گذرگاه خرلاچی میان افغانستان و پاکستان به روی موترهای تجارتی بازگشایی شد.
هرچند مقامهای پاکستانی و طالبان به گونهٔ رسیمی در مورد بازگشایی این گذرگاه چیزی نگفته اند، اما خانجان الکوزی مسئول اتاق تجارت افغانستان- پاکستان به رادیو آزادی گفت، این گذرگاه پس از حدود ۱۰ روز مسدود بودن ناوقت روز چهارشنبه به روی موترهای تجارتی باز شدهاست.
اما او تأکید میکند که به علت مسدود بودن این گذرگاه خسارات هنگفت مالی به تجاران در هر دو طرف گذرگاه وارد شدهاست:
"بیشتر موترهای که آنجا ایستاد بودند بدون شک که خسارات برایشان رسید، اما اکنون گذرگاه باز است، امروز آنجا جرگه هم است برای اینکه در آینده به خاطر مسایل امنیتی دروازهها بسته نشوند، چنین رویدادها در گذرگاهها به ضرر ما است، اکنون هم به تاجران خسارت مالی زیادی وارد کرده و در حین مسدود شدن گذرگاه بیشتر مالهای ما دوباره برگشت داده شد و از راه تورخم انتقالات صورت میگرفت."
طارق اورکزی خبرنگار محلی بخش مشال رادیو آزادی نیز از بازگشایی این گذرگاه به روی موترهای تحارتی خبر میدهد، اما میگوید که به روی مردم عام هنوز باز نشدهاست.
گذرگاه خرلاچی ۱۳ام ماه روان میلادی پس از درگیری میان نیروهای طالبان و سربازان پاکستانی در زازی آریوب پکتیا در امتداد خط دیورند مسدود شد.
برخی غیر نظامیان افغان در امتداد خط دیورند مدعی شدند که این درگیریها که پس از آن به ولسوالیهای دند پتان پکتیا و زازی میدان خوست نیز گسترش یافت، تلفات نیز در پی داشته است، اما آمار دقیق آن مشخص نیست و مقامهای پاکستانی و حکومت طالبان نیز به گونه رسمی در این مورد چیزی نگفته اند.
در مورد علت اصلی آغاز این درگیریها و مسدود شدن گذرگاه خرلاچی به گونهٔ رسمی چیزی گفته نشده، اما یک رسانهٔ پاکستانی به نام دیلی به نقل از منابع پاکستانی نوشته: "زمانیکه نیروهای امنیتی پاکستان تلاش میکنند جلو ورود افراد مسلح را بگیرند، طالبان افغان به پوستههای سرحدی پاکستان شلیک میکنند"، آنچه برخی منابع طالبان رد میکنند و پیش از این به رادیو آزادی گفته بودند که این درگیریها پس از آن آغاز شد که نیروهای مرزی پاکستانی به یک پوستهٔ آنها به نام عمر شلیک کردهاند.
این درگیری میان هر دو جانب روز یکشنبهٔ هفتهٔ گذشته به خواست رهبران و مقامهای دو طرف متوقف شد، اما این گذرگاه هنوز هم به روی رفتوآمد مسافران مسدود است.
مسئولان اتاق مشترک تجارت افغانستان و پاکستان خواستار این اند که موضوعات سیاسی و امنیتی نباید عامل مسدود شدن گذرگاهها شوند.
در همین حال روزنامهٔ دیلی پاکستان به نقل از منصور احمد خان، سفیر پیشین پاکستان در کابل نوشته است که کابل و اسلامآباد یک زمانی به این توافق رسیده بودند که مسایل سرحدی را از پیشرفتهای سیاسی جدا خواهند کرد و در زمان وقوع رویدادها راه به روی تجارت و مسافران مسدود خواهد شد.
اما او گفته از زمانیکه پاکستان مسئله تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) را مطرح کرده، روابط میان هر دو جانب تیره شدهاست.
حکومت پاکستان طالبان حاکم در افغانستان را به دادن پناهگاههای امن به تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) متهم میکند ادعا دارد که آنها از افغانستان بر پاکستان حملات را انجام میدهند، اما حکومت طالبان در افغانستان بارها این ادعاها را رد کرده و گفته است که خاک افغانستان بر ضد هیچ کشوری استفاده نمیشود.