خبرگزاری دولتی ایرنا گزارش داده است که واحد نیروهای ویژه قوای بحری سپاه پاسداران ایران حمله به کشتی در نزدیکی تنگه هرمز را انجام داده است.
رسانههای دیگر ایران این را کشتی ام اس سی ارایز با بیرق پرتگال معرفی کرده اند و گفته اند که کشتی مرتبط به شرکت زودیاک مری تایم مستقر در لندن است.
زودیاک مری تایم بخشی از گروه زودیاک مربوط ایال اوفر میلیاردر اسرائیلی است.
زودیاک از تبصره در این مورد خودداری کرده و پرسش ها را به ام اس سی ارجاع کرده که تا هنوز پاسخ نداده است.
به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، پیش از این، یک مقام دفاعی شرق میانه که خواسته است نامش افشا نشود، ویدئویی از این حمله را با این خبرگزاری به اشتراک گذاشته است.
در آن، کماندوها در حال پایین شدن روی کانتینرهای بار شده در کشتی دیده میشوند.
این ویدئو با جزئیات معلوم ام اس سی ارایز مطابقت دارد.
هلیکوپتر مورد استفاده هم به نظر می رسد که از نوع Mil Mi-17 متعلق به دوران شوروی سابق باشد.
از این نوع هلیکوپتر ها، هم کماندوهای سپاه پاسداران ایران و هم شورشیان حوثی یمن تحت حمایت ایران در گذشته برای انجام حملات کماندویی به کشتی ها استفاده کرده اند.
مرکز عملیات تجارت بحری اردوی بریتانیا گفته است که ظاهراً این کشتی توسط مقامات منطقه ای در خلیج عمان در نزدیکی شهر بندری فجیره امارات توقیف شده است، بی آن که وضاحت دهد.
این پس از آن است که تبصره هایی در مورد احتمال اقدام انتقام جویانه ایران در شرق میانه مطرح شد.
پس از حمله منتسب به اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق در اول ماه اپریل مقامات ایران هشدار داده اند که به اقدام انتقام جویانه متوسل خواهند شد.
در این حمله ۱۲ تن بشمول یک جنرال ارشد سپاه پاسداران ایران که یک زمانی قوماندانی نیروی قدس را به عهده داشت، کشته شدند.
موقعیت کشتی ام اس سی ارایز آخرین بار روز جمعه در نزدیکی دبی و به سمت تنگه هرمز شناسایی شده بود.
این کشتی سیستم اطلاعات ردیابی خود را که برای کشتی های در حال حرکت مرتبط به اسرائیل در منطقه معمول بوده است، خاموش کرده بود.
ایران از سال ۲۰۱۹ در توقیف کشتیها و حملات به آن ها دخیل بوده که به تنشهای جاری ایران با غرب بر سر برنامه هستهای اش نسبت داده شده است، برنامه ی که به سرعت در حال پیشرفت خوانده می شود.
خلیج عمان در نزدیکی تنگه هرمز موقعیت دارد.
فجیره واقع در سواحل شرقی امارات متحده عربی، بندر اصلی در منطقه برای کشتیهایی است که برای فعالیت هایی مثل حمل محمولههای نفتی جدید و انتقال تدارکات استفاده می شود.
از سال ۲۰۱۹ به این سو، آبهای فجیره صحنه وقوع انفجارها و توقیف کشتی ها بوده است.