لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۱ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۵۴

افغانستان

یونیسف از کشته و زخمی شدن اطفال در نتیجه انفجار ماین ها در غزنی و هرات ابراز تاسف کرد

سمبول یونیسف
سمبول یونیسف

صندوق کودکان سازمان ملل متحد ( یونیسف) از کشته و زخمی شدن بیش از ده کودک در اثر انفجار ماین ها در غزنی و هرات ابراز تاسف کرده است.

این اداره امروز ( اول فبروری ) در شبکه اجتماعی ایکس، تویتر سابق به این دو رویداد جداگانه اشاره کرده اما جزئیات بیشتر در مورد آنها فراهم نکرده است.

در مورد رویداد هرات هنوز اطلاع دقیق در دست نیست اما مقام های محلی حکومت طالبان در غزنی تایید کرده اند که در انفجار یک ماین در این ولایت ۹ کودک جان باخته اند.

در خبرنامۀ دفتر والی طالبان در غزنی آمده است که این رویداد پس از ظهر دیروز در روستای زدران رخداد.

در بارۀ چگونگی رویداد جزئیات بیشتر داده نشده است.

قربانیان شامل ۵ دختر و ۴ پسر اند که از چهار تا ده سال سن داشتند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

صدراعظم کانادا اقدامات سختگیرانهٔ طالبان در برابر زنان افغانستان را « وحشتناک » توصیف کرد

 جاستین ترودو صدراعظم کانادا
جاستین ترودو صدراعظم کانادا

جاستین ترودو صدراعظم کانادا محدودیت های تازۀ طالبان بر زنان را در افغانستان محکوم کرده است.

ترودو در شبکۀ اکس (تویتر سابق ) روز پنجشنبه ۱۰ عقرب نوشت که «فرمان اخیر طالبان وحشتناک است.»

او افزود که منع زنان و دختران افغان از شنیدن صدای یکدیگر در ملاءعام تلاش عمدی برای محو آنان از جامعه است.

خالد حنفی سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان به تازگی گفت که شنیدن صدای زنان بالغ از سوی دیگر زنان بالغ منع است.

حنفی گفته که زنان بالغ حق ندارند در برابر دیگر زنانی که آنان نیز بالغ اند «الحمدلله و سبحانالله» بگویند.

به گفتۀ او ، در صورتی که زنان اجازۀ «آذان و تکبیرات را ندارند، چطور می توانند آواز بخوانند.

پیش از صدراعظم کانادا ، فعالان و مدافعان حقوق زنان و سازمان های حقوق بشری نیز در این باره واکنش تند نشان داده بودند.

یافته‌های یک گزارش تازه: طالبان در سه ماه گذشته بیش از ۱۱۰ را نفر به شمول زنان، شلاق زده اند

تصویر آرشیف: افراد گروه طالبان
تصویر آرشیف: افراد گروه طالبان

دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما ) می گوید که طالبان در ماه های اخیر بیش از ۱۱۰ نفر را در این کشور شلاق زده اند.

یوناما در گزارش سه ماهه اش روز پنجشنبه گفت که از اول جولای تا ۳۰ سپتمبر امسال مجازات بدنی دستکم ۱۱۱ نفر شامل ۹۵ مرد ، ۱۵ زن و یک دختر را در افغانستان مستند کرده است.

طالبان تطبیق مجازات بدنی را در ملاء عام در این اواخر افزایش داده اند و در تازه ترین مورد دو نفر در غزنی به اتهام فساد اخلاقی ۳۹ ضربه دره زده شدند.

ملل متحد و نهاد های حقوق بشری به تکرار از حکومت طالبان خواسته اند که این نوع مجازات را متوقف کند.

ریچارد بنیت امروز جمعه گزارش خود را در مورد افغانستان به مجمع عمومی ملل متحد ارائه می‌کند

 ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان

انتظار می رود که ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان، گزارش جدید خود درباره وضعیت حقوق بشر در این کشور را امروز جمعه ۱۱ عقرب به مجمع عمومی ملل متحد ارائه کند.

بنیت در شبکۀ اکس (توییتر سابق) ناوقت روز دوشنبه نوشت که در این گزارش به شرح وضعیت وخیم حقوق بشر در افغانستان، به ویژه حقوق زنان، کودکان و اقلیت‌ها پرداخته است.

در بخشی از این گزارش به موارد آزار و اذیت و نیز تجاوز جنسی زنان در زندان‌های طالبان اشاره شده است.

