جهان
نیروهای اسرائیلی شهر خان یونس در جنوب غزه را ترک کردند
اردوی اسرائیل می گوید که نیروهای خود را از خان یونس، بزرگترین شهر در جنوب نوار غزه خارج کرده است.
نیروهای دفاعی اسرائیل به روز یکشنبه ۷ اپریل اعلام کردند که یک گروه ۹۸ نفری کماندوی این کشور ماموریت خود را در خان یونس به پایان رساند و نوار غزه را ترک کرد تا برای عملیات دیگر آماده شود.
به گفته این نیروها، تعداد چشمگیری از سربازان آنها هنوز درگیر عملیات نظامی در نوار غزه اند.
هنوز مشخص نیست که عقب نشینی نیروهای کماندوی اسرائیل از خان یونس، تغییر در استرانیژی اسرائیل برای جنگ درغزه است یا این که این کشور برای عملیات احتمالی در شهر رفح در نزدیکی مرز با مصر آماده می شود.
شهر خان یونس در جنوب نوار غزه میزبان ده ها هزار فلسطینی آسیب دیده از جنگ است که در آن پناه برده اند.
برخی از کشورها از جمله ایالات متحده خواستار توقف جنگ در این شهر شده بود.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
سویدن کمکمالی به بنیاد ملل متحد برای آوارگان فلسطینی را متوقف میکند
این کشور اما وعده داده است که از طریق گروههای دیگر کمکهای خود به غزه را تقریباً دو برابر افزایش دهد. حکومت سویدن به روز جمعه اعلام کرد که در سال ۲۰۲۵، ۸۰۰ میلیون کرون سویدنی معادل ۷۲ میلیون دالر به غزه کمک خواهد کرد.
سویدن در سال ۲۰۲۴، ۴۵۱ میلیون کرون معادل ۴۱ میلیون دالر را از طریق بنیاد ملل متحد برای آوارگان فلسطینی به غزه کمک کرده بود.
نمایندگان پارلمان اسرائیل قانونی را تصویب کردند که ادارهٔ امداد و کار ملل متحد برای بیجاشدگان فلسطینی (UNRWA) را از فعالیت در اسرائیل و بیتالمقدس شرقی منع میکند.
گفته شده است که در مقابل دیگر ادارههای امدادرسان نیز اقدام مشابهی صورت خواهد گرفت.
اسرائیل شماری از اعضای (UNRWA) را به دست داشتن در حملهٔ گروه تندرو حماس بر اسرائیل متهم کرده است.
ایالات متحده و اتحادیهٔ اروپا، حماس را بهعنوان یک گروه تروریستی میشناسند.
مقامهای پاکستانی تصمیم دارند که برنامۀ جمعآوری اسلحههای سنگین را در شمال غرب این کشور آغاز کنند
مقامها در ولایت شمال غرب پاکستان به روز جمعه گفتند که تصمیم دارند برای توقف درگیریهای فرقهای سلاحهای سنگین را که به کشته شدن صدها تن انجامیده است، جمعآوری کنند. به گزارش خبرگزاری رویترز، اما مردان قبایل در این منطقه گفته اند که سلاحهایشان را تسلیم نخواهند کرد.
کرم، منطقۀ قبایلی با جمعیت حدود ششصد هزار نفری هم مرز با افغانستان جایی که مقامات فدرال و ایالتی به گونۀ سنتی بر آن کنترل محدود داشته اند، از دههها به این سو گواه تنشهای فرقهای بوده است.
درگیریهای تازه در ماه گذشته میان مسلمانان سنی و شیعه رخ داد.
بر اساس گزارشها، این درگیرها سبب بحران بشری در این منطقه شده است.
به دنبال بسته شدن شاهراه اصلی که شهر عمدۀ پاراچنار کرم را به شهر پشاور وصل میکند، گزارشهایی در بارۀ گرسنگی، نبود ادویه و کمبود آکسیجن در محل منتشر شده است.
بلجیم خواستار حسابده قرار دادن رهبری جدید سوریه شد
الکسندر دی کرو روز پنجشنبه، ۲۹ قوس در بروکسل گفت که اتحادیۀ اروپا باید برای حسابده قرار دادن رهبری جدید سوریه با آنها در تماس باشد.
این درحالیست که رژیم بشار اسد در ۸ دسمبر سقوط کرد و قدرت در سوریه به مخالفان مسلح به رهبری یک گروه افراطی واگذار شد.
هیئت تحریر الشام که مسؤل عمدۀ سرنگونی رژیم بشار اسد است، میگوید که از همۀ مردم سوریه نمایندگی میکند.
صدر اعظم بلجیم گفته است، اتحادیۀ اروپا که تا حد امکان به سوریه کمکهای بشردوستانه ارسال میکند، باید حاکمان جدید سوریه را حسابده قرار دهند.
از زمانی که حاکمیت اسد سرنگونش شده، رهبران اتحادیۀ اروپا روی چگونگی تعاملشان با گروه تحریر الشام بحث میکنند.
ایالات متحدۀ امریکا و بیشتر کشورها هیئت تحریر الشام را یک گروه تروریستی میدانند.
سرمنشی ملل متحد خواستار پایان دادن به حملات هوایی به سوریه و نقض تمامیت ارضی این کشور شد
انتونیو گوترش به روز (پنجشنبه، ۲۹ قوس) گفت که همه اقدامات تجاوزگرانه در سوریه باید فوراً متوقف شوند.
از ۸ دسامبر به این سو، زمانی که حکومت بشار اسد سرنگون شد، اسراییل صدها حملۀ هوایی بالای این کشور انجام داده است.
اسرائیل میگوید که هدف از این حملات هوایی نابودی تسلیحات راهبردی و تاسیسات نظامی است تا افراطگرایان از آنها استفاده نکنند.
مقامات اسرائیلی این اقدامات را محدود و مؤقت خوانده و گفته اند که با عملی کردن آن مرزهای اسرائیل در امان خواهد بود.
آمار تلفات جنگ بیش از ۱۴ ماهۀ غزه به ۴۵ هزار و ۱۲۹ کشته رسید
این آمار را وزارت صحت غزه در کنترل گروه حماس نشر کرده است. ایالات متحدۀ امریکا و اتحادیۀ اروپا حماس را یک سازمان تروریستی میدانند.
وزارت صحت غزه به روز (پنجشنبه، ۲۹ قوس) گفته که در جنگ روان میان اسراییل و حماس در نوار غزه، شمار زحمیان هم به ۱۰۷ هزار و ۳۳۸ نفر رسیده است.
جنگ در غزه پس از آن آغاز شد که گروه حماس در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ در یک حملۀ ناگهانی بر اسرائیل ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفت.
پوتین: مسکو به هدف اصلی خود در جنگ علیه اوکراین نزدیک میشود
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه میگوید که مسکو به هدف اصلی خود در جنگ علیه اوکراین نزدیک میشود.
پوتین در کنفرانس خبری سالانه که عمدتاً برای نشان دادن کنترل او بر تقریباً همه جنبههای سیاسی و اقتصادی روسیه استفاده میشود، امروز ۲۹ قوس گفت که نیروهای روسیه در حال پیشروی در امتداد خط مقدم در اوکراین هستند و به سوی دستیابی به اهداف اولیه خود حرکت میکنند.
ولادیمیر پوتین، که حدود ربع یک قرن در روسیه قدرت دارد، منظورش را مشخص نکرد، اما قبلاً گفته بود که صلح پس از غیرنظامیسازی و وضعیت بیطرف اوکراین، امکانپذیر خواهد بود.
نشست پرسش و پاسخ بهشدت کنترلشدۀ پوتین که روز پنجشنبه ۲۹ قوس بهطور زنده توسط تلویزیونهای دولتی در سراسر روسیه پخش میشود، در سالهای اخیر بیشتر روی مسائل داخلی متمرکز شده است.
جنگ در اوکراین که با تهاجم غیرموجۀ روسیه در ۲۴ فبروری ۲۰۲۲ میلادی آغاز شده، هنوز هم ادامه دارد.
مصر میزبان سران ترکیه و ایران در نشست سازمان همکاریهای اقتصادی "دی هشت" است.
مصر در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی هشت کشور در حال توسعه (D-8) روزپنجشنبه ۲۹قوس از رهبران کشورهای ترکیه و ایران میزبانی میکند.
نایجیریا، پاکستان، بنگلادیش، اندونیزیا و مالیزیا نیز عضویت این سازمان را دارند.
در نشست ویژهٔ سازمان همکاریهای اقتصادی هشت کشور در حال توسعه (D-8) در مورد نوار غزه و سوریه، محمود عباس رئیس ادارهٔ خودگردان فلسطین نیز شرکت میکند.
در این نشست، رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه و مسعود پزشکیان همتای ایرانی او برای نخستین بار پس از برکناری بشار اسد رئیسجمهور سوریه با هم دیدار میکنند.
ترکیه از نظر تاریخی از مخالفان اسد حمایت کرده، درحالیکه ایران از حکومت او حمایت میکرد.
اوکراین تاسیسات انرژی جنوب روسیه را مورد حمله قرار داده است
مقامات روسی و اوکراینی میگویند که حملات گستردهٔ طیارهای بیپیلوت و راکتی اوکراین، باعث آتشسوزی در یک پالایشگاه نفت در جنوب روسیه شده است.
براساس خبرگزاری فرانسپرس، اوکراین تاسیسات انرژی روسیه را مورد حمله قرار داده و ادعا کرده که این ضربات، انتقام عادلانه در برابر حملات گستردهٔ روسیه بر شبکهٔ برق آن کشور بوده است.
دفتر لویدرستیز اوکراین امروز پنجشنبه ۲۹ قوس اعلام کرد که شبانه، بر پالایشگاه نفت نووشاختینسک در منطقهٔ روستوف در جنوب روسیه که از آن برای تأمین نیازهای نیروهای مسلح روسیه استفاده میشود، حمله کرده است.
یوری سلیوسار (Yuri Slyusar) والی روسی منطقهٔ روستوف، بعد از یک حملهٔ گستردهای به گفتهٔ او بیش از سی طیارهٔ بیپیلوت و سه راکت اوکراینی از آتشسوزی خبر داده است.
تهاجم غیرموجهٔ روسیه بر اوکراین که در ۲۴ فبروری ۲۰۲۲ میلادی آغاز شد، هنوز هم ادامه دارد.
زلنسکی: برای تأمین صلح در اوکراین وحدت بین اتحادیهٔ اروپا و امریکا ضروری است
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، روز پنجشنبه ۲۹ قوس در نشست رهبران کشورهای عضو اتحادیهٔ اروپا در شهر بروکسل پایتخت بلجیم، گفت که وحدت بین اتحادیهٔ اروپا و ایالات متحدهٔ امریکا، برای تأمین صلح در اوکراین ضروری است.
بر اساس خبرگزاری رویترز، زلنسکی همچنین گفت که اوکراین، برای دستیابی به صلح به این وحدت نیاز دارد و او فکر میکند که ایالات متحدهٔ امریکا و اتحادیهٔ اروپا با هم میتوانند واقعاً پوتین را متوقف ساخته و اوکراین را نجات دهند.
به گفتهٔ زلنسکی، حفاظت از سکتور انرژی، افزایش تولید اسلحه در اوکراین و کمک عاجل برای سیستم آموزشی، در اجندای کاری این سفر او قرار دارد.
اردوی اسرائیل مناطق تحت کنترول حوثیها در یمن را هدف قرار داد
اردوی اسرائیل میگوید که در واکنش به حملات راکتی و طیارههای بی سرنشین شورشیان حوثی تحت حمایت ایران، مناطق مختلف یمن را هدف قرار داده است.
اردوی اسرائیل پنجشنبه ۲۹ قوس با نشر اعلامیهای گفت که مناطق را که صبح وقت امروز هدف قرار داد، تحت کنترول شورشیان حوثی بوده و شورشیان از آن مناطق عملیات نظامی راه اندازی می کردند.
براساس گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، اعلامیه اردوی اسرائیل پس از آن منتشر شد که رسانه های یمن گزارش دادند که صنعا و شهر بندری حدیده هدف حملات گسترده قرار گرفتند.
از تلفات این حملات هنوز جزئیات در دسترس نیست.
این حملات پس از آن انجام شد که اردوی اسرائیل گفت که نیروهای هوایی این کشور یک میزایل پرتاب شده از سوی حوثیها را پیش از ورود به اسرائیل رهگیری کرده اند.
حوثیهای یمن هنوز مسئولیت حمله راکتی و طیارههای بی سرنشین بر اسرائیل را برعهده نگرفته اند.