لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۲۳

اعضای مجمع عمومی سازمان ملل به قطعنامه عضویت فلسطین در این سازمان رای دادند


تصویر آرشیف: بیرق فلسطین
تصویر آرشیف: بیرق فلسطین

اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد به روز جمعه (۱۰ می ) به قطعنامه ای که از سوی کشور های عربی و فلسطین ارائه شده بود، رای دادند.

مجمع عمومی متشکل از ۱۹۳ عضو، با۱۴۳ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۲۵ رأی ممتنع، مجموعه ای از حقوق و امتیازات جدید را برای فلسطینیان تصویب کرد.

ایالات متحده امریکا از قطعنامه شورای امنیت در ۱۸ ماه اپریل حمایت کرد که اجرایی شدن آن راه را برای عضویت فلسطین به عنوان یک دولت مستقل، هموار می کند.

این چیزیست که فلسطینی ها سال ها آرزوی آن را داشتند، اما اسرائیل جلو آن را می گرفت.

فلسطین در سال ۲۰۱۲ به عنوان عضو ناظر سازمان ملل پذیرفته شد، اما طبق منشور سازمان ملل متحد، کشور های عضو این سازمان باید صلح دوست باشند و پس از آن، شورای امنیت عضویت آنها را برای تایید نهایی به مجمع عمومی توصیه می کند.

مقر سازمان ملل متحد در نیویارک- ایالات متحده
مقر سازمان ملل متحد در نیویارک- ایالات متحده

مجمع عمومی در قطعنامه روز جمعه خود اعلام کرد که دولت فلسطین توانایی عضویت سازمان ملل متحد را دارد و بنابراین از شورای امنیت می خواهد که درخواست فلسطینی ها برای عضویت کامل آن را بررسی کند.

تلاش ها برای عضویت فلسطین در سازمان ملل در زمانی آغاز شده است که جنگ در نوار غزه مناقشه ۷۰ ساله شرق میانه را در مرکز توجه بین المللی قرار داده است.

به روز جمعه در حالی که مجمع عمومی سرگرم رای گیری درباره این قطعنامه بود، درگیری شدیدی بین اردوی اسرائیل و نظامیان فلسطینی در شهر رفح در جریان بود.

یک مقام مسئول کمک های بشردوستانه سازمان ملل گفت که به دلیل این درگیری ها کاروان های کمک رسانی از دروازه مرزی رفح به نوار غزه نرسیدند.

سازمان ملل هشدار داده است که اگر غذای بیشتری به منطقه نرسد، برنامه جهانی غذا برای توزیع کمکها بین مردم مواد نخواهد داشت.

ادامه بمباران اسرائیل و جنگ با حماس بخش های وسیعی از غزه را به ویرانه مبدل کرده است
ادامه بمباران اسرائیل و جنگ با حماس بخش های وسیعی از غزه را به ویرانه مبدل کرده است

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، حدود ۱۱۰ هزار نفر از رفح به سایر مناطق نوار غزه تحت محاصره گریخته اند، اما تخمین زده می شود که ۱.۴ میلیون فلسطینی که نیمی از جمعیت نوار غزه را تشکیل می دهند، همچنان در رفح پناه برند.

جنگ در نوار غزه در هفتم ماه اکتوبر سال ۲۰۲۳ پس از آن آغاز شد که جنگجویان گروه حماس که از سوی امریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی خوانده شده، بر برخی مناطق اسرائیل حمله کردند، ۱۲۰۰ تن را کشتند و تقریبا ۲۵۰ تن دیگر را گروگان گرفتند.

به دنبال آن اردو اسرائیل عملیات نظامی در نوار غزه را آغاز کرد که تا کنون ادامه دارد و در نتیجه آن هزاران نفر کشته و زخمی شده اند.

XS
SM
MD
LG