حکومت طالبان پاکستان را متهم میسازد که برای خراب کردن روابط بین کابل و پکن تلاش میکند. ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به یک چینل خصوصی تلویزیون در حالی در این مورد سخن گفته که روابط بین افغانستان و چین نسبت به هروقت دیگر اکنون گرمتر است و برای توسعۀ بیشتر آن تلاش شده است.
دیروز در حالی که یک هيئت امنیتی حکومت پاکستان در کابل بود و به گفتۀ مقامات پاکستانی در مورد حمله خونین چند ماه قبل در خیبرپختونخواه بر اتباع چینائی معلومات جمعآوری میکرد، سخن گوی حکومت طالبان اتهام وارد کرد که اسلامآباد برای تخریب روابط بین افغانستان و چین تلاش می کند.
مقامات پاکستانی می گویند که حمله در منطقه بشام خیبرپختونخواه در ۲۶ ماه مارچ از سوی تحریک طالبان پاکستان انجام شده و در عین حال تأکید میکنند که برنامۀ این حمله در افغانستان طرحریزی شده است.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در صحبت با تلویزیون طلوعنیوز گفت که این ادعا های پاکستان بی اساس است.
او گفت:
«هدف قرار دادن اتباع چینايی در پاکستان ، این مرتبط به پاکستان است و به افغانستان هیچ ربطی ندارد. و کدام راپوری را که پاکستانی ها نشر کرده اند یک تلاشی است که بین چین و افغانستان یک بی اعتمادی را ایجاد کنند. ما این را بار بار رد کرده ایم و غیر منطقی هم است.»
طالبان بعد از برگشت به قدرت با چین، روسیه و ایران که بازیگران مهم منطقوی به شمار میآیند، روابط بسیار نزدیک برقرار کردند، اما روابط آنها با چین به دلایل اقتصادی از اهمیت ویژه برخوردار است.
دیپلومات سابق افغان در پاکستان زردشت شمس به این باور است که پاکستان بخاطر ناکامی در تامین امنیت چینائی ها در خاک خود بهانه جوئی میکند.
«پاکستان اصلاً در تامین امنیت اتباع چینی ناکام مانده و حالا میخواهد که این مشکل داخلی خود را و این ناکامی امنیتی خود را به جانب افغانستان یا طالبان راجع کند و به چین اطمینان بدهد که این یک مشکل داخلی آنها نبوده، بلکه از خارج پاکستان و داخل افغانستان این حمله طرحریزی شده بود و همین تیرهگی و یا بیاعتمادی چین و پاکستان که بعد از این حمله به وجود آمده بود آنرا هم به یک نوع ترمیم کند و اگر مسوولیت هم راجع میشود به جانب طالبان یا افغانستان راجع میشود.»
خبرگزاری NKH جاپان دیروز از قول سخنگوی وزارت تجارت حکومت طالبان آخوندزاده عبدالسلام جواد نوشت که آقای جواد میگوید افغانستان میخواهد در چارچوب پروژۀ یک کمربند یک راه روابط خود را با چین گسترش بدهد. به گزارش این خبرگزاری آقای جواد گفته است که حکومت طالبان هم اکنون در مورد این پروژه با چین در حال مذاکره است.
او می افزاید که افغانستان میتواند از این راه محصولات خود را به چین و دیگر مناطق جهان صادر کند. سخنگوی وزارت تجارت افغانستان این را هم گفته که حکومت طالبان میخواهد برای تجارت با چین در شمال افغانستان هم یک راه نو بسازد.
روابط چین و پاکستان از سالها به این سو بسیار نزدیک است اما چین که اقتصاد آن اساس سیاستش را تشکیل میدهد با طالبان هم روابط نزدیک بر قرار کرده است.
در حالی که هیچ کشوری جهان بشمول چین حکومت طالبان را در افغانستان برسمیت نشناخته ، پیکنگ نماینده حکومت طالبان را به حیث سفیر افغانستان در چین قبول کرده است. چین همچنان در معادن و سکتورهای دیگر افغانستان بسیار سرمایه گذاری کرده است.