شده اند، یا خیر؟
معاون سخنگوی طالبان: بیش از ۵۱ تن به شمول زنان و کودکان، در حملۀ هوایی پاکستان در پکتیکا کشته شدند
معاون سخنگوی حکومت طالبان می گوید که بیش از ۵۱ تن به شمول زنان و کودکان در حملۀ هوایی اردوی پاکستان در ولایت پکتیکا شب گذشته ۴ جدی کشته شده اند.
حمدالله فطرت به خبرگزاری سینهوا گفته است که در این حمله ۵۱ تن کشته و شش تن دیگر زخمی شده اند.
او همچنان گفته است که چندین خانۀ مسکونی در این حمله ویران شده اند.
پیش از این ، ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به رادیو مشال بخش پاکستان رادیو آزادی امروز گفت که در حملۀ هوایی اردوی پاکستان به ولسوالی برمل ولایت پکتیکا دستکم ۴۶ نفر عمدتاً زنان و کودکان کشته و شش تن دیگر از جمله پنچ کودک زخمی شده اند.
وزارت دفاع طالبان این حمله را «وحشیانه و خلاف اصول بین المللی» خوانده و گفته است که آن را بی پاسخ نخواهد ماند.
مقام های پاکستانی در بارۀ این حمله هنوز چیزی نگفته اند؛ اما اسلام آباد در ماه مارچ امسال پس از حملات هوایی اردوی پاکستان به ولایت های پکتیکا و خوست مدعی شده بود که پناهگاههای طالبان پاکستانی ( تی تی پی ) در مناطق مرزی افغانستان هدف قرار داده شده اند.
اسلام آباد ادعا می کند که رهبری و جنگجویان تی تی پی در قلمرو افغانستان پنهان شده اند و از آنجا حملات را علیه نیروهای امنیتی پاکستان طرح ریزی می کنند.
حکومت طالبان این ادعا ها را رد کرده و پیوسته گفته است که به کسی اجازه نمی دهد که از خاک افغانستان ضد کشورهای دیگر استفاده کند.
وزارت خارجهی حکومت طالبان از احضار شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل خبر داد
وزارت خارجه حکومت طالبان میگوید که در پیوند به حمله هوایی پاکستان بر پکتیکا، عبدالرحمان نظامی، شارژدافیر سفارت آنکشور در کابل را احضار کرده است.
در اعلامیهای این وزارت که از سوی حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه حکومت طالبان، در شبکهٔ ایکس، توییتر سابق، به روز چهارشنبه ۵ جدی منتشر شد، آمده است که عبدالرحمان نظامی احضار شد و اعتراضنامهای در ارتباط به حمله پاکستان بر ولسوالی برمل ولایت پکتیکا به او سپرده شد.
پیش از این حکومت طالبان گفت که در حمله هوایی پاکستان بر ولسوالی برمل ولایت پکتیکا ۴۶ تن کشته شدند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی این حکومت، به روز چهارشنبه ۵ جدی این ارقام را با فرستادن یک پیام، با رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو آزادی، شریک کرد و افزود که در این حمله که دیشب رخ داد، شش تن دیگر از جمله پنج کودک هم زخمی شدهاند.
به گفتهٔ مجاهد، بیشتر قربانیان این حمله، زنان و کودکاناند.
او گفته که حملهٔ هوایی پاکستان مناطق شین سترگی ادی، سور زغمی، الماستی و مرغی ولسوالی برمل ولایت پکتیکا را هدف قرار دادهاند.
مجاهد افزوده که در این حمله افراد ملکی و شماری از خانوادههای مهاجرین وزیرستانی کشته و زخمی شدهاند.
در اعلامیهٔ وزارت خارجهٔ طالبان آمده است که این حمله نقض حریم هوایی افغانستان است و تلاشی است برای "بیاعتبارسازی" روابط میان دو کشور.
طالبان هشدار دادهاند که اینگونه اعمال عواقبی در پی خواهد داشت.
حکومت پاکستان رسماً هنوز در مورد چیزی نگفته و حملهٔ هوایی به قلمرو افغانستان را تأیید یا رد نکرده است.
طالبان دو تن را در پکتیکا شلاق زدند
طالبان دو نفر را در ولایت پکتیکا در محضر عام شلاق زدند.
سترهمحکمه طالبان به روز چهارشنبه، ۵ جدی، با نشر اعلامیهای گفت که این دو تن به اتهام آنچه این محکمه «زنا» خوانده، شلاق زده شدند.
در اعلامیه آمده است که یکی از این افراد به ۳۹ شلاق و ۵ سال زندان و دیگرش به ۲۹ شلاق و ۲ ماه زندان محکوم شدند.
از زمان برگشت طالبان به قدرت در بیش از ۳ سال گذشته، دهها زن و مرد در ولایتهای مختلف طالبان شلاق زده شدهاند.
سازمانهای حقوق بشری بارها اینگونه مجازات را محکوم کرده و از طالبان خواستهاند که از اینگونه مجازاتها در محضر عام خودداری کنند.
حکومت طالبان جان باختن دهها تن در حمله هوایی پاکستان بر ولایت پکتیکا را تایید کرد
حکومت طالبان میگوید که در حمله هوایی پاکستان بر ولسوالی برمل ولایت پکتیکا ۴۶ تن کشته شدند.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان امروز چهارشنبه ۵ جدی این آمار را با فرستادن یک پیام، با رادیو مشال بخش پاکستان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی شریک کرد و افزود که در این حمله ۶ تن دیگر از جمله ۵ کودک هم زخمی شدهاند.
بهگفته مجاهد، بیشتر قربانیان این حمله، زنان و کودکاناند.
او افزوده است که در حمله هوایی پاکستان مناطق شینسترگیادی، سورزغمی، الماستی و مرغی ولسوالی برمل ولایت پکتیکا هدف قرار گرفت.
مجاهد گفته که در این حمله افراد ملکی و شماری از خانوادههای مهاجرین «وزیرستانی» کشته و زخمی شدهاند.
پاکستان رسماً در این مورد هنوز چیزی نگفته است اما برخی از حسابهای شبکه ایکس یا توییتر سابق که گمان میرود به اداره استخبارات پاکستان ارتباط دارند، ادعا کردهاند که در حمله هوایی پاکستان بر ولایت پکتیکا، چهار مرکز مهم تحریک طالبان پاکستان، تیتیپی هدف قرار گرفته است.
گروه تحریک طالبان پاکستان که فعالیتش در آنکشور ممنوع است تا هنوز در این مورد چیزی نگفته است.
پاکستان در حالی حمله هوایی را در پکتیکا انجام داد که محمد صادقخان، نماینده ویژه این کشور در ۴ جدی در شبکه ایکس نوشت که همراه با هیئتی به کابل آمده و با برخی از مقامهای طالبان از جمله سراجالدین حقانی سرپرست وزارت داخله طالبان دیدار کرده است.
او گفت که در این دیدار بر تسریع تلاشها برای حل مشکلات امنیتی و سیاسی میان دو کشور تأکید شد.
تیمهای ملی کریکت افغانستان و زیمبابوی به روز پنجشنبه به میدان میروند
انتظار میرود که تیم ملی کریکت افغانستان فردا پنجشنبه ۶ جدی در یک بازی تست در مقابل زیمبابوی به میدان برود.
این بازی به میزبانی زیمبابوی برای ساعت ۱۲:۳۰ ظهر به وقت افغانستان برنامهریزی شده است.
بازیکنان افغان دو بازی تست را در برابر تیم زیمبابوی انجام خواهند داد که از ۶ جدی الی ۱۷ جدی در ورزشگاه کوئینز ادامه خواهد یافت.
پیش از این، افغانستان در رقابتهای بیستآوره و پنجاهآوره تیم زیمبابوی را شکست داد.
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد برای پناهجویان: برنامههای توانمندسازی زنان افغان را تقویت میبخشیم
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان، یواناچسیآر، میگوید که برنامههایش را به هدف توانمندسازی زنان در افغانستان تقویت میبخشد.
این سازمان امروز چهارشنبه ۵ جدی در ایکس، توییتر سابق، نوشت که برای تقویت برنامههایش، توافقنامه جدیدی را با بخش تجارت و توسعه ملل متحد هم امضاء کرده است.
به گفته یواناچسیآر، دسترسی عودتکنندگان به معیشت، کارآفرینی و تجارت با تمرکز ویژه بر زنان، شامل این برنامهها است.
بیشتر زنان در افغانستان تحت حاکمیت طالبان وظایفشان را از دست داده و میگویند که محدودیتهای سختگیرانهی طالبان در بیش از سه سال گذشته زمینه کار را از آنها گرفته است.
واکنشهای «تند» مقامات پیشین افغان به حملهی هوایی پاکستان بر ولایت پکتیکا
در ادامه واکنشها در مورد حمله هوایی پاکستان در ولسوالی برمل ولایت پکتیکا، حامد کرزی، رئیسجمهور پیشین افغانستان این حمله را شدیداً محکوم کرده و آن را تجاوز آشکار و نقض حاکمیت افغانستان خوانده است.
کرزی امروز چهارشنبه ۵ جدی در شبکهٔ ایکس، توییتر سابق، تنش در روابط میان افغانستان و پاکستان را محصول سیاستهای نادرست اسلامآباد مبنی بر تقویت افراطیت در منطقه و ادامهٔ تضعیف افغانستان خوانده است.
وزارت دفاع حکومت طالبان میگوید که اردوی پاکستان شب گذشته حملهٔ هوایی را بر مناطق مربوط به ولسوالی برمل ولایت پکتیکا انجام داده و افراد ملکی را که بیشترشان مهاجرین وزیرستانی هستند، هدف قرار داده است.
