لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۰۶

پس از سیلاب‌های ویرانگر اخیر؛ «بازگشت کننده‌گان از پاکستان با چالش‌ سرپناه مواجه‌اند»


سیلاب‌های اخیر در افغانستان، بسیاری از خانه‌های مسکونی در ولایت‌های مختلف کشور به ویژه بغلان و غور را ویران کرد.
سیلاب‌های اخیر در افغانستان، بسیاری از خانه‌های مسکونی در ولایت‌های مختلف کشور به ویژه بغلان و غور را ویران کرد.

برنامۀ جهانی غذا (دبلیو اف پی) می‌گوید، برخی افغان‌هایی که مجبور به بازگشت از پاکستان به افغانستان شده‌اند، به دلیل تشدید بحران آب‌ وهوا در این کشور بار دیگر از خانه‌های خود رانده شده‌اند.

ادامۀ بارندگی‌ها و تشدید بحران ناشی از آب و هوا در افغانستان، نگرانی برنامۀ جهانی غذا «دبلیو اف پی» نسبت به آسیب‌پذیر شدن برگشت داده شده‌های افغان از پاکستان به اثر حوادث طبیعی در این کشور را برانگخته است.

برنامۀ جهانی غذا ناوقت روز چهارشنبه با نشر یک گزارش تصویری در صفحه اکس (توئیتر سابق) خود افزوده که از اکتوبر سال گذشته بیش از نیم میلیون نفر مجبور به بازگشت از پاکستان به افغانستان شده‌اند.

افغان‌های برگشت داده شده: زیر خیمه‌های سوزان زنده‌گی می‌کنیم
برخی از افغان‌های که به اجبار از افغانستان برگشتانده شده‌اند به دلیل تخریب خانه‌های‌شان بر اثر سیلاب، در خیمه‌ها زنده‌گی می‌کنند
برخی از افغان‌های که به اجبار از افغانستان برگشتانده شده‌اند به دلیل تخریب خانه‌های‌شان بر اثر سیلاب، در خیمه‌ها زنده‌گی می‌کنند

شماری از افغان‌های برگشت داده شده به افغانستان نیز می‌گویند، پس از این‌که سیلاب خانه‌های شان را ویران کرد، حالا زیر خیمه‌های سوزان درهوای گرم با مشکلات زیاد زنده‌گی می‌کنند.

امیر محمد یکی از این مهاجرین برگشته از پاکستان به رادیو آزادی گفت، به بغلان برگشته بود که سیلاب خانه‌اش را ویران کرد و مجبور شد جای دیگری نقل مکان کند: "ما قبلاً در پا کستان زنده‌گی می‌کردیم، حالا به تکلیف شدیم و اولادها را از خانه بیرون کردیم، خانه‌های ما خراب شده و این خیمه‌ها مثل پلاستیک هستند، وقتی هوا گرم شود داغ می‌شوند، اولادهای ما همه مریض شده‌اند، از «یو ان اچ سی آر» (کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده‌گان) می‌خواهیم که با ما کمک کند."

شبانه یکی دیگر از بازگشت داده شده‌ها از پاکستان نیز شکایت مشابهی دارد: "ما در خانه‌های مردم زنده‌گی می‌کردیم که سیل آمد و مجبور شدیم که آمدیم این‌جا برای خود یک چاره کردیم، بچه‌ام شهید شده، شوهرم فوت کرده، خودم بیوه هستم، اولادها و نواسه‌هایم با من هستند، نه جا داریم، نه خیمه داریم، اولادهایم همه مریض هستند در جلد شان دانه پیدا شده، به کمک نیاز داریم."

برنامۀ جهانی غذا: ناامنی غذایی در افغانستان، یک تهدید جدی است
برنامۀ جهانی غذا می‌گوید که افغانستان با تهدید جدی ناامنی غذایی روبرو است.
برنامۀ جهانی غذا می‌گوید که افغانستان با تهدید جدی ناامنی غذایی روبرو است.

«دبلیو اف پی» پیش از این نیز در یکی از گزارش‌هایش نگرانی کرده که از اثر سیلاب‌های ویرانگر اخیر در افغانستان دسترسی به خدمات همچنان یک چالش بزرگ است، زیرا راه‌های مواصلاتی به بسیاری از روستاها قطع شده‌اند.

این سازمان هشدار داده بود که سیل ویرانگری که اخیراً ادر افغانستان به وقوع پیوست، احتمالاً در ماه های آینده تشدید یافته و ناامنی غذایی، بحرانی که از قبل در مناطق آسیب دیده وجود دارد را بیشتر خواهد کرد.

حوادث طبیعی در افغانستان به ویژه سیلاب‌ها در ولایات مختلف افغانستان برعلاوه آواره ساختن برگشت کننده‌گان از خانه‌های شان، تلفات جانی و خسارات هنگفت مالی را به مردم وارد کرده‌است.

سیلاب‌های اخیر، پرتلفات و پر آسیب بوده است
سیلاب‌ها بیش از همه، در دو ولایت بغلان و غور آسیب زیادی وارد ساخت
سیلاب‌ها بیش از همه، در دو ولایت بغلان و غور آسیب زیادی وارد ساخت

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر در خبرنامه‌ای به روز پنجشنبه ۱۳ جون از تلفات انسانی به اثر سیلاب‌ها در افغانستان خبر داده و گفته بود که حداقل بیش از ۵۰۰ تن بر اثر سیلاب‌ها در ماه‌های اپریل و می امسال در افغانستان جان باختند.

پیش از این دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ ملل متحد (اوچا) نیز گزارش داده بود که بیش از ۱۰ هزار خانه در ولایات مختلف از جمله بغلان، غور و فاریاب به‌طور کامل ویران شده و حدود ۸۰ هزار نفر آسیب دیده‌اند.

این درحالی‌ست که روز چهارشنبه اداره هواشناسی تحت اداره طالبان نسبت به احتمال بارش شدید باران و جاری شدن سیل همراه با باد شدید در ۱۴ ولایت افغانستان هشدار داده‌است.

این اداره گفته است که بارندگی و سیلاب‌ها به تاریخ‌های ۳۰ و ۳۱ جوزا در ولایت‌های بدخشان، تخار، نورستان، کنر، پنجشیر، لغمان، ننگرهار، لوگر، پکتیا، خوست، پکتیکا، غزنی، میدان وردک و بامیان پیش‌بینی شده که مقدار بارندگی در نقاط مختلف بین "۱۵ الی ۳۵" ملی متر خواهد بود.

XS
SM
MD
LG