در این گزارش همچنان آمده است که طالبان هیچ ارادۀ برای بازگشایی مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتون ها به روی دختران و زنان ندارند.

طالبان ، گزارش های قبلی ریچارد بنیت را در مورد تخطی های حقوق بشری در افغانستان رد کرده بودند.

طالبان در ماه اسد امسال ریچارد بنیت را به تبلیغ منفی علیه این گروه متهم کرد و او را از سفر به افغانستان منع کردند.

بنیت گفته است که با وجود این اقدام طالبان به مستندسازی نقض حقوق بشری در افغانستان ادامه می دهد.

تینس مسترز پاریس در مرحلۀ یک‌هشتم نهایی پیگیری می‌شود

بازیکنان سرشناس تینس جهان در مرحله یک‌هشتم نهایی مسترز پاریس به مصاف هم می‌روند
بازیکنان سرشناس تینس جهان در مرحله یک‌هشتم نهایی مسترز پاریس به مصاف هم می‌روند

امروز، پنجشنبه دهم عقرب، در ادامهٔ رقابت‌های تینس مسترز پاریس، هشت مسابقهٔ حساس در مرحلهٔ یک‌هشتم نهایی در شهر پاریس فرانسه برگزار خواهد شد. این مسابقات در حالی برگزار می‌شوند که از تاریخ هفتم عقرب با حضور ۴۸ تینس‌باز برتر جهان آغاز شده‌اند و تا یکشنبه، ۱۳ نوامبر ادامه خواهند یافت.

در نخستین مسابقه امروز، جوردن تامپسون از استرالیا با آدریان مانارینو روبه‌رو خواهد شد. در ادامه، ستیفانو سیتسیپاس از یونان و فرانسسکو فیروندولو از آرژانتین یکی از مهم‌ترین دیدارهای این مرحله را برگزار می‌کنند.

کارین خاچینوف از روسیه با الیکسی پوپیرین استرالیایی مسابقه خواهد داشت، و کارلوس آلکارز اسپانیایی، که در غیاب جنیک سینر ایتالیایی در رده نخست این تورنمنت قرار دارد، با اوگو هومبرت روبه‌رو می‌شود. این رقابت یکی از دیدارهای حساس این مرحله به شمار می‌رود. جنیک سینر، نفر اول تینس جهان، به علت شرایط نامساعد سلامتی از مسترز پاریس کناره‌گیری کرده است.

سایر دیدارهای امروز به این شرح است: گریگور دیمیتروف از بلغاریا مقابل آرتور ریندرکینچ از فرانسه قرار خواهد گرفت، الکساندر زورف آلمانی با آرتور فیلز از فرانسه رقابت می‌کند، الکس دیمیناور از استرالیا و جک دراپر از انگلستان با یکدیگر رقابت دارند، و آرتور کازو از فرانسه در مقابل هولگر رون از دانمارک به میدان خواهد رفت.

مسترز پاریس از سال ۱۹۶۹ تاکنون برگزار می‌شود و نوواک جوکوویچ با هفت قهرمانی، پرافتخارترین تینس‌باز تاریخ این رقابت‌هاست. در سال گذشته، جوکوویچ با پیروزی مقابل گریگور دیمیتروف به عنوان قهرمانی دست یافت.

امسال، در ۸ تورنمنت مسترز پیشین که از ماه مارچ تاکنون برگزار شده، جنیک سینر ایتالیایی در سه مسترز میامی، سینسیناتی، و شانگهای قهرمان شده است. کارلوس آلکارز اسپانیایی، ستیفانوس سیتسیپاس از یونان، اندری روبلف از روسیه، الکساندر زورف از آلمان، و الیکسی پوپیرین از استرالیا نیز در سایر مسترزهای امسال به قهرمانی رسیده‌اند.

مسترز پاریس آخرین مسترز ۱۰۰۰ امتیازی فصل به شمار می‌رود و تینس‌بازان برجسته برای به‌دست آوردن عنوان قهرمانی و کسب امتیاز در این رویداد با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

یوناما: ترس از طالبان و تقویت قواعد مردسالارانه باعث کاهش حمایت از آموزش دختران افغان شده است

لوگوی یوناما
لوگوی یوناما

بر اساس یک تحقیق مشترک هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما)، بخش زنان سازمان ملل متحد و سازمان بین المللی مهاجرت(آی او ام) ، ترس از طالبان و تقویت قواعد مردسالارانه در افغانستان، باعث کاهش حمایت از آموزش دختران، شده است.

این تحقیق که روز چهارشنبه(۳۰ اکتوبر) منتشر شد، بر اساس مصاحبه با ۷۷۶ زن در ۳۴ ولایت افغانستان صورت گرفته است.

سازمان ملل متحد در این گزارش می گوید که"حدود نصف یعنی ۴۷ درصد زنان مصاحبه شده احساس می‌کنند که حمایت جامعه از آموزش ابتدایی دختران کاهش یافته و این رقم در مورد آموزش متوسطه دختران به ۶۵ درصد می رسد.

زنانی که با آنها مصاحبه شد گفته اند که این تغییر در نگرش جامعه نسبت به حقوق زنان، ناشی از ترس از مجازات از سوی مقامات حاکم و تقویت قواعد مردسالارانه در سراسر این کشور است.

طالبان در سال ۲۰۲۱ میلادی دوباره بر افغانستان مسلط شدند و دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش منع کردند. سپس زنان و دختران افغان از رفتن به پوهنتون‌ها منع شدند، کار زنان در بسیاری ادارات دولتی و همۀ موسسات و نهادهای غیر دولتی نیز ممنوع اعلام شده است.

هیئت طالبان: دو جسد و ۳۴ زخمی مرتبط به حادثه تیراندازی بر مهاجرین افغان به افغانستان انتقال یافته اند

گزارش‌ها مبنی بر تیراندازی بر مهاجرین افغان و انفجار در دره کلگان ایران، حقیقت دارد.
گزارش‌ها مبنی بر تیراندازی بر مهاجرین افغان و انفجار در دره کلگان ایران، حقیقت دارد.

براساس یافته‌های هیئت تحقیقاتی حکومت طالبان، گزارش‌ها مبنی بر تیراندازی بر مهاجرین افغان و انفجار در دره کلگان ایران، حقیقت دارد.

این هیئت به رهبری ملا محمد ابراهیم صدر، معاون امنیتی وزارت داخله طالبان می‌گوید که دو جسد مهاجر افغان و ۳۴ زخمی مرتبط به این حادثه به افغانستان انتقال یافته اند.

در اعلامیه مطبوعاتی که پنجشنبه (ده عقرب) از سوی حمدالله فطرت معاون سخنگوی حکومت طالبان منتشر شد، آمده است که تحقیقات هنوز تکمیل نشده است.

اما در اعلامیه بدون ارائه ارقام دقیق از کشته و زخمی شده‌های این رویداد، گفته شده که شماری از قربانیان دیگر این حادثه در ایران و پاکستان باقی مانده اند که هیئت تحقیقاتی در تلاش پیدا کردن آنها است.

حال‌وش، یک نشریه حقوق بشری ایران برای نخستین بار در ۲۳ میزان گزارش داد که نیروهای سرحدی ایران بالای مهاجرین افغان در دره کلگان منطقه مرزی میان این کشور و پاکستان تیراندازی کرده اند.

این نهاد در آن زمان به نقل از چندین شاهد عینی این حادثه گزارش داده بود که در این رویداد تعداد زیادی از مهاجرین افغان کشته شده اند.

اما مقام‌های ارشد ایرانی این حادثه تیراندازی را رد کرده بودند.

 عفو بین الملل: طالبان باید بگونه فوری فرامینی که حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران نقض می‌شود را لغو کند

لوگوی عفو بین الملل
لوگوی عفو بین الملل

سازمان عفو بین الملل می‌گوید که حاکمان فعلی افغانستان باید بگونه فوری تمامی فرامینی را که بر اساس آن حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران نقض شده، لغو کنند.

این سازمان ناوقت چهارشنبه در ایکس، توییتر سابق نوشت که حملات جدی بر حقوق زنان و دختران در افغانستان صورت گرفته است که تمامی بخش‌های زندگی زنان را تحت تاثیر قرار داده است.

این نگرانی در حالی مطرح شده که در قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان که در ماه اگست امسال توشیح و بگونه رسمی در جریده منتشر شد، صدای زنان عورت خوانده شده است.

خالد حنفی سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان به تازگی یکبار دیگر تأکید کرد که وقتی یک زن بالغ در حال نماز خواندن است زمانی که یک زن بالغ دیگر از پیشروی او می گذرد، زن نماز خوان اجازه ندارد که به صدای بلند الحمدالله و سبحان الله بگوید.

