دور تازۀ کمپاین تطبیق واکسین ضد پولیو (فلج کودکان) روز دوشنبه، ۳ جون در سراسر افغانستان آغاز شد.
وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان در اعلامیهای گفته است، در این دور کمپاین که با همکاری نهادهای بینالمللی راه اندازی شده، بیشتر از یازده میلیون کودک زیر پنج سال واکسین دریافت خواهند کرد.
به اساس اعلامیه، این کمپاین برای چهار روز در سراسر افغانستان ادامه خواهد یافت.
وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان از مردم، خانوادهها و بزرگان محل خواسته است که در تطبیق کمپاین واکسین پولیو با واکسیناتوران همکاری کنند.
در همین حال شماری از خانوادهها از راهاندازی این گونه کمپاینها استقبال میکنند.
آرزو و شریفه، دو تن از باشندگان کابل به رادیو آزادی گفتند:
"هر ماه انتظار میکشم که باید طفل خود را واکسین کنم. بعضی فامیلها میگویند که پولیو دروغ است و هیچ وجود ندارد. اینها گپهای است که اصلاً منطقی نیست. از این مادران خواهش میکنم که دنبال این گپها نباشند و اطفالشان را واکسین کنند."
"یک برادرزاده در خانه داریم، هر باری که کمپاین پولیو شروع میشود واکسینش را تمام میکنیم و اگر از کمپاین پس بماند در مراکز صحی و کلینیکها میبریم و واکسینش را تطبیق میکنیم، چون برای آیندۀ طفل مهم و حیاتی است."
یک باشنده کابل: برخی ها میگویند پولیو دروغ است، اما نی ، باید اطفال واکسین شوند
سونیلا، یکی از واکسیناتوران نیز میگوید که در جریان تطبیق واکسین پولیو برای خانوادههایی که آگاهی لازم در مورد پولیو ندارند، آگاهی میدهند تا اطفالشان را واکسین کنند.
او به رادیو آزادی گفت:
"باشندههای شهرنشین علاقۀ زیادی به واکسین پولیو دارند و همیشه همکار کسانی اند که واکسین پولیو را انجام میدهند و کسانی که ممانعت میکنند بیشتر کسانی اند که از ولایتها هستند و آگاهی زیادی ندارند، توسط اشخاص مسلکی به آنها هم آگاهی داده میشود."
دور اول کمپاین ضد پولیو در ماه ثور سال جاری هجری شمسی انجام شد که به گفتۀ وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان، در جریان آن حدود ۱۱ میلیون کودک زیر پنج سال، واکسین پولیو و ویتامین A دریافت کردند.
بر اساس گزارش ماه مارچ سازمان جهانی صحت (دبلیو اچ او)، از آغاز سال جاری میلادی به این سو 2 مورد مثبت پولیو در ولایتهای کنر و نورستان افغانستان به ثبت رسیده است.
در سال ۲۰۲۳ شش مورد مثبت این بیماری در ولایت ننگرهار ثبت شده بود.
افغانستان و پاکستان دو کشوری اند که هنوز موفق به محو پولیو نشده اند.
پیش از این سازمان جهانی صحت ابراز نگرانی کرده بود که اخراج حدود ۶۰۰ هزار مهاجر افغان از پاکستان دستآوردهای مبارزه علیۀ پولیو در افغانستان را با تهدید مواجه میکند.
این سازمان گفته بود که مهاجرینی که به وطن بر میگردند، شامل حدود ۲۰۰ هزار کودکی هستند که واکسین نشده اند.
صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) در افغانستان هم در ماه حمل گفته بود که بازگشت دستهجمعی افغانها از پاکستان روند کمپاین واکسین پولیو یا فلج اطفال را برای کودکان در افغانستان دشوار کرده است.
این درحالیست که برنامۀ محو پولیو پاکستان به تاریخ اول جون از ثبت چهارمین مورد مثبت پولیو در این کشور خبر داد.
مسئولان مبارزه با بیماری پولیو در پاکستان به تاریخ ۱۲ جوزای گفته بودند که کمپاین یک هفتهای واکسین ضد پولیو را در مناطق نزدیک به مرز با افغانستان آغاز کرده اند.
پولیو یک بیماری ویروسی و غیرقابل درمان است که در حال حاضر یگانه راه جلوگیری از آن تطبیق واکسین ضد پولیو است.