لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۳۶

سازمان ملل: یک میلیون و چهارصد هزار دختر در افغانستان از رفتن به مکتب محروم اند


یکی از مکاتب دخترانه در غرب افغانستان که در نتیجه محدویت های وضع شده توسط مسدود شده است
یکی از مکاتب دخترانه در غرب افغانستان که در نتیجه محدویت های وضع شده توسط مسدود شده است

یک روز پس از آغاز سال تعلیمی جدید در افغانستان ، یک ادارۀ ملل متحد گفت که یک میلیون و چهارصد هزار دختر بالاتر از صنف ششم در افغانستان از رفتن به مکتب محروم هستند.

دفتر ادارهٔ علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد (یونسکو) در کابل در حساب فیسبوکش به روز پنجشنبه دوم ماه حمل نوشت که محرومیت دختران از آموزش باعث آسیب های جدی به روح و روان آنان خواهد شد و از توسعۀ افغانستان جلوگیری خواهد کرد.

از سوی دیگر ادارۀ سازمان ملل متحد در امور زنان با تاکید بر آموزش دختران در افغانستان می گوید که آموزش آنان کلید باز کردن آینده ای روشن تر برای این کشور است.

الیسون داویدیان نمایندۀ این اداره در افغانستان در شبکۀ ایکس (توییتر سابق ) به روز پنجشنبه نوشت که ممنوعیت بر آموزش دختران در افغانستان باید پایان یابد.

یکی از مکاتب دخترانه در ولایت بدخشان که در نتیجه محدودیت های طالبان مسدود شده است
یکی از مکاتب دخترانه در ولایت بدخشان که در نتیجه محدودیت های طالبان مسدود شده است

پیش از این ، سازمان عفو بین الملل در بیانیه ای ناوقت روز چهارشنبه گفت که طالبان باید به دختران در هر سنی اجازه دهند که به مکتب بروند.

این نهاد افزوده که طالبان از رویکردهای نادرست برای ترویج سیاستهای تبعیض آمیز خود اجتناب کنند.

دفترهیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) گفته که ممانعت از آموزش دختران غیر قابل توجیه و زیانبار است.

حکومت طالبان آغاز سال تعلیمی جدید را در افغانستان به روز چهارشنبه اول حمل ۱۴۰۳ با نواختن زنگ مکتب اعلام کرد؛ اما در مراسمی به این مناسبت که از سوی وزارت معارف طالبان در لیسۀ امانی در کابل برگزار شده بود هیچ زن و دختر حضور نداشت و در بارۀ گشایش مکتب های متوسطه و لیسه به روی دختران چیزی گفته نشد.

حدود سه سال است که طالبان دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب در افغانستان منع کرده اند.

طالبان در دسمبر سال ۲۰۲۲ ، پوهنتون ها را نیز به روی دختران بسته کردند.

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس الوزرای حکومت طالبان در مراسم آغاز سال تعلیمی جدید بر ارزش آموزش تاکید کرد و گفت، ملتی که بی علم باشد همیشه محتاج دیگران خواهد بود و دراین صورت به گفتۀ او هیچگاه نمی تواند مستقل باشد.

حنفی افزود که نیاز است تا به علوم و تکنالوژی عصری دسترسی کامل داشته باشند.

شینکی کروخیل
شینکی کروخیل

شینکی کروخیل یکی از فعالان حقوق زنان به اظهارات مقام های طالبان در زمینۀ حمایت از علوم عصری به دیدۀ شک مینگرد.

خانم کروخیل در عین حال می گوید که طالبان ارادۀ برای بازگشایی مکتب های دخترانه ندارند:

« از اینکه برخی از رهبران طالبان بر آموزش علوم عصری تاکید می کنند و نشان می دهند طرفدار آن استند ؛ اما بازهم به بهانه های مختلف مکاتب را به روی دختران مسدود نگهداشته اند ، این به آن معنی است که هیچ نوع ارادۀ و تصمیمی وجود ندارد که این مکاتب باز شوند. آنها می خواهند که به همین طور ادامه دهند تا مردم قبول کنند و یا این وضعیت برایشان عادی شود.»

یک گزارش خبرگزاری پژواک نشان می دهد که حکومت طالبان در سال گذشته خورشیدی ۹۳ مکتب و بیش از ۱۲ هزار مدرسۀ دینی ایجاد کرده است.

با وجود درخواست های فزاینