خبر ها
رئیس ادارۀ استخبارات داخلی جرمنی: تهدید حملات دهشتافگنان اسلامگرا در این کشور افزایش یافته است

توماس هالدینونگ، رئیس ادارۀ استخبارات داخلی جرمنی میگوید، که در سال جاری تهدید حملات دهشتافگنان اسلامگرا در این کشور نسبت به سالهای گذشته بهگونهی چشمگیر افزایش یافته است.
آقای هالدینونگ در گفتوگو با خبرگزاری دیپیای جرمنی که امروز سهشنبه، ۲۲ ماه جوزا، پخش شد، در این مورد سخن گفته است.
این مقام جرمنی افزوده که در افزایش این تهدیدها، برگشت طالبان به قدرت در افغانستان و تقویت شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش نقش دارند.
جنگ در غزه و حمایت جرمنی از اسرائیل در این جنگ، موضوع دیگری است که رئیس ادارۀ استخبارات داخلی جرمنی از آن بهعنوان عامل افزایش تهدید گروههای اسلامگرا در برابر کشورش یاد کرده است.
در هفتۀ گذشته در شهر مانهایم جرمنی یک پناهجوی افغان چندین معترض ضد اسلام و یک مأمور پولیس را با ضرب چاقو زخمی کرد.
مأمور پولیس چند روز پس از رویداد در شفاخانه درگذشت.
مهاجم افغانتبار هم در شفاخانه تحت درمان است و تا هنوز انگیزۀ این حمله روشن نشده است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
قیمت جهانی طلا رکوردی تاریخی زد

قیمت جهانی طلا امروز با رسیدن به مرز ۳۵۰۰ دالر در هر اونس، رکورد تازهای در تاریخ ثبت کرد.
در پی تعرفههای اعلامشده از سوی دونالد ترمپ، رئیسجمهوری امریکا، و حملهٔ لفظی او به بانک مرکزی این کشور، سرمایهگذاران به خرید رو آوردند.
روند افزایش قیمت جهانی هر اونس طلا در سه هفته اخیر بیش از ۱۵ درصد افزایش یافته است.
افزایش قیمت طلا همزمان با کاهش ارزش بازارهای بورس در نقاط مختلف دنیا و کاهش ارزش دالر امریکا در برابر رقبای دیگرش ازجمله یوروی اروپا و ین ژاپن رخ میدهد.
چهارعضو نیروهای ویژه جمهوری چک به اتهام قتل یک سرباز افغان در شهر برنو محاکمه میشوند

چهارعضو نیروهای ویژه جمهوری چک به اتهام قتل یک سرباز افغان در شهر برنو محاکمه میشوند.
رسانههای چک امروز گزارش دادند که این پرونده مربوط به رویدادی در سال ۲۰۱۸ است؛ زمانی که در منطقه شیندند ولایت هرات، فردی بهنام «خان» یکی از مربی سگ نیروهای چک بهنام «پروخازکا» را با گلوله کشت و دو تن دیگر را زخمی کرد.
خان مدت کوتاهی پس از تحقیقات جان باخت.
براساس گزارش رسانههای چک، این چهار سرباز همچنان به دریافت رشوه و تخطی از دستورات نظامی نیز متهم هستند.
نشست مشترک تجارتی میان افغانستان و قزاقستان، تحت امروز در کابل افتتاح شد

نشست مشترک تجارتی میان افغانستان و قزاقستان، تحت عنوان «فورم تجاری قزاق–افغان»، امروز در کابل افتتاح شد.
در این نشست، علاوه بر شماری از مقامهای قزاق از جمله معاون صدراعظم قزاقستان، برخی از مقامات طالبان نیز حضور داشتند.
سریک ژومانگارین معاون صدراعظم قزاقستان،در این نشست گفت که کشورش آماده است در بخشهای راهآهن، لوجستیک، زراعت، تکنالوژی و معادن با افغانستان همکاری کند.
در این نشست، نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت طالبان نیز گفت که میزان تجارت میان افغانستان و قزاقستان در سال گذشته ۳۲ درصد افزایش یافته است.
ژومانگارین روز دوشنبه وارد کابل شد. او با شماری از مقامهای طالبان از جمله ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیسالوزرای طالبان و امیرخان متقی، سرپرست وزیر خارجه دیدار و گفتوگو کرده است.
یک زن امریکایی افغانالاصل در یکی از سمتهای مهم وزارت خارجهٔ ایالات متحده گماشته شد

