مقام های امریکایی می گویند، با آنکه پس از حملات ایران بر خاک اسرائیل، به ادامه کمک با اینکشور متعهد اند، با آنهم برخی از رسانه ها به نقل از رئیس جمهور جو بایدن گزارش داده اند که ایالات متحده نمی خواهد در هیچ یک از حملات جوابی اسرائیل بر ایران سهم و نقشی داشته باشد.
خبرگزاری رویترز و چند رسانه امریکایی گزارش داده اند که رئیس جمهور بایدن در اعلامیه ای گفته است که اسرائیل توانست از حملات ایران به خوبی دفاع کند و توانایی اش را به نمایش بگذارد.
جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی قصر سفید به روز یکشنبه (۱۴اپریل) در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی بی اس تائید کرد که ایالات متحده به کمک ها با اسرائیل ادامه خواهد دهد اما خواهان جنگ با ایران نیست:
" همانگونه که رئیس جمهور بایدن چندین بار گفته است، اما خواهان گسترش جنگ در منطقه نیستیم. در پی جنگ با ایران هم نیستیم."
بر اساس گزارش ها، نشست کابینه جنگ اسرائیل روز یکشنبه برگزار شد.
بنی گانتز وزیر کابینۀ جنگ اسرائیل بدون دادن جزئیات بیشتر ادعا کرده که ایران بهای حملاتش را خواهد پرداخت.
او در یک پیام که شام یکشنبه از سوی خبرگزاری رویترز پخش شد، گفت که پاسخ به ایران در وقت مناسب داده خواهد شد:
" در مقابل تهدید ایران، ما ائتلاف منطقه ای را ایجاد می کنیم. بهای آن را به روش و زمان مناسب از ایران دریافت خواهیم کرد و مهمتر از همه، در مبارزه با تلاش دشمنان برای آسیب رساندن به ما، به راه خود ادامه می دهیم. متحد تر و قوی تر شویم."
وزارت دفاع اسرائیل می گوید که ایران توسط اضافه از ۲۰۰ طیاره بدون سرنشین و راکت که در میان شان ده راکت کروز نیز شامل بود، حملاتی را بر اینکشور انجام داد.
به گفتۀ اسرائیل، ۹۹ در صد حملات ایران در حریم هوایی اسرائیل رهگیری شده است.
مقام ها این را هم می پذیرند که تنها در یک حمله بر پایگاه نظامی، آسیب های بر آن وارد شده و یک کودک هفت ساله در یک منطقه دیگر اسرائیل شدیداً زخم برداشته است.
اینسو مقام های ایرانی می گویند که حملات بر اسرائیل به پایان رسیده اما آنها هشدار می دهند که اگر اسرائیل در پی حمله دیگر بر ایران باشد، پاسخ جدی برایش داده خواهد شد.
جنرال محمد باقری لوی درستیز اردوی ایران، دیروز از این هشدار که از سوی خبرگزاری اسوشیتید پریس نشر شد، خبر داد:
" این عملیات از نظر ما خاتمه یافته است و قصدی برای ادامه عملیات وجود ندارد. اما چنانکه رژیم صیهونیستی اقدامی را علیه جمهوری اسلامی ایران، چه در خاک ما و چه در مراکز متعلق به ما در سوریه و یا جای دیگری انجام بدهد، عملیات بعدی ما بسیار بزرگتر از این انجام خواهد شد."
حملات ایران بر اسرائیل که از سوی تهران موفقانه خوانده شده، واکنش های زیاد بین المللی را بر انگیخته است.
در کنار امریکا، قدرت های غرب از جمله بریتانیا، فرانسه و جرمنی، حملات ایران بر اسرائیل را به شدت نکوهش کرده اند.
در میان آنها، برخی کشور های منطقه از جمله ترکیه، ابراز امیدواری کرده اند که دامنه بحران در منطقه گسترده تر نشود.
در افغانستان، حکومت طالبان حملات ایران را دفاع مشروع دانسته از آن حمایت کرده است.
اینسو عبدالله عبدالله رئیس پیشین شورای عالی مصالحه ملی رژیم جمهوری گذشته، حملات ایران را دفاعی و پاسخ به حملات اسرائیل دانسته است.
به گفتۀ آقای عبدالله، چنین بحران ها راه حل صلح آمیز می خواهد زیرا به باورش، هر گونه اقدام از سوی اسرائیل در برابر ایران، منطقه را آسیب پذیر می کند و می تواند بر وضعیت افغانستان هم تاثیر مستقیم داشته باشد.