شورای پناهندگان ناروی از مقامات طالبان خواسته است که به ستندردهای ملی و بین المللی برای حفاظت از بیجا شده گان داخلی، احترام بگذارند.
نیل ترنر رئیس شورای پناهندگان ناروی(ان. آر.سی) برای افغانستان، روز سه شنبه (۴ جون) در اعلامیه ای که در ریلیف ویب، نشریه سازمان ملل متحد، نیز منتشر شده، گفته که مقامات طالبان در کابل، کسانی را که جای دیگر برای رفتن و زندگی ندارند، مجبور به ترک خانه هایشان، کرده اند.
در اعلامیه از قول آقای ترنر گفته شده که از روز یکشنبه به اینسو اخراج اجباری، حدود ۶۰۰۰ بیجا شدهٔ داخلی را در شهر کابل به شدت متاثر ساخته، زیرا این ها از آسیب پذیرترین افراد در افغانستان هستند.
رئیس شورای پناهندگان ناروی از طالبان خواسته تا با مردم صبور باشند و تا زمانی که حمایت های حقوقی، روند قانونی و مسکن جایگزین تامین نشود، آنها باید از تخریب سکونتگاه های غیر رسمی و اخراج اجباری مردم از این خانه ها، خود داری کنند.
در سال ۲۰۲۳ میلادی حدود ۶ میلیون بیجا شدۀ داخلی در افغانستان وجود داست که بیش از ۴ میلیون تن آنها به دلیل جنگ ها و درگیری ها، متباقی به دلیل رویداد های طبیعی از خانه ها و مناطق اصلی شان آواره شده اند و اکثر این افراد با مشکلات زیاد، در سکونتگاه های غیر ستندارد زندگی می کنند.
باشنده یک کمپ بیجا شده گان در کابل: طالبان به ما اطلاع داده اند اما جای نداریم برویم، کجا برویم
شورای پناهندگان ناروی می گوید که بازگشت ۶۰۰ هزار افغان از پاکستان، تعداد بیجاشدگان داخلی را افزایش داده و این شورا برای بیجاشدگان داخلی در سراسر افغانستان از جمله در شهر کابل، کمک های حقوقی و سایر خدمات را ارائه می کند.
بر اساس گزارش ها، شاروالی کابل در حال تخریب ساختمان ها و خانه های مسکونی غیر پلانی در چندین منطقه شهر کابل است و در این جریان از شرق تا غرب و شمال کابل، بیش از صدها خانه را تخریب کرده است.
بیشتر باشندگان این اماکن می گویند که از سال ها به اینسو در این خانه ها زندگی می کردند و حالا نمی دانند که به کجا بروند.
یک باشندۀ ناحیۀ هفتم شهر کابل که از افشای نامش خودداری کرده در این مورد میگوید:
"اطلاع داده بودند، اطلاع شان را چی کنیم؟ اطلاع آب است، نان است که آن را بخوریم؟ جای و خانه نداریم، بی سرپناه و بی سرنوشت می گردیم، در این جا، ۴۱۰ خانه است، همگی دربدر شدند. کجا برویم، نه خیمه داریم، نه زمین، مردم چی چاره کنند؟"
شاروالی کابل گفته که به تخریب ساختمان ها و خانه های غیرقانونی، متعهد است و به خاطر عریض ساختن معابر و سرک ها، باید این اماکن غیرمجاز که در زمین های دولتی ساخته شده، تخریب شود.
وزارت عدلیه حکومت طالبان نیز گفته که دستور پس گرفتن ده ها هزار جریب زمین غصب شدۀ دولتی را صادر کرده است.
آرش همایون