با گذشت یک هفته از جاری شدن سیلابها در ولایت بغلان، برخی سیلابزدگان ادعا میکنند که تا هنوز هیچ کمکی دریافت نکردهاند.
آنان به رادیو آزادی میگویند، هنوز هم دسترسی آسان به آب آشامیدنی پاک، مواد خوارکی، سرپناه و خدمات صحی ندارند.
این درحالیست که خبرگزاری دولتی باختر تحت حکومت طالبان به نقل از مسئولان ادارههای ملل متحد نوشته اند که آنها در این ولایت به ۱۵هزار آسیب دیدهٔ سیلاب کمک کردهاند.
شکرالله، باشندهٔ ولسوالی برکهٔ ولایت بغلان میگوید، در کنار دیگر ضروریات، مردم تا کنون به آب آشامیدنی پاک و مواد خوارکی دسترسی ندارند.
او به رادیو آزادی گفت:
"مردم هنوز هم سرپناه ندارند، داکتران کم است، دسترسی به خدمات صحی هم کم است، وضعیت هنوز عادی نشده است، اکثریت مردم عزیزانشان را از دست دادهاند، غمهایشان تازه است."
یک تن از باشندگان بغلان مرکزی ولایت بغلان و از آسیب دیدگان سیلاب که نمیخواهد نامش در گزارش گرفته شود به رادیو آزادی گفت، سیلابها همه خانهاش را ویران کرده، اما یک نهاد کمکرسان تنها چند جوره لباس به آنها کمک کرده است.
"بهخاطر سیلابها از خانههای خود بیجا شدیم، بیشتر مردم منطقهٔ ما جانشان را از دست دادند، تلفات جانی و مالی هنگفت در منطقهٔ لقیو وارد شده، بدبختانه نهادهای خیریهٔ غیردولتی تنها چند جوره لباس و مواد خوارکی به مردم داده اند، اما دولت هیچ نوع کمک نکرد، ما از آنها خواستار کمک هستیم."
اما خبرگزاری دولتی باختر در کنترل حکومت طالبان خبر داده است که ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیسالوزرای حکومت طالبان با مسئولان ادارههای مختلف ملل متحد دیدار کرده و آنها اطمینان دادهاند که در کنار دیگر کمکهای بشردوستانه، در بخش توسعهای نیز کمک خواهند کرد.
باختر افزوده است که مسئولان این ادارهها گفتهاند، تا اکنون به ۱۵هزار سیلابزده کمک کردهاند.
در خبر باختر به نقل از ملا عبدالغنی برادر گفته شده است که در سیلابهای بغلان برعلاوهٔ خانههای مردم، ۱۹ باب شفاخانه، ۱۹ باب مکتب، ۱۱۵ پل کوچک، کانالهای کوچک و بزرگ آب و ۶۰ کیلومتر جاده نیز تخریب شدهاند.
ولایت بغلان به تاریخ ۲۱ ثور گواه سیلابهای شدید بود که تلفات زیاد جانی و خسارات هنگفت مالی به مردم وارد شده است.
حکومت طالبان پیش از این گفته بود که نزدیک به ۲۶۰۰ خانه و هزاران جریب زمین زراعتی در نتیجۀ این سیلابها تخریب شده و بیش از هزار مواشی تلف شده است.
اسلامالدین سرگند، یکی از رضاکاران در ولایت بغلان در مورد توزیع کمکها به رادیو آزادی گفت:
"مردم اینجا در وضعیت بسیار بدی هستند، حتی در برخی از ساحات برکه کمکها را با هلیکوپتر میفرستیم، زیرا زمینهای آنجا پر از آب است."
سازمان جهانی صحت (دبلیو اچ او) در گزارش اخیر خود که روز جمعه آن را منتشر کرد، گفته است که ولسوالیهای نهرین و برکه با مشکلات چشمگیری دسترسی مواجه هستند و برای کمکرسانی به سیلابزدگان این ولسوالیها به ترانسپورت هوایی نیاز است.
این سازمان تعداد جان باختگان سیلابهای بغلان را الی ۱۶ ماه می ۲۱۴ تن و تعداد زخمیان را ۳۲۸ تن گفته است که به گفتهٔ این سازمان، در این میان ۱۲۸ تنشان کودکان زیر پنجسال و ۲۰۲ تنشان زنان اند.
پیش از این اما ادارههای مربوطهٔ حکومت طالبان و برخی از سازمانهای بینالمللی آمارهای مختلفی از تلفات سیلابهای بغلان ارائه کرده بودند که برخی از آنها حتا شمار جان باختگان را بیش از ۳۰۰ نفر اعلام کرده بودند.