در اعلامیه آمده است که شمار دقیق تلفات این حمله مشخص نشده، اما اشاره شده که شماری از افراد ملکی، به شمول کودکان در این حمله کشته و زخمی شدهاند.
اما خبرگزاری فرانسپرس به نقل از ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان خبر داده که در این حمله دستکم ۴۶ تن کشته شدند. مجاهد گفته که بیشتر قربانیان این رویداد زنان و کودکان هستند.
در کنار آقای کرزی، شماری دیگری از مقامهای پیشین حکومت افغانستان نیز این حمله پاکستان را شدیداً محکوم کردهاند.
امرالله صالح معاون اول محمد اشرف غنی، رئیسجمهور مخلوع افغانستان در ایکس، توییتر سابق، نوشته که شمار نیروهای طالبان در پکتیکا که در خط دیورند قرار دارند کمتر از ۲ هزار نفر است، در حالی که به گفته او شمار این نیروها در پنجشیر و اندراب به ۲۰ هزار نفر میرسد.
محمد حنیف اتمر، وزیر خارجهی نظام جمهوری مخلوع افغانستان هم در واکنش به این حمله گفته، جای تأسف است که حکومت طالبان برای جلوگیری از این حملات هیچ امکاناتی در اختیار ندارد.
حکومت پاکستان رسماً در این مورد اظهار نظری نکرده است، اما خبرگزاری اسوشیتدپرس در گزارشی از قول چهار مقام امنیتی پاکستان نوشته است که اردوی این کشور در جریان حملات هوایی در خاک افغانستان، در مناطق کوهستانی ولایت پکتیکا مراکز آموزشی تحریک طالبان پاکستان را تخریب کرده است.
این مقامات که نخواستند هویتشان ذکر شود، گفتهاند که در این حملات تعدادی از جنگجویان نیز کشته شدهاند.
حکومت طالبان: در حملهی هوایی پاکستان بر پکتیکا دستکم ۴۶ تن بشمول کودکان و زنان کشته شدند
خبرگزاری فرانسپرس به نقل از ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان خبر داده که در حمله هوایی پاکستان بر ولسوالی برمل ولایت پکتیکا، ۴۶ تن کشته شدند.
مجاهد گفته است که بیشتر قربانیان این رویداد زنان و کودکان هستند.
او همچنان افزوده که در این حمله ۶ تن دیگر زخمی شدند که بیشترشان کودکاناند.
یک منبع حکومت طالبان که خواست نامش افشا نشود، نیز در صحبت با رادیو آزادی این آمار را تأیید کرد.
پیش از این، وزارت دفاع حکومت طالبان بدون ارائه جزئیات در مورد تلفات، در اعلامیهای گفت که اردوی پاکستان شب گذشته حمله هوایی را بر مناطق مربوط به ولسوالی برمل ولایت پکتیکا انجام داده و افراد ملکی را که بیشترشان مهاجرین وزیرستانی هستند، هدف قرار داده است.
مجاهد هم میگوید که قربانیان افراد ملکی و شماری از خانوادههای مهاجرین وزیرستانی هستند.
حکومت پاکستان رسماً در این مورد تبصره نکرده است، اما خبرگزاری اسوشیتدپرس در گزارشی به نقل از چهار مقام امنیتی پاکستان نوشته است که اردوی این کشور در جریان حملات هوایی در خاک افغانستان، در مناطق کوهستانی ولایت پکتیکا مراکز آموزشی تحریک طالبان پاکستان را تخریب کرده است.
این مقامات که نخواستند هویتشان افشا شود، گفتهاند که در این حملات تعدادی از جنگجویان نیز کشته شدهاند.
کمپاین واکسین بیماری پولیو پنجشنبه هم در یازده ولایت افغانستان ادامه دارد
کمپاین واکسیناسیون بیماری پولیو (فلج اطفال) که روز دوشنبه در برخی مناطق افغانستان آغاز شد، چهارشنبه (۲۵دسمبر) هم ادامه دارد.
بنیاد موسوم به "افغانستان عاری از بیماری پولیو"روز سه شنبه (۲۴ دسمبر) در شبکۀ اکس (توییتر سابق) نوشته که در جریان این کمپاین، حدود ۴.۸ میلیون کودک در برابر این مریضی، واکسین خواهند شد.
این بنیاد از مردم افغانستان خواسته که همه کودکان به شمول نوزادان و اطفال بیمار را در برابر پولیو واکسین کنند.
پولیو یا فلج اطفال یک بیماری ویروسی قابل پیشگیری است که باعث فلج در بین کودکان شده و اگر عضلات تنفسی را فلج کند، باعث مرگ میشود.
پولیو در اوایل قرن بیستم، یک بیماری وحشتناک در بسیاری از مناطق جهان بود و سالانه صدها هزار کودک به آن مبتلا میشدند، اما اکنون این بیماری در همۀ جهان به غیر از افغانستان و پاکستان از بین رفته و در سالجاری در ثبت موارد مثبت آن در این دو کشور همسایه، افزایش چشمگیر دیده میشود.