لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۰۳

استقبال شماری از کشورهای جهان از حکم محکمهٔ بین‌المللی عدالت


جلسه‌ای از محکمه بین‌المللی عدالت که منجر به صدور حکم توقف حملات اسرائیل به نوار غزه شد
جلسه‌ای از محکمه بین‌المللی عدالت که منجر به صدور حکم توقف حملات اسرائیل به نوار غزه شد

بسیاری از کشورهای جهان از حکم تازهٔ محکمهٔ بین‌المللی عدالت سازمان ملل متحد استقبال کردند که از اسرائیل خواسته تا عملیات نظامی در شهر رفح، در جنوب نوار غزه را متوقف کند. آن‌ها گفته‌اند که عملیات نظامی ممکن است به غیرنظامیان فلسطینی در شهر رفح صدمه بزند.

همزمان، تعدادی دیگر از کشورها از شورای امنیت سازمان ملل متحد تقاضا کرده‌اند که اسرائیل را برای توقف این عملیات نظامی تحت فشار قرار دهد.

در این حکم از اسرائیل خواسته شده که فوراً عملیات نظامی خود در رفح، شهر جنوبی نوار غزه را متوقف کند. وزارت امور خارجهٔ مصر در اعلامیه‌ای از اسرائیل خواست تا اقداماتی را که محکمهٔ بین‌المللی عدالت تصویب کرده، اجرا کند.

همزمان، ایمن الصفدی، وزیر امور خارجهٔ اردن، گفت که حکم این محکمه، جنایات جنگی اسرائیل را در جنگ نوار غزه برملا ساخت.

در این حال، مصر و اردن از شورای امنیت ملل متحد تقاضا کردند تا از نفوذ خود برای اعمال فشار بر اسرائیل به هدف پایان دادن به عملیات نظامی در رفح و بحران بشری کنونی در نوار غزه، استفاده کند.

سخنگوی سرمنشی ملل متحد، آنتونیو گوترش، نیز دیروز جمعه گفت که تصامیم محکمه، لازم‌الاجرا است و معتقد است که طرف‌های ذیدخل حکم جدید آن را به موقع اجرا خواهند کرد.

آفریقای جنوبی ضمن استقبال از این حکم محکمه، از اسرائیل خواست تا عملیات خود در رفح، شهر جنوبی نوار غزه را متوقف کند و نیروهای خود را از این شهر خارج نماید.

کریستیا فریلند، معاون صدراعظم کانادا، در واکنش به این حکم محکمهٔ بین‌المللی عدالت گفت که از همهٔ طرف‌های درگیر انتظار دارد تا قوانین بین‌المللی را رعایت کنند.

اما وزیران کابینهٔ اسرائیل فیصلهٔ محکمهٔ بین‌المللی عدالت را رد کردند و گفته‌اند که گروه حماس هم قصد رهایی گروگان‌های اسرائیلی را ندارد و به این کار خود ادامه می‌دهد.

جنگ اسرائیل در غزه وارد هشتمین ماه خود شده و به اطراف شهر رفح نیز گسترش یافته است
جنگ اسرائیل در غزه وارد هشتمین ماه خود شده و به اطراف شهر رفح نیز گسترش یافته است

حماس که آمریکا و اتحادیهٔ اروپا آن را یک سازمان تروریستی می‌دانند، حکم محکمه را ستود، اما انتقاد کرد که این حکم بقیهٔ مناطق جنگ‌زدهٔ نوار غزه را نادیده گرفته است.

سفیر فلسطین در سازمان ملل متحد با استقبال از این حکم، از اسرائیل خواست تا عملیات نظامی در شهر رفح را متوقف کند و به این حکم تن در دهد.

محکمهٔ بین‌المللی عدالت سازمان ملل در این حکم خواستار توقف عملیات نظامی در شهر جنوبی غزه شده است، اما در این فیصله از اجرای آتش‌بس در نوار غزهٔ تحت محاصره خودداری کرده است.

انتقادها از اسرائیل پس از آن افزایش یافت که این کشور در ماه جاری عملیات نظامی خود در شهر رفح را آغاز کرد.

چهارشنبهٔ هفتهٔ قبل، سه کشور اروپایی نروژ، اسپانیا و ایرلند اعلام کردند که کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند که این واکنش شدید اسرائیل را در پی داشت.

بیش از نیمی از جمعیت ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری نوار غزه به دلیل جنگ به شهر رفح پناه برده‌اند
بیش از نیمی از جمعیت ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری نوار غزه به دلیل جنگ به شهر رفح پناه برده‌اند

بیش از نیمی از جمعیت ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری نوار غزه به دلیل جنگ به شهر رفح پناه برده‌اند، اما با آغاز عملیات در رفح ده‌ها هزار نفر مجبور به ترک این شهر به نقاط دیگر شدند.

جنگ در نوار غزه زمانی آغاز شد که جنگجویان گروه حماس در ۷ ماه اکتبر سال ۲۰۲۳ بر برخی مناطق اسرائیل حمله کردند، ۱۲۰۰ تن را کشتند و حدود ۱۵۰ تن را گروگان گرفتند.

به دنبال آن اسرائیل عملیات در نوار غزه را آغاز کرد که تا اکنون ادامه دارد.

XS
SM
MD
LG