علاوه بر این، دختران در افغانستان از برگشت طالبان به قدرت از آموزش بالاتر از صنف ششم محروم شده اند.


کار زنان هم در اداره‌های غیردولتی داخلی و خارجی و بیشتر اداره‌های دولتی منع قرار گرفته است.

ملاله یوسفزی در دیدار با اعضای پارلمان بریتانیا در مورد وضعیت زنان افغانستان صحبت کرد

  ملاله یوسفزی فعال آموزش و برنده جایزه صلح نوبل
 ملاله یوسفزی فعال آموزش و برنده جایزه صلح نوبل

ملاله یوسفزی فعال آموزش و برنده جایزه صلح نوبل از جامعه جهانی خواسته است که اپارتاید جنسیتی از سوی طالبان در افغانستان را به رسمیت بشناسد.

او روزگذشته درایکس (تویتر سابق) نوشت که در دیدارش با اعضای پارلمان بریتانیا، خواستار پاسخگو قرار دادن طالبان به خاطر جنایات شان علیه زنان افغان شده است.

به گفته ملاله، از حکومت بریتانیا انتظار دارد که این موضوع را از طریق اقدامات جدی پیگیری کند.

حکومت طالبان در بیش از سه سال برگشت به قدرت، به دلیل وضع محدودیت های سختگیرانه علیه زنان و دختران در افغانستان، مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.

دختران در افغانستان هنوز هم قادر به ادامه آموزش فراتر از صنف ششم نیستند و دروازه های پوهنتون ها همچنان به روی دانشجویان دختر بسته باقی مانده اند.

زنان و دختران نمی توانند در سازمان های غیردولتی داخلی و بین المللی و بیشتر اداره های دولتی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان کار کنند.

کمیته حفاظت ازخبرنگاران: افغانستان کشوری است که قاتلان خبرنگاران در آن مصئونیت دارند

کمیته حفاظت از خبرنگاران که مقر آن در شهر نیویارک ایالات متحده است.
کمیته حفاظت از خبرنگاران که مقر آن در شهر نیویارک ایالات متحده است.

در رده بندی تازه مصئونیت قاتلان خبرنگاران، افغانستان پس از سودان جنوبی در جایگاه ششم قرار گرفته است.

کمیته حفاظت از خبرنگاران (CPJ) در این رده بندی، هایتی و اسرائیل را در جایگاه اول و دوم آورده است؛ کشورهایی که در آنجا خبرنگاران کشته می‌شوند اما قاتلان از مجازات مصئون اند.

این کمیته می‌گوید که دریک دهه گذشته ۱۸ خبرنگار در افغانستان کشته شده‌اند.

این کمیته در رده بندی درباره معافیت قاتلان خبرنگاران در جهان گفته است که گروه داعش مسئولیت ۱۳ مورد قتل را در افغانستان بر عهده گرفته است.

براساس گزارش، بیشترین قتل‌ها در سال ۲۰۱۸ رخ داده‌اند. به ویژه در اول ماه می ۲۰۱۸، دو حمله انتحاری در کابل باعث کشته شدن ۲۵ نفر، از جمله ۹ خبرنگار شد.

در میان قربانیان این حمله، سه خبرنگار رادیو آزادی به نام‌های سباوون کاکر، عبادالله حنانزی و فرشته محرم درانی شامل بودند.

گروه دولت اسلامی یا داعش مسئولیت این دوحمله را پذیرفته بود.

جنبش زنان برای صلح و آزادی از گزارش تازهٔ ریچارد بنیت استقبال کرد

گروهی از زنان معترض افغانستان
گروهی از زنان معترض افغانستان

جنبش زنان برای صلح و آزادی از گزارش جدید ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان استقبال کرده است.

در این گزارش که دوشنبه گذشته منتشر شد، به نقل از منابع آمده است که زنان در زندان‌های طالبان با آزار و اذیت جنسی و تجاوز مواجه می‌شوند.

این جنبش می‌گوید که گزارش بنیت جنایاتی را افشا می‌کند که نه تنها نقض قوانین بین‌المللی، بلکه زیر پا کردن اصول اسلامی، انسانی و اخلاقی است.

این جنبش از برخی نهادهای بین‌المللی خواسته است که ادامه تخلفات این چنینی طالبان، آنان را پاسخگو قرار بدهد.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان، ریچارد بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل برای حقوق بشر افغانستان را یک «فرد عقده ای» خوانده و گفته است که این گزارش نیز به دلیل همین "عقده" نوشته شده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG