جنرال فرانک مکنزی، فرماندۀ سابق فرماندهی مرکزی امریکا (سنتکام) هشدار داده است که شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) تمایل شدید حمله به ایالات متحده و دیگر قدرتهای خارجی دارد.
آقای مکنزی که دیروز با "ای بی سی نیوز" مصاحبه کرده، شاخۀ خراسان داعش را یک تهدید بزرگ خواند و گفت که پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، این گروه حتی قویتر شده است:
"به محض این که ما افغانستان را ترک کردیم این تقویت آغاز شد و فشار بر گروه داعش خراسان برداشته شد. به همین دلیل است که من فکر میکنم باید منتظر چنین تلاشهای علیه ایالات متحده و شرکای ما و سایر کشورها باشیم. این اجتناب ناپذیر است."
این جنرال ارشد متقاعد امریکایی در حالی که در زمان خروج نیروهای امریکایی و نیروهای دیگر خارجی از افغانستان رئیس سنتکام بود، اکنون تأکید دارد که ۴ تا ۵ هزار سرباز امریکایی باید برای مبارزه با شاخۀ خراسان گروه داعش در افغانستان باقی میماندند.
وی در گفتگو با ای بی سی نیوز تأکید کرد که اگر سربازان امریکایی در افغانستان میماندند، امروز وضعیت فرق میکرد.
جنرال مکنزی با اشاره به اظهارات جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا مبنی بر اینکه از دور افغانستان را زیر نظر دارند، گفت که آنها اکنون توانایی نظارت بر افغانستان را ندارند.
جنرال مکنزی در حالی نسبت به تقویت شاخۀ ولایت خراسان دولت اسلامی (داعش) در افغانستان و احتمال حملۀ این گروه به قدرتهای خارجی از جمله امریکا هشدار میدهد که ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان دو روز پیش به برخی رسانهها گفت که داعش خراسان کاملاً شکست خورده است.
اما بر خلاف گفتههای مجاهد، اخیراً نهادهای مختلف نسبت به تقویت شاخۀ خراسان داعش در افغانستان هشدار داده اند.
انستیتیوت مطالعات استراتژیک آسترالیا در ۲۸ مارچ در گزارشی مدعی شد که نه تنها توان شاخۀ خراسان داعش در افغانستان افزایش یافته، بلکه این گروه میتواند به اهداف بینالمللی نیز حمله کند.
در گزارش این انستیتیوت افزوده شده بود که حملات این گروه در کندهار و مسکو نشان دهندۀ قدرت و توانمندی این گروه بوده و ادعای طالبان را مبنی بر این که داعش را نابود کرده اند، بیاساس ثابت کرده است.
در ۳۰ مارچ کارشناسان گروه بینالمللی بحران نیز همین ادعا را مطرح کردند و گفتند که شاخۀ ولایت خراسان دولت اسلامی داعش توانایی انجام حملات گسترده از افغانستان را دارد.
این کارشناسان با اشاره به حملۀ روز ۲۲ مارچ در مسکو افزوده اند، با آنکه مسئولیت این حمله از سوی شاخه ولایت خراسان دولت اسلامی داعش نه بلکه از سوی رهبری این گروه پذیرفته شده، اما محققان گروه بینالمللی بحران به نقل از منابع گفتند که امریکا شاخۀ ولایت خراسان داعش را گروهی میدانند که ممکن است در این حمله دخیل باشد.