لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۴ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۵۱

افغانستان

چهار عضو جبهه مقاومت ملی افغانستان از زندان ایران آزاد شدند

برخی ازاعضای جبهه مقاومت ملی افغانستان که عمدتا در شمال این کشور فعالیت می کنند
برخی ازاعضای جبهه مقاومت ملی افغانستان که عمدتا در شمال این کشور فعالیت می کنند

جبهه مخالف حکومت طالبان موسوم به« جبهه مقاومت ملی» از رهایی چهار عضو خود از توقیفگاه در ایران خبر می دهد.

این چهار تن به تاریخ ۱۷ حمل امسال به اتهام عضویت در گروه تندرو دولت اسلامی معروف به داعش، در شهر کرج توسط پولیس ایران، دستگیر شده بودند.

این جبهه در اعلامیه که دیروز چهارشنبه( ۲۴ اپریل) منتشر کرده، نوشته که این سو ٔ تفاهم بود و از رهایی اعضای این جبهه ابراز خرسندی کرده است.

در اعلامیه آمده که در پی تحقیقات دقیق و همه جانبه‌ی نهادهای مربوطه ایران، سوء‌تفاهم پیش آمده در مورد هویت چهار عضو این جبهه رفع گردید.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

پولند از جرمنی به دلیل اخراج یک پناهجوی افغان به این کشور انتقاد کرده است

بیرق پولند
بیرق پولند

به گفته مقامات پولندی، پولیس جرمنی یک پناهجوی افغان را اواخر شب و بدون همراه به سمت مرز پولند فرستاده است.

بر اساس گزارش روز جمعۀ رسانه‌های پولندی، این حادثه در حالی رخ داده که اختلافات بین جرمنی و پولند بر سر بازگشت هزاران پناهجوی غیرقانونی که از پولند وارد جرمنی شده‌اند، افزایش یافته است.

سخنگوی وزارت داخلۀ پولند گفت که این حادثۀ اخیر توجیۀ کافی برای پولند است تا در هفتۀ آینده کنترل‌های مرزی را از سر بگیرد.

پس از از ظهر پنج‌شنبۀ گذشته، نیروهای مرزی پولند بیانیه‌ای صادر کرد و گفت که رابرت باگان، رئیس این اداره با دیتر رومن، رئیس پولیس فدرال جرمنی صحبت کرده است. این گفت‌وگو در مورد حادثه‌ای بود که در شهر مرزی گوبن پولند رخ داد.

در این بیانیه آمده است: "پولیس جرمنی به جای منتظر ماندن برای گشت مرزی پولیس، یک شهروند افغانستان را در مرز رها کرد. چنین اقداماتی از سوی جرمنی غیرقابل قبول است و برخلاف تفاهمات قبلی ما است."

یاچک دوبرژینسکی، سخنگوی وزارت داخلۀ پولند نیز این بیانیه را تکرار کرد و گفت که این "وضعیتی غیرقابل قبول و غیرقابل تحمل" است.

او افزود: "این حادثه توجیۀ کاملی را برای طرف پولندی جهت از سرگیری کنترل‌های مرزی فراهم می‌کند."

آمادگی قزاقستان برای امضای تفاهمنامۀ ساخت راه آهن در افغانستان در روزهای آینده

راه آهن هرات (تصویر آرشیف)
راه آهن هرات (تصویر آرشیف)

صدر اعظم قزاقستان می‌گوید که کشورش آمادۀ سرمایه‌گذاری در ساخت راه‌آهن تورغندی-هرات در افغانستان است و تفاهم‌نامه‌ای در این زمینه در روزهای آینده امضا خواهد شد.

این خبر روز جمعه، ۱۳ سرطان توسط سرویس مطبوعاتی قزاقستان اعلام شد.

پیش از این حکومت طالبان گفته بود که هیئت قزاقستان هنگام سفرش به افغانستان در آغاز ماه ثور امسال از آمادگی این کشور برای سرمایه‌گذاری در بخش های مهم از جمله ساخت خط آهن خبر داده است.

به گفتۀ حکومت طالبان، قزاقستان طرحی به ارزش ۵۰۰ میلیون دالر را برای ساخت خط‌آهن تورغندی – هرات – سپین‌بولدک در نظر دارد و در کنار آن آماده‌ سرمایه‌گذاری در بخش معادن، نفت و گاز و تمدید لین انترنت در افغانستان است.

