خواجه آصف وزیر دفاع پاکستان در گفتگو با صدای آمریکا گفته است پاکستان می تواند به پناهگاههای تحریک طالبان پاکستان"تی تی پی" در افغانستان حمله کند.
او گفته که این اقدام پاکستان خلاف قوانین بین المللی به دلیلی نخواهد بود که به ادعای او در خاک افغانستان به تحریک طالبان پاکستان پناه داده شده است.
خواجه آصف افزوده، «تی تی پی» که به ادعای او در افغانستان پناهگاه دارد عامل حملات در پاکستان است.
وزیر دفاع پاکستان این را نیز گفته که هرچند تحریک طالبان پاکستان از کشور همسایه فعالیت می کند، اما نیروی آن که تعداد آنان حدود چند هزار نفر است، "از داخل کشور{پاکستان} فعالیت می کنند".
در این مورد از ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان، ضیااحمد تکل معاون سخنگوی وزارت خارجهٔ حکومت طالبان و سخنگوی وزارت دفاع حکومت طالبان پرسیدیم اما تا زمان نشر این گزارش در زمینه پاسخ ندادند.
پیش از این اما مقامهای حکومت طالبان بارها ادعا کردند که از خاک افغانستان هیچ تهدیدی متوجه کشورهای منطقه و جهان نیست.
مولانا فضل الرحمن: اسلام آباد تصمیم خود را در مورد کابل، بر اساس خشم و احساسات می گیرد
با این حال در برخی رسانههای پاکستان به نقل از مولانا فضل الرحمن رئیس جمعیت علمای اسلام پاکستان آمده که او مخالف حمله به افغانستان است.
او هرچند گفته که امنیت خیبر پشتونخواه خوب نیست اما افزوده که "اسلام آباد تصمیم خود را در مورد کابل بر اساس خشم و احساسات می گیرد".
مولانا فضل الرحمن این را هم گفته که عجله و تهدید در حل و فصل مسایل بین دولتها روابط دوجانه را وخیم تر می کند.
شماری از آگاهان امور سیاسی و امنیتی هم حمله احتمالی پاکستان به خاک افغانستان را نقض حریم افغانستان و بازی استخباراتی عنوان می کنند.
طارق فرهادی: تی تی پی در آینده برای افغانستان نیز مشکل ساز خواهد شد
اختر راسخ آگاه امور امنیتی به رادیو آزادی گفت:
" این بازی را خود استخبارات پاکستان و نظامیگران پاکستان است که در منطقه سازمان دهی شدند و مدت ۴۵ سال تقریبا چیزی کم ۵۰ سال است که این پروژه پیش می رود و این پروژه توسط انگلستان و امریکا و پلانهای غرب بخاطر ازبین بردن روسها و چینی ها و همچنان مانع شدن قدرت اقتصادی و نظامی در منطقه، خود پاکستان و نظامیان پاکستان است که چنین پروگرامها را پلان کردند و پیش می برند".
او پاکستان را متهم به کسب درامد زایی هنگفت از این شیوه کرد.
طارق فرهادی آگاه مسایل سیاسی نیز نظر خود را در مورد چنین ابراز کرد:
"خواجه آصف این حرف را برای مصرف داخلی پاکستان گفته اما در تماسهای بین المللی خودهم پاکستانیها این موضوع را ذکر می کنند که مجبور هستند منابع حملاتی که در خیبر پشتونخواه و بلوچستان می شود آنها را اگر در افغانستان باشد مورد حمله قرار بدهدند، بلی این یک نقض حریم افغانستان است".
فرهادی با افراطی خواندن گروه تی تی پی افزود که این گروه در آینده نه تنها برای پاکستان که برای افغانستان هم چالشزا خواهد شد.
این نخستین باری نیست که مقامهای پاکستانی ادعا می کنند که حکومت طالبان به تی تی پی پناه داده، اما پیش از این به این صراحت از حمله نظامی به خاک افغانستان سخن نگفته بودند.