لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۵۸

دهقانان در ولایت فراه: با منع کشت کوکنار، فقیرتر شده‌ایم


دهقانان افغان از فقر و مشکلات پس از منع کشت کوکنار شکایت دارند و خواستار کشت بدیل و حمایت از سوی حکومت طالبان هستند.
دهقانان افغان از فقر و مشکلات پس از منع کشت کوکنار شکایت دارند و خواستار کشت بدیل و حمایت از سوی حکومت طالبان هستند.

شماری از دهقانان در ولایت فراه مدعی‌اند که حکومت طالبان امسال به اجبار کشت‌زارهای کوکنارشان را تخریب و آنان را متضرر کرده است. این دهقانان می‌گویند که با منع کشت کوکنار فقیرتر شده‌اند و برای‌شان کشت بدیل هم در نظر گرفته نشده است.

یک دهقان محلی در ولایت فراه در غرب افغانستان که نخواست نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی می‌گوید، امسال در زمین‌هایش کوکنار کشت کرده بود، اما حکومت طالبان بدون اینکه با او کمک کند، مزارع کوکنارش را تخریب کرد و از این لحاظ متضرر شده است.

دهقان: تریاکی که ما امسال کشت کرده بودیم، حکومت آمد و تخریب کرد. کشت زیاد بود، ما زیاد ضرر کردیم.

"ما از دیر زمانی است که کوکنار کشت می‌کنیم. وقتی که تنها گندم را کشت کنیم، برای ما هیچ سودی ندارد. همین تریاک‌هایی که ما امسال کشت کرده بودیم، حکومت آمد و تخریب کرد. کشت زیاد بود، ما زیاد ضرر کردیم."

او خواستار ارائۀ یک بدیل مناسب از سوی حکومت طالبان است تا بتواند نیازمندی‌های خانواده‌اش را تأمین کند.

بسیاری از دهقانان در سرتاسر افغانستان خواهان ارائه راه حلی برای کشت بدیل کوکنار هستند. آنان تأکید دارند که بدون کشت بدیل، اکثر دهقانان متضرر می‌شوند.
بسیاری از دهقانان در سرتاسر افغانستان خواهان ارائه راه حلی برای کشت بدیل کوکنار هستند. آنان تأکید دارند که بدون کشت بدیل، اکثر دهقانان متضرر می‌شوند.
دهقان: در گذشته خوب بود وقتی که گندم، تربوز و غیره محصولات را که می‌کاشتیم در پهلوی آن کوکنار هم کشت می‌کردیم، این پول، خرج و مصارف خانۀ ما را می‌شد.

گل احمد، یک دهقان دیگر در ولسوالی پشترود ولایت فراه است.

او می‌گوید، با منع کشت کوکنار درآمدش کاهش یافته و وضعیت اقتصادی‌اش بدتر شده است.

او که با دو برادر و پدرش مسئولیت تأمین مخارج خانوادۀ ۱۲ نفرۀشان را به عهده دارند، می‌گوید که طالبان تا حال کشت بدیل را هم در اختیارشان قرار نداده است.

گل احمد به رادیو آزادی گفت:

"در گذشته خوب بود وقتی که گندم، تربوز و غیره محصولات را که می‌کاشتیم در پهلوی آن کوکنار هم کشت می‌کردیم، این پول، خرج و مصارف خانۀ ما را می‌شد. ما ۱۲ نفر نان‌خور استیم، اما حالا که گندم و تربوز و دیگر محصولات را می‌کاریم، چیزی نمی‌شود و مصارف آن هم پوره نمی‌شود. تا حال نه موسسات همرای ما کمک کرده‌اند و نه هم دولت. آخر ما مجبورم می‌شویم که ایران برویم."

صالح محمد، یک کشاورز دیگر در ولسوالی گلستان فراه نیز از مشکل مشابه شکایت دارد.

او در گفت‌وگو با رادیو آزادی وضعیت زنده‌گی‌اش را نسبت به سال‌های قبل این‌گونه مقایسه می‌کند:

"سال‌های گذشته خوب بود. در زمین‌های خود تریاک هم کشت می‌کردیم و مصارف زنده‌گی ما پیدا می‌شد، اما حال با کشت بادنجان، رومی، بامیه و تربوز، خرج و مصارف زنده‌گی ما تأمین نمی‌شود. کسانی هم که امسال کوکنار کشت کرده بودند، دولت امارت اسلامی کشتزارهای کوکنار را تخریب کرد."

این دهقان محلی خواهان کشت بدیل است، اما گفت که اکنون نمی‌داند که مصارف خانواده اش را چگونه تأمین کند.

خواستیم در بارۀ ارائۀ کشت بدیل و همکاری با دهقانان نظر مسئولان ریاست زراعت حکومت طالبان در ولایت فراه را نیز بپرسیم، اما آنان تا زمان تهیۀ این گزارش به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ ندادند.

حدود یک‌ ماه پیش مقام‌های امنیتی حکومت طالبان در فراه گفته بودند که طی بیش از پنج ماه گذشته بیش از ۵۰۰ جریب زمین مزارع کوکنار و بنگ را در این ولایت تخریب کرده‌اند.

کارشناسان امور زراعت: منع یک‌بارگی کشت کوکنار، تأثیرات منفی بر زنده‌گی کشاورزان می‌گذارد

شماری از کارشناسان زراعتی، منع تدریجی کشت کوکنار را راه حل بهتری نسبت به منع یکباره این گیاه عنوان می‌کنند.
شماری از کارشناسان زراعتی، منع تدریجی کشت کوکنار را راه حل بهتری نسبت به منع یکباره این گیاه عنوان می‌کنند.

کارشناسان امور زراعت تأکید دارند که منع یکباره‌گی کشت کوکنار امکان‌پذیر نیست.

یک فعال زراعتی در غرب افغانستان که نخواست نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی می‌گوید که دهقانان به دلایل مختلف وابسته به کشت کوکنار شده‌اند و منع کشت یک‌باره‌گی کوکنار تأثیرات منفی را بر زنده‌گی کشاورزان در پی خواهد داشت.

او به رادیو آزادی گفت:

"برای جلوگیری از اثرات منفی منع کشت کوکنار باید بخش عمومی در قسمت ترویج محصولات بدیل و همچنین دسترسی دهاقین به سیستم‌های آبیاری مانند حفر کانال‌ها و اعمار بندهای کلان همکاری نموده و موسسات همکار نیز در این قسمت توجه بیشتری مبذول بدارند."

پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در سال ۲۰۲۱، ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، با صدور فرمانی کشت کوکنار را در سراسر افغانستان ممنوع اعلام کرد و بر بنیاد گزارش‌ها در دو سال گذشته کشت کوکنار کاهش یافته است.

اما گزارش سالانۀ ۲۰۲۴ ملل متحد نشان می‌دهد که بر عکس سال گذشته، امسال بار دیگر کوکنار بیشتر در افغانستان کشت شده و تریاک فراوان از آن تولید خواهد شد.

رئیس ادارۀ مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد هنگام ارائۀ جزئیات این گزارش گفت که کاهش ۹۵ درصدی کشت کوکنار در سال گذشته، بیشترین تأثیر را بالای دهقانان گذاشته و سبب فقر در افغانستان شده است.

XS
SM
MD
LG