سازمان جهانی صحت (WHO) از احتمال افزایش تلفات سیلابها در ولایت بغلان هشدار داده و میگوید که ممکن صدها نفر هنوز در زیر گل و آوار باقی مانده باشند.
این سازمان به روز یکشنبه با نشر گزارشی در ویب سایتاش گفته است که تلاش میکند تا اقدامات پیشگیرانهای را برای جلوگیری از گسترش احتمالی بیماریهای منتقله از طریق آب، انجام دهد.
بر اساس آخرین آماری که وزارت مهاجرین و عودت کنندگان حکومت طالبان روز یکشنبه نشر کرده، ۳۱۵ تن در نتیجۀ سرازیر شدن سیلابهای اخیر در ولایت بغلان جان باخته و ۱۶۳۰ تن دیگر زخمی شده اند.
در گزارش به نقل از داکترجمشد تنولی، نمایندۀ دبلیو اچ او در افغانستان آمده است که تلاشها برای تداوم ارائۀ خدمات صحی ضروری در مناطق آسیبدیده، تأمین آب آشامیدنی صحی، توزیع بستههای بهداشتی و ارائه خدمات درمانی برای کاهش اثرات فاجعه بر سلامت عمومی در حال انجام است.
در عین حال خدادادی دانشیار، باشندۀ قریۀ فلول ولایت بغلان به رادیو آزادی گفت، دو روز پس از جاری شدن سیلابها توانستند جسد کاکای خود را از زیر گل بیرون کنند.
"اینها در خانه نشسته بودند که سیلاب آنها را متاسفانه گیر میکند، خانوادهاش خود را به جایی میکشند، خودش در آنجا میماند و سیلاب او را میبرد، بعد از یکی دو روز ما او را از بین یک خرابه که رویش دیوار افتاده بود، پیدا کردیم."
همچنان یک باشندۀ بغلان مرکزی با فرستادن یک پیام تصویری به رادیو آزادی گفته که خانههای مردم محل کاملاً تخریب شده و آنان به آب آشامیدنی، غذا و سایر کمکهای ضروری نیاز دارند.
"به تعداد ۲۰ خانه بودند که از آن هیچ چیز باقی نمانده و در اینجا ۹ تن شهید و ده تن دیگر زخمی شدهاند و همه ساحه به سنگلاخ مبدل شده، هیچ چیز باقی نمانده، کسانی که زنده مانده اند، به آب آشامیدنی و نان خوردن و سایر ضروریات نیازدارند، همهشان در خانه مردم بسر میبرند."
میزان کامل تلفات و خسارات ناشی از سیلابها در بغلان هنوز در حال ارزیابی است و ادارههای مختلف از جمله دفترهای ملل متحد تا به حال آمارهای متفاوتی از شمار تلفات و میزان خسارات ارائه کرده اند.
اما بر اساس آماری که وزارت مهاجرین و عودت کنندگان حکومت طالبان به روز یکشنبه نشر کرده، ۳۱۵ تن در نتیجۀ سرازیر شدن سیلابها به روز جمعه در این ولایت جان باخته اند و ۱۶۳۰ تن دیگر زخمی شده اند.
این وزارت هم گفته که ممکن شمار تلفات افزایش یابد و افزوده که در این رویداد بیش از ۲۶۰۰ خانه ویران و ۱۰۰۰ راس مواشی هم تلف شده است.
سیلابهای اخیر در برخی ولایتها دیگر از جمله تخار، هرات، بدخشان، غور، فاریاب و بادغیس نیز دهها تلفات و خسارات هنگفت مالی برجای گذاشته است.