سازمان بینالمللی نجات کودکان (سیف دَ چلدرین) در گزارش تازهاش که روز دوشنبه، ۲۰ ماه می نشر کرده، از تأثیرات تغیرات اقلیمی به ویژه سیلابها بالای اطفال افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
این سازمان گفته که افغانستان در یک هفته دوبار هدف سیلابها قرار گرفته که این نشان دهندۀ خطرات جدی تغییرات اقلیمی بر کودکان این کشور است.
به گفتۀ سیف د چلدرین، تنها در سیلابهای ولایات بغلان، غور و فاریاب، ۴۱۰ تن کشته شدند که شامل کودکان نیز میشود.
این سازمان گفته که در نتیجۀ سیلابها تنها ۳ هزار و ۱۰۰ خانه در ولایت بغلان تخریب شده و افزوده که احتمال تغییر آمار تلفات و خسارات ناشی از سیلابها در افغانستان وجود دارد.
در این گزارش به نقل از ارشد مالک، مسئول بخش افغانستان سیف دَ چلدرین آمده است که رویدادهای تغییرات اقلیمی در افغانستان یک خطر جدی برای ۷۰ درصد کودکان این کشور به دلیل تخریب منابع عایداتی خانوادههایشان از جمله زمینهای زراعتی و مواشی آنان خواهد بود.
او از خشکسالی دوامدار و سیلابهای شدید در افغانستان ابراز نگرانی کرده و از جامعۀ بین الملل خواسته که برای مقابله با آفات طبیعی با مردم افغانستان همکاری کند.
این درحالیست که شماری از آسیب دیدگان سیلابها از پیامدهای سیلابها بر کودکانشان از جمله از دست دادن آنان حکایت میکنند.
عبدالقادر، باشندۀ روستای فلول ولسوالی برکۀ بغلان میگوید، دو طفل خانوادهشان در سیلابهای اخیر جان باختند.
"از جمله اطفال یکی برادر خودم است، تقریباً به سن ۴ الی ۵ سالگی بود که در سیلاب شهید شده، دیگر یکی از این طفلها نواسه کاکایم میشود، او هم تقریباً سناش ۴ ساله الی ۵ ساله بود، او را هم سیلاب برده شهید شده".
برخی دیگر نیز میگویند، افراد نجات بافته از سیلابها وضعیت صحی خوبی ندارند.
محمد انور، باشندۀ ولایت غور گفت:
"۳ طفل بوده، خانم برادرم و خود برادرم، ۵ نفر اعضای فامیل بودند، عموماً وضعیت ۴ نفرشان خراب است، همین طفلی که یک و نیم ساله دو ساله است کمی وضعیتاش بهتر است، دیگر ۴ نفرشان ضربه خوردند کلاً".
از جانان سایق، سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث حکومت طالبان در مورد آمار مجموعی تلفات و خسارات سیلابهای اخیر در افغانستان پرسیدیم، اما تا زمان نشر گزارش پاسخی دریافت نکردیم.
اما پیش از این ضیاالدین صافی، سخنگوی برنامۀ جهانی غذا (دبلیو اف پی) به رادیو آزادی گفته بود، در نتیجۀ سیلابهای اخیر در افغانستان ۵۴۰ تن جان باختند.
این درحالیست که پیش از این ادارههای ملل متحد در افغانستان از جمله دبلیو اف پی بارها از کمبود بودجه نگرانی کرده اند.
با توجه به این نگرانی، چگونگی رسیدگی به نیازهای سیلابزدگان که بیشتر آنان خانه، مواشی، زمینهای زراعتی و دیگر داراییشان را از دست دادند، یکی از دغدغههای اصلی نهادها و سازمانهای کمکرسان بین المللی خواهد بود.