سازمان بینالمللی نجات کودکان (سیف د چلدرین) میگوید، در نتیجۀ بارانها و سیلابها در بغلان حدود ۴۰ هزار کودک بیخانمان شدند.
این سازمان به نقل از مقامهای محلی طالبان، شمار افراد متأثر از سیلابها در بغلان را ۸۰هزار تن اعلام کرده است.
در همین حال شماری از متضرران سیلابهای اخیر در بغلان و دیگر ولایتها میگویند، با کودکانشان در شرایط خوبی قرار ندارند و نیازمند کمک هستند.
این سازمان به نقل از مقامهای محلی طالبان گفته که در پی بارانهای شدید و سیلابهای اخیر در ولایت بغلان ۱۲ هزار خانه تخریب شده که شامل ۸۰ هزار تن از جمله حدود ۴۰ هزار کودک میشود.
در کنار دیگر نیازمندیها، دسترسی نداشتن به آب آشامیدنی صحی، درس و محل بازی از دیگر مواردی اند که سیف د چلدرین از عدم دسترسی کودکان سیلابزدۀ بغلان به این خدمات نگرانی کرده است.
سازمان بینالمللی نجات کودکان به نقل از طالبان شمار تأیید شدۀ جان باختگان سیلابهای بغلان را ۱۵۴ تن اعلام کرده و افزوده است که با ادامۀ عملیات جستوجو، احتمال افزایش این رقم وجود دارد.
اما وزارت مهاجرین و عودت کنندگان حکومت طالبان روز یکشنبه شمار تلفات را تا آن زمان ۳۱۵ کشته اعلام کرده بود.
صندوق نجات کودکان گفته که در برخی مناطق سیلابزدۀ بغلان در پی نبود آب آشامیدنی صحی اطفال به بیماریهای چون معده درد دچار شدند.
این سازمان از ایجاد کلینیک سیار به عنوان بخشی از کمکهای اضطراریاش در بغلان خبر داده، اما برخی سیلابزدگان میگویند، به کمکهای غذایی و پوشاک و کمکهای صحی بیشتری ضرورت عاجل دارند.
پاچا خان، یک تن از کسانی که در پی سیلابهای اخیر دار و ندارش را از دست داده، میگوید، هنگام نجات یک فرزندش پایش آسیب دیده است و به کمک نیاز دارد.
او به رادیو آزادی گفت، خانوادهاش از جمله کودکان شب و روز را در قبرستانی محلهشان میگذرانند.
"خود ما حرکت کردیم بیادر در قبرستانی، چوچ و پوچ خود را به قبرستانی کشیدیم، خودم ۱۷ نفر هستم، ۷ ساله و ۸ ساله و این رقمی. کمک فعلاً به حساب خوراکه و کمپل و اینها ضرورت است."
سهراب، دیگر باشندۀ بغلان میگوید، برای رفع نیازهای اولیهشان در تلاش بیرون کشیدن برخی وسایل از زیر گِل و لای اند.
"فعلاً در حویلی خود همینجا همراه بچهها، مقصد میده میده در گل و لای کدام لحافهایی که زیر لای مانده، همانها را کشیده روان هستیم."
بارانها و سیلابها در بیشتر از یک ماه اخیر به باشندگان چند ولایت دیگر افغانستان نیز تلفات جانی و خسارات هنگفت مالی به جا گذاشته است.
شاهمحمد، باشندۀ ولایت نورستان و یکی از سیلابزدگان به رادیو آزادی گفت:
"مشکل است، مردم از خانۀ خود بیجا شدند، اطفال هم همینطور، از درس ماندن، یعنی حالت فقر است، مردم غريب هستند کاروبار نیست از زنان گرفته تا اطفال."
بارانهای شدید و سیلابها از آغاز ماه حمل به این سو در افغانستان آغاز شده است.
ملل متحد گفته که افغانستان از جمله ده کشور بیشتر آسیبپذیر از پیامدهای تغییرات اقلیمی است که امکانات کافی برای مقابلۀ با بحرانهای این تغییرات اقلیمی را ندارد.
با این وجود سیلابزدگان در فغانستان نگران تشکیل زندگی بعد از آسیبهای ناشی از سیلابها اند.