خارج شدن فلسطینیها از شهر رفح در جنوب غزه سرعت گرفته و نیروهای اسرائیلی نیز در این شهر در حال پیشروی هستند.
در همین حال مصر که با رفح مرز مشترک دارد، مخالفت شدید خود را با عملیات نظامی گسترده اسرائیل اعلام کرده است.
وزیر خارجه امریکا نیز مخالفت خود را با عملیات نظامی اسرائیل در منطقه اعلام کرده و گفته که اگر اسرائیل غزه را ترک نکند و پس از جنگ برنامه حکومتداری مناسبی نداشته باشد، با شورش مسلحانه دوامدار مواجه خواهد شد.
اردوی اسرائیل گفته که این منطقه که چند ماه پیش پاکسازی شد، نیروی نظامی حماس که ایالات متحده و اتحادیه اروپا آنرا به عنوان یک گروه تروریستی می شناسند، دو باره در این منطقه منسجم شده اند.
رفح که آخرین سنگر حماس شمرده می شود، پس از دستور اسرائیل به ساکنان آن برای خروج، حدود ۳۰۰ هزار نفر خانههای خود را ترک کردهاند.
به دلیل ادامه جنگ در غزه، بیش از یک میلیون فلسطینی به این منطقه پناه بردهاند.
اسرائیل گفته که برای خلع سلاح حماس باید عملیات نظامی را در رفح انجام دهد.
بر اساس گزارش اسوشیتیدپرس، مصر که با رفح مرز مشترک دارد، جدیترین مخالفت خود را با عملیات نظامی اسرائیل در منطقه ابراز کرده و گفته است که قصد دارد رسماً به آن تلاشهای افریقای جنوبی بپیوندد تا عدالت را در برابر اسرائیل در محکمه بینالمللی به پیش برد.
افریقای جنوبی از محکمه بینالمللی میخواهد که اسرائیل را در مورد آنچه نسلکُشی در غزه میخواند مجرم بشناسد، اتهامی که اسرائیل آن را رد کرده است.
وزارت خارجه مصر در اعلامیهای وضعیت منطقه را بسیار بد خوانده و گفته که حملات اسرائیل به غیرنظامیان فلسطینی افزایش یافته است.
ولکرترک، رئیس حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز در بیانیهای گفته که نمیتواند درک کند که چگونه تهاجم کامل به رفح با قوانین بینالمللی حقوق بشر سازگاری دارد.
انتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا هم یکبار دیگر مخالفت خود را با عملیات نظامی گسترده اسرائیل در شهر رفح اعلام کرده.
آقای بلینکن در گفتگو با تلویزیون امریکایی CBC گفت که اگر اسرائیل غزه را ترک نکند و پس از جنگ برنامه حکومتداری مناسبی نداشته باشد، با شورش مسلحانه دوامدار مواجه خواهد شد.
در نتیجه عملیات نظامی اسرائیل علیه گروه حاکم حماس در غزه، این منطقه از یک دولت فعال محروم شده و نظم عمومی برهم خورده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، این وضعیت فرصتی را برای حماس فراهم کرده تا در مناطقی که بیشترین آسیب را دیدهاند، نیروهای نظامیاش را دوباره منسجم نماید.
گروه حماس روز یکشنبه به نیروهای اسرائیلی در نزدیکی شهر رفح و غزه حمله کرد.
اسراییل هنوز طرح دقیقی پس از جنگ غزه ارائه نکرده است، اما گفته که به کنترل امنیتی غزه ادامه خواهد داد.
جنگ در غزه پس از آن آغاز شد که گروه حماس در هفتم ماه اوکتوبر ۲۰۲۳ بر اسرائیل حمله کرد و دستکم ۱۲۰۰ تن را کشت و حدود ۲۵۰ تن دیگر را گروگان گرفت.
بر اساس ارقام وزارت صحت در کنترل حماس در غزه، در حملات اسرائیل تا حال بیش از ۳۵ هزار فلسطینی کشته و حدود ۷۹ هزار تن دیگر زخمی شدهاند.
این ارقام از سوی منابع مستقل تأیید نشده است.