ماری کبیر سراج بیشاپینگ، به عنوان دستیار معاون بخش آسیای مرکزی وزارت خارجه ایالات متحده در امور افغانستان تعیین شده است.
خانم بیشاپینگ که ریشه در خانواده سلطنتی افغانستان دارد، روز دوشنبه اول ثور در این سمت گماشته شد.
براساس زندگینامه رسمی، ماری بیشاپینگ از نواسههای دختری ثریا طرزی، همسر شاه امان الله خان است.
براساس گزارشها، او پیش از این به عنوان مشاور ارشد حقوقی و مدیر کارکنان کمیته فرعی در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده کار میکرد و همچنان ریاست کمیته فرعی آسیای جنوبی و مرکزی را برعهده داشت.
خانم بیشاپینگ همچنان مسئول تحقیقات نظارتی درباره خروج امریکا از افغانستان بود.
او در ایالات متحده تولد شده و ۳۳ سال دارد و تا کنون به افغانستان سفر نکرده است.
خانم بیشاپینگ دارای مدرک دکترای حقوق از پوهنتون ویرجنیا و مدرک کارشناسی از پوهنتون کلفورنیا در لاسانجلس است.
ماری بیشاپینگ در کنار انگلیسی به زبان های آلمانی و دری تلسط دارد.
سازمان ملل: «زمین ما، که مانند مادر ماست، تب دارد.»

امروز، ۲۲ اپریل روز جهانی زمین است. هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) بهمناسبت این روز در اعلامیهای گفته است که افغانستان یکی از کشورهاییست که با چالشهای ناشی از تغییرات اقلیمی مواجه است.
در این اعلامیه همچنین آمده است: «بیایید سال ۲۰۲۵ را به سال حفاظت و سلامتی از زمین مان مبدل سازیم.»
انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد، نیز به مناسبت روز جهانی زمین هشدار داده و گفته است: امروز، ۲۲ اپریل روز جهانی زمین است. هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) بهمناسبت این روز در اعلامیهای گفته است که افغانستان یکی از کشورهاییست که با چالشهای ناشی از تغییرات اقلیمی مواجه است.
در این اعلامیه همچنین آمده است: «بیایید سال ۲۰۲۵ را به سال حفاظت و سلامتی از زمین مان مبدل سازیم.»
انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد، نیز به مناسبت روز جهانی زمین هشدار داده و گفته است: «زمین ما، که مانند مادر ماست، تب دارد.»
آقای گوترش با اشاره به اینکه سال گذشته گرمترین سال ثبتشده در تاریخ بود، افزود که دلیل این گرما، انتشار گازهای گلخانهای است.
افغانستان، کشوری که سالها درگیر جنگ و بحرانهای بشری بوده، بهدلیل ضعف زیرساختهای اقتصادی و محیطزیستی، یکی از کشورهاییست که بیشترین آسیب را از تغییرات اقلیمی متحمل میشود.
مولوی عبدالکبیر، در دیدار با اندریکا راتوته معاون یوناما خواستار کمک های بینالملی برای مهاجران بازگشته شد

وزیر مهاجران و عودتکنندگان حکومت طالبان در دیدار با معاون هیئت معاونیت سازمان ملل متحد، یوناما، خواستار کمکهای بینالمللی به مهاجران برگشته به افغانستان برای بازسازی زندگیشان شد.
وزارت مهاجرین و عودتکنندگان حکومت طالبان روز سهشنبه در اعلامیهای در صفحهی ایکس خود نوشت که مولوی عبدالکبیر، در دیدار با اندریکا راتوته، معاون هیئت معاونیت سازمان ملل متحد (یوناما)، گفت که اخراج مهاجران افغان و بدرفتاری با آنها، روابط میان پاکستان و افغانستان را بدتر میسازد.
در این اعلامیه از قول اندریکا راتوته آمده که سازمان ملل و نهادهای کمک رسان در سال گذشته ۱۸۳ میلیون دالر کمک بشردوستانه را به افغانستان ارسال کردهاند و بر ادامهی آن اطمینان داده است.
پاکستان از اول اپریل سال جاری عملیات گستردهای را برای بازداشت و اخراج دارنده گان کارتهای شهروندی افغان«ای سی سی» ومهاجران بدون اسناد مقیم این کشور آغاز کرده است.
پیش از این، شماری از مهاجران در گفتوگو با رادیو آزادی از بدرفتاری پولیس، غارت اموالشان هنگام اخراج، و بیسرنوشتی پس از بازگشت به افغانستان شکایت کرده بودند.
براساس ارقام کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (یو ان اچ سی آر)، در۱۶ روز اول ماه اپریل حدود ۸۴ هزار و ۸۰۰ مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان برگشتانده شده، که از این میان ۱۹ هزار و ۶۰۰ تن آنها اخراج شدند.
ولودیمیر زلنسکی: بر پیشنهاد خود برای پایان دادن به حملات علیه اهداف غیرنظامی پایبند استم

ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین گفته است، منتظر پاسخ روشن روسیه است که آیا حاضر است با آتشبس در حمله به اهداف غیرنظامی موافقت کند یا نه.
زلنسکی در سخنرانی شبانهاش در ۲۱ اپریل گفت اوکراین بر پیشنهاد خود برای پایان دادن به حملات علیه اهداف غیرنظامی پایبند و آمادۀ هر نوع گفتوگویی در این بخش است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در ۲۱ اپریل پیشتر از سخنان زلنسکی، برای نخستینبار از زمان روزهای اول آغاز جنگ، پیشنهاد گفتوگوهای دوجانبه با اوکراین را مطرح کرد.
زلنسکی بهطور مستقیم به این پیشنهاد پوتین پاسخ نداد، اما او گفت اوکراین «برای هرگونه گفتوگویی» درباره آتشبس که به توقف حملات علیه غیرنظامیان بینجامد، آماده است.
اوکراین و روسیه تحت فشار ایالات متحده استند تا در مذاکرات برای پایان دادن به جنگ پیشرفت حاصل شود.
هر دو طرف گفتند که پس از آتشبس عید پاک، درگیریها از سر گرفته شده است.
پوتین بهصورت یکجانبه در ۱۹ اپریل آتشبس ۳۰ ساعته اعلام کرده بود.
جیدی ونس و نریندرا مودی از پیشرفت در مذاکرات برای توافق تجاری ایالات متحده و هند سخن گفتند

دفتر جیدی ونس، معاون رئیسجمهور امریکا، و دفتر نریندرا مودی، صدراعظم هند، روز دوشنبه اعلام کردند که دو طرف پیشرفتهایی در مذاکرات برای توافق تجاری میان دو کشور داشتهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این در حالی است که دهلی جدید برای جلوگیری از وضع تعرفههای امریکا بر هند و جلب رضایت ادارۀ دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده تلاش میکند.
جیدی ونس روز دوشنبه برای سفر عمدتاً شخصی چهارروزه وارد هند شد.
به گفته مقامهای امریکایی، ونس در این سفر از تاجمحل بازدید و در شهر جیپور سخنرانی خواهد کرد.
بر اساس بیانیه دفتر مودی، دو رهبر بر تداوم تلاشها برای تقویت همکاریها در بخش های انرژی، دفاعی و تکنالوژی های استراتیژیک و سایر زمینهها تأکید کردند.
به گفتۀ اداره ترمپ، دو کشور بر سر یک نقشه راه برای ادامه گفتوگوها درباره تجارت توافق کردند.
نریندرا مودی یکی از اولین رهبران جهان بود که پس از آغاز بهکار ترمپ با او دیدار کرد.
دونالد ترمپ: «گفتوگوهای خوبی» با ایران داشتهایم

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده در صحبت با خبرنگاران گفته است که واشنگتن گفتوگوهای بسیار «خوب» با ایران داشته است.
به گزارش رادیو فردا بخش ایران اروپای آزاد/رادیو آزادی، این نخستین اظهارنظر آقای ترمپ دربارۀ دور دوم مذاکرات هستهای ایران و امریکا است که روز شنبه در روم، پایتخت ایتالیا برگزار شد.
پس از این مذاکرات، مقامات ایران آن را «سازنده و روبهجلو» توصیف کردند.
یک مقام ارشد امریکایی هم به رویترز گفت، که مذاکرات روم با «پیشرفت بسیار خوبی» همراه بود.
مذاکرات ایران و امریکا بهطور رسمی در ۱۲ اپریل در مسقط، پایتخت عمان آغاز شد. انتظار می رود که دور سوم این مذاکرات هفتۀ آینده در عمان برگزار شود.
روسیه حملاتش را پس از وقفۀ ۳۰ ساعته بر اوکراین از سرگرفت

مقامهای اوکراینی گزارش دادند که در ۲۱ اپریل، دهها حمله راکتی و طیارۀ بی سرنشین از سوی روسیه صورت گرفته است.
این حملات تنها یک روز پس از آن انجام شد که دونالد ترمپ، رئیسجمهور امریکا، ابراز امیدواری کرد که توافقی میان دو کشور در همین هفته حاصل شود.
حملاتی در کیف و دیگر شهرها و مناطق اوکراین گزارش شده است. گفته میشود در شهر خرسون، یک مرد در اثر این حملات زخمی شده است. همچنین یک حمله طیارۀ بی سرنشین از سوی اوکراین در منطقه بلگورود روسیه گزارش شده است.
رسانههای دولتی روسیه به نقل از وزارت دفاع این کشور اعلام کردند که نیروهای روسیه در ۲۱ اپریل پس از یک آتشبس ۳۰ ساعته که پوتین در ۱۹ اپریل به مناسبت عید پاک اعلام کرده بود، درگیریها را از سر گرفتند.
کیف ادعا کرده است که در طول این آتشبس، حدود ۳۰۰۰ مورد نقض از سوی نیروهای روسیه رخ داده است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در یک پست تلگرامی در ۲۱ اپریل نوشت که مسکو نه تنها پیشنهاد یک آتشبس کامل ۳۰ روزه را نادیده گرفته، بلکه از توقف حملات هوایی به زیرساختهای غیرنظامی نیز خودداری کرده است.