حکومت طالبان رسماً پیشنهاد میزبانی هجدهمین اجلاس سران ایکو در کابل را ارائه کرده است

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرای حکومت طالبان
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرای حکومت طالبان

این پیشنهاد از سوی ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرای طالبان، در جریان هفدهمین اجلاس سران ایکو در آذربایجان ارائه شده است.

رسانه‌های آذربایجانی روز جمعه، ۱۳ سرطان گزارش دادند که ملا برادر به اعضای سازمان ایکو گفته است که شرایط برای سرمایه‌گذاری خارجی در افغانستان فراهم شده است و اگر اجلاس سران ایکو در افغانستان برگزار شود، فصل جدیدی برای همکاری بین کشورهای عضو باز خواهد شد.

این در حالیست که هیچ یک از کشورهای عضو ایکو تا هنوز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

سازمان ملل متحد بالای تصمیم جرمنی مبنی بر اخراج "افغانهای مجرم" انتقاد کرده است

اخراج مهاجران افغان از جرمنی
اخراج مهاجران افغان از جرمنی

روینا شامداسانی، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز، جمعه ۱۳ سرطان، در شهر ژنیو سویس گفت برگرداندن افغانها به افغانستان "کار مناسب نیست".

او افزود که دفتر حقوق بشر سازمان ملل، موارد نقض حقوق بشر، از جمله محرومیت زنان از حقوق شان و موارد اعدام، از سوی حکومت طالبان را مستند سازی کرده است.

یک روز پیش از این، الکسندر دوبریندت، وزیر داخلۀ جرمنی گفته بود که پیش بینی میکند، جرمنی به طور مستقیم با حکومت طالبان در مورد برگرداندن افغانها به افغانستان، توافق کند.

پس از برگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱ میلادی، جرمنی روند برگرداندن افغانهای پناهجو را متوقف کرد، اما اخیراً دولت این کشور سیاست های سختگیرانۀ را در برابر پناهجویان در پیش گرفته است.

در گذشته شماری از پناهجویان افغان، در چندین شهر جرمنی، به ارتکاب جرایم جنایی متهم و یا مجرم شناخته شده اند.


اردوی پاکستان مدعی شده که ۳۰ تن از شبه نظامیان را مرز افغانستان و پاکستان کشته است

پاکستان- وزیرستان شمالی
پاکستان- وزیرستان شمالی

اردوی پاکستان گفته که روز جمعه ۳۰ تن از افراد مسلح مخالف خود را کشته است؛ این افراد می‌خواستند از خاک افغانستان داخل پاکستان شوند.

به گفته اردو این کشور، این افراد که اعضای تحریک طالبان پاکستانی( تی تی پی) بودند، نیمه‌شب در ولسوالی وزیرستان شمالی دیده شده‌اند و از نزدشان سلاح، مهمات و مواد انفجاری بدست آمده است.

در مورد اینکه آیا در گیری رخ داده یا خیر، چیزی نگفته نشده، اما ادعا شده که هند از این افراد مسلح پشتیبانی می‌کند.

تا اکنون دهلی نو در این باره چیزی نگفته است.

مقام‌های پاکستانی اغلب هند را متهم می‌کنند که با گروه‌های غیرقانونی مانند "اردوی آزادیبخش بلوچستان" و "تحریک طالبان پاکستانی" همکاری می‌کند تا در داخل پاکستان حمله‌هایی انجام دهند.

این اتهامات پس از حمله به گردشگران در کشمیر تحت کنترل هند در ماه اپریل افزایش یافته، که پس از آن درگیری‌هایی میان دو کشور رخ داد.

رئیس‌جمهور پاکستان آصف علی زرداری و صدراعظم شهباز شریف از عملیات نیروهای امنیتی استقبال کرده است.

نیروهای پاکستانی در ماه اپریل نیز ادعا کرده بودند که ۵۴ تن از مخالفان مسلح را در همین منطقه کشته‌اند.

واکنش ها به تصمیم روسیه برای به‌رسمیت‌شناسی طالبان

روسیه و طالبان
روسیه و طالبان

تصمیم روسیه مبنی بر به رسیمت شناختن حکومت طالبان واکنش های را به همراه داشته است.

