لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۲۵

حمایت سرپرست نماینده‌گی دائمی افغانستان در سازمان ملل از گروه کاری زنان، صلح و امنیت


نصیر احمد فایق، سرپرست نماینده‌گی دائمی افغانستان در ملل متحد
نصیر احمد فایق، سرپرست نماینده‌گی دائمی افغانستان در ملل متحد

نصیر احمد فایق، سرپرست نماینده‌گی دائمی افغانستان در ملل متحد روز جمعه در صفحهٔ ایکس خود از نامهٔ گروه کاری غیر دولتی زنان، صلح و امنیت و ۱۱ سازمان حقوق بشری دیگر حمایت کرده است.
این سازمان‌ها پنج‌شنبۀ گذشته در نامه‌ای از ملل متحد، شورای امنیت این سازمان و کشورهای عضو آن خواسته‌اند که حقوق زنان افغانستان باید موضوع محوری نشست سوم دوحه باشد.
نصیراحمد فایق گفته است که زنان افغان نه تنها باید در پشت میز مذاکره حضور داشته باشند، بلکه خواست و صدایشان نیز شنید شود.
در همین حال برخی فعالان حقوق زنان نیز بر حضور زنان در نشست سوم دوحه تأکید دارند.

تأکید بر اهمیت حضور زنان

فوزیه وحدت، یکی از این فعالان به رادیو آزادی می‌گوید، موضوع حقوق زنان باید محور گفت‌وگوهای این نشست باشد.
"مسألهٔ مهم این است که حضور زنان بیشتر از همه چیز باید در نشست مهم باشد، با کسانی که نمایندهٔ واقعی مردم باشد و درد مردم را بیان کند در نشست گفت‌وگو شود، می‌دانم که افغانستان در بحران قرار دارد، اما مسألهٔ زنان که طالبان در این مدت آپارتاید جنسیتی در برابرشان انجام دادند در صدر آجندا باشد."
رقیه ساعی، از دیگر فعالان حقوق زنان می‌گوید، کشورهای جهان باید بجای طالبان با نمایندگان واقعی مردم افغانستان از جمله زنان گفت‌وگو کنند.
او به رادیو آزادی گفت:
"من منحیث یک زن و منحیث یک زن افغان نشست دوحه را با حضور طالبان تحریم می‌‌کنم، طالبان منحیث ناقضین حقوق زنان باید تحریم سیاسی و اقتصادی شوند و نباید برای آن‌ها استیژ داده شده و در نشست‌ها دعوت شوند."

معاون بخش دیدبان حقوق بشر: کار به جایی رسیده که سازمان ملل در برابر طالبان عقل نشینی می‌کند

هیدر بار، معاون بخش زنان در دیدبان حقوق بشر
هیدر بار، معاون بخش زنان در دیدبان حقوق بشر


این درحالی‌ست که روزا اوتونبایوا، نمایندهٔ ویژهٔ سرمنشی ملل متحد روز پنج‌شنبه با امیر خان متقی، سرپرست وزیر خارجهٔ حکومت طالبان مبنی بر اشتراک آن‌ها در این نشست دیدار کرده‌ است.
وزارت خارجهٔ طالبان گفته است که می‌خواهند در این نشست دو روزه که در ۳۰ جون در پایتخت قطر آغاز می‌شود، دستور کار خود را ارائه دهند تا مورد پذیرش همه طرف‌ها باشد.
اما هیدر‌بار، معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر در واکنش به این تلاش‌های ملل متحد به رادیو آزادی می‌گوید:
"تا جایی که به نظر می‌رسد سازمان ملل واقعاً عقب‌نشینی می‌کند تا طالبان را متقاعد کند و در تلاش است تا طالبان در نشست مشارکت کنند و در عین حال موضوع حقوق بشر و حقوق زنان و دختران را به‌ویژه تقریباً به گونۀ کامل از دستور کار آن روند خارج کند. حذف زنان افغان از این روند برخلاف قطعنامۀ ۱۳۲۵ شورای امنیت است."
این انتقادها و نگرانی‌ها درحالی مطرح می‌شوند که استیفن دوجاریک، سخنگوی سرمنشی ملل متحد اخیراً در یک نشست خبری گفت که موضوع حقوق بشر و حقوق زنان افغان در صدر گفت‌وگوهای نشست سوم دوحه قرار خواهد داشت.
قرار است سومین نشست دوحه در بارۀ افغانستان به میزبان ملل متحد از ۳۰ جون‌ تا اول جولای در دوحه، پایتخت قطر برگزار شود.

XS
SM
MD
LG