لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۲۹

باشنده گان نیمروز: "معتادان خارجی به نام افغان به افغانستان رد مرز می‌شوند"


تعدادی از افراد معتاد که توسط طالبان بازداشت و در یک محل نگهداری میشوند
تعدادی از افراد معتاد که توسط طالبان بازداشت و در یک محل نگهداری میشوند

باشنده گان ولایت‌های مرزی شکایت دارند که بر علاوه معتادان افغان، ده‌ها معتاد خارجی نیز به افغانستان رد مرز شده و در روی جاده در شهرهای هرات، فراه و نیمروز به سر می‌برند.

مسوولان محلی می‌گویند که تشخیص معتادان افغان با معتادان خارجی برای‌شان دشوار است، زیرا اکثریت افغان‌ها با معتاد شدن در ایران و پاکستان سال‌ها در آن‌جا بود و باش کرده و امکان تثبیت هویت‌شان کمتر است.

فردی به اسم که همکار ما با او گفت‌گو کرده، دو ماه پیش از سوی نیروهای ایرانی در بندر عباس دستگیر و به ولایت فراه رد مرز شد. حسین ادعا می‌کند که شهروند افغانستان است و سی سال پیش وقتی برای کار به ایران رفت، در آن‌جا به مواد مخدر معتاد شد.

" من در ایران معتاد شدم، سی و پنج سال ایران بودم و در آن‌جا معتاد شدم. در دریا کار می‌کردم، در بندر عباس ایران."

تعدادی از افراد معتاد
تعدادی از افراد معتاد

حسین خانواده ندارد، طرز صحبت و ظاهر وی با سایر دوستان معتادش متفاوت است، از همین رو اکثریت وی را با نام " آقای ایرانی" صدا می‌زنند. باشنده گان ولایات مرزی شکایت دارند که شهرهای آنان در ماه‌های اخیر به محل تجمع معتادان مواد مخدر مبدل شده است.

وزیرگل، باشنده نیمروز به رادیو آزادی گفت که بر علاوه معتادان افغان، این روزها شهر زرنج شاهد معتادان خارجی نیز است.

" اکثریت این‌ها از ایران و پاکستان می‌آیند، تمام این معتادان مردم این وطن نیستند، شماری از آن‌ها ایرانی و شماری هم پاکستانی‌اند. در ایران و پاکستان معتاد شده‌اند و به سوی افغانستان رد مرز شان میکنند و بازخواستی وجود ندارد که از ایشان پرسیده شود که از کجا اند و در کجا زنده گی کرده اند."

فراه، نیمروز و هرات از مسیرهای قاچاق مواد مخدر شمرده میشوند، از همین رو دسترسی به مواد مخدر در این شهرها آسان است و معتادان ترجیح میدهند که بجای رفتن به مناطق دیگر در آنجا بمانند.

گروهی از افراد معتاد
گروهی از افراد معتاد

مولوی عبدالواسع ریحان، مدیر مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه طالبان در ولایت نیمروز میگوید، تعداد معتادان برگشته از خارج به حدی زیاد است که آنان امکانات مراقبت از آنان را ندارند.

" نیمروز یک ولایت مرزی است و با ایران مرز مشترک دارد، ما یک بار تمام معتادان را جمعآوری کردیم، اما بار دیگر از ایران میآیند، در یک شبانه روز سی – سی و پنج تن میآیند. ما کمپ به آنان ساختیم و در آنجا تداوی شان میکنیم، همین اکنون پنج صد معتاد در این کمپ بندی اند و در آنجا نگهداری میشوند."

بر بنیاد گزارش کمیشنری عالی ملل متحد در امور مهاجران، از آغاز سال ۱۴۰۲شمسی به اینسو هزاران مهاجر افغان از ایران و پاکستان به افغانستان برگشت داده شده اند.

در میان این مهاجران، معتادانی نیز شامل اند که سرپناه ندارند و برای سپری کردن شب و روز شان با تجمعات معتادان در شهرها یکجا شده اند.

XS
SM
MD
LG