چین از این تصمیم استقبال کرده است.

ماو نینگ سخگوی وزارت خارجۀ می‌گوید "اولتر از همه چین از تحول تازه در روابط بین روسیه و حکومت موقت افغانستان استقبال میکند. به حیث یک همسایۀ سنتی و دوست، چین همیشه باور داشته است که افغانستان نباید از جامعۀ جهانی جدا شود".

از سوی هم شماری از نهادهای مدنی، جنبش‌های اعتراضی و سازمان‌های حقوق بشری افغانستان با نشر اعلامیه های روز جمعه ۱۳ سرطان، تصمیم اخیر روسیه مبنی بر به‌رسمیت‌شناسی حکومت سرپرست طالبان را محکوم کرده و این اقدام را خلاف اصول های حقوق بشر و منشور سازمان ملل متحد خوانده اند.

در این اعلامیه مشترک این نهاد آمده است که این اقدام روسیه زنان، اقلیت‌های قومی و مذهبی، ژورنالیستان، نیروهای سابق امنیتی و فعالان مدنی را به حاشیه رانده و قربانی سیاست‌های سرکوبگرانه می‌سازد.

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد نیز در صفحه ایکس خود نوشته است که «به‌رسمیت‌شناختن طالبان از سوی کشورهایی که در دو دهه گذشته حامی آن‌ها بوده‌اند، جای تعجب ندارد».

او افزوده است که اقدام به نفع طالبان است، اما بر زندگی مردم افغانستان تاثیر خواهد گذاشت.

جبهه مقاومت ملی افغانستان نیز با نشر اعلامیه‌ای ، شناسایی طالبان از سوی روسیه را اقدامی نگران‌کننده و در تضاد با مناسبات تاریخی میان دو ملت خوانده و هشدار داده است که این تصمیم به عادی‌سازی تروریزم و افراط‌گرایی در منطقه منجر خواهد شد.

تا اکنون هیچ کشور دیگری حکومت طالبان را که در آگست ۲۰۲۱ و پس از خروج نیروهای خارجی به رهبری ایالات متحده در افغانستان به قدرت رسید، به رسمیت نشناخته است. با این حال، چین، امارات متحدۀ عربی، ایران، ازبیکستان و پاکستان سفیرانی را برای گسترش روابط با طالبان به کابل فرستاده‌اند.


تیم ملی والیبال افغانستان در مرحلۀ گروهی جام ملت‌های مرکز آسیا با تیم‌های ایران، تاجیکستان و مالیزیا بازی خواهد کرد

اعضای تیم ملی والیبال افغانستان (تصویر آرشیف)
اعضای تیم ملی والیبال افغانستان (تصویر آرشیف)

فدراسیون فوتبال افغانستان روز پنج‌شنبه، ۱۲ سرطان در صفحۀ فسبوک خود گفته که تیم ملی والیبال افغانستان در مرحلۀ گروهی جام ملت‌های مرکز آسیا (کافا ۲۰۲۵) در گروه B با تیم‌های ملی ایران، تاجیکستان و مالیزیا هم‌گروه است.

به گفتۀ این فدراسیون، تاجیکستان میزبان مسابقات گروه B جام ملت‌های مرکز آسیا خواهد بود.

دور دوم مسابقات جام ملت‌های مرکز آسیا با شرکت ۸ تیم از ۲۹ آگست تا ۸ سپتمبر به میزبانی تاجیکستان و ازبیکستان برگزار خواهد شد.

برخی سازمان‌های بین‌المللی: نابرابری جنسیتی و محدودیت‌های طالبان آسیب‌پذیری‌های زنان را در تمام بخش‌های بشردوستانه تشدید کرده است

اعتراض گروهی از زنان به محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران افغان در کابل (تصویر آرشیف)
اعتراض گروهی از زنان به محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران افغان در کابل (تصویر آرشیف)

زنان ملل متحد و سازمان کی‌یر روز پنج‌شنبه، ۱۲ سرطان در یک گزارش مشترک چالش زنان و دختران را در ۳۴ ولایت افغانستان بررسی کردند و گفتند که پس از حاکمیت طالبان در سال ۲۰۲۱ مجموعه‌ای از اقدامات محدودکننده، حقوق و آزادی‌های زنان و دختران را به شدت محدود کرده است.

بر اساس این گزارش، مقررات سختگیرانه مانند همراهی اجباری یک محرم و اجرای قوانین پوشش محدودکننده، توانایی زنان برای مشارکت در زندگی عمومی را به شدت محدود کرده است.

این گزارش به ممنوعیت کار زنان در سازمان‌های غیردولتی و اداره‌های ملل متحد اشاره کرده و افزوده که این موضوع دسترسی زنان و دختران به خدمات ضروری از جمله صحت، آموزش، تغذیه و حمایت را محدود کرده و نقش زنان را در شکل‌دهی به واکنش‌های مناسب، عادلانه و منصفانه جامعه تضعیف کرده است.

این گزارش که به ممنوعیت آموزش و دیگر محدودیت‌های طالبان بر زنان پرداخته، نشان می‌دهد که بیش از ۷۰ درصد زنان در دسترسی به کمک‌های بشردوستانه مشکل دارند و بخش قابل توجهی از آنها این موضوع را به عدم حضور زنان امدادگر و محدودیت‌های تحرک فرهنگی نسبت می‌دهند.

این گزارش بر اساس مصاحبه با بیش از ۲۰ هزار زن در ۳۴ ولایت افغانستان تهیه شده است.

کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان: برگشت مهاجرین افغان از ایران در هفت روز اخیر به گونۀ چشمگیری افزایش یافته است

ده‌ها مهاجر افغان که اخیراً از ایران برگشت کردند.
ده‌ها مهاجر افغان که اخیراً از ایران برگشت کردند.

این ادارۀ ملل متحد روز پنج‌شنبه، ۱۲ سرطان با نشر گزارشی گفته که از ۱۳ جون تا دوم جولای برگشت مهاجرین افغان افزایش یافته، اما میزان برگشت آنان از ۲۵ جون تا دوم جولای دیگر هم بیشتر شده و به گونۀ اوسط روزانه بیش از ۳۱ هزار تن به افغانستان برگشت کردند.

یو ان اچ سی آر افزوده که تنها به تاریخ اول جولای ۴۳ هزار نفر از ایران به افغانستان برگشت کردند.

این سازمان از افزایش برگشت و اخراج مهاجرین افغان از ایران نگرانی کرده و گفته که با توجه به وضعیت حقوق بشری افغانستان نگران وضعیت برگشت کنندگان به ویژه زنان و دختران است.

بر اساس آمار این ادارۀ ملل متحد، از اول سال جاری میلادی به این سو بیش از ۱ میلیون و ۸۶ هزار افغان از ایران برگشت کردند که از این میان بیش از ۸۲۱ هزار تن آنان از ۲۲ مارچ به این سو برگشت کردند.

وزیر داخلۀ جرمنی خواستار مذاکره با طالبان در بارۀ اخراج مستقیم پناهندگان افغان شد

الکساندر دوبریندت، وزیر داخلۀ جرمنی
الکساندر دوبریندت، وزیر داخلۀ جرمنی

الکساندر دوبریندت، وزیر داخلۀ جرمنی گفته است که می‌خواهد با طالبان به توافق مستقیمی برسد تا پناهندگان افغان از جرمنی به افغانستان بازگردانده شوند.

دوبریندت به مجله فاکس گفت: "نظر من این است که ما باید با افغانستان به توافق مستقیم برسیم تا راه را برای بازگشت افغان‌ها هموار کنیم."

او افزود که تاکنون از طریق کشورهای سومی با طالبان صحبت کرده است، اما گفت: "این نمی‌تواند یک راه حل دائمی باشد."

جرمنی تا هنوز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته و روابط دیپلوماتیک رسمی با این گروه ندارد، اما اخیراً تعدادی از افغان‌هایی را که در جرمنی مرتکب جرم شده‌اند، به افغانستان تحت حکومت طالبان فرستاده است.

افغان‌ها پس از سوری‌ها، دومین گروه بزرگ پناهجویان در جرمنی هستند که تنها در سال ۲۰۲۴ بیش از ۳۴ هزار تن آنان به جرمنی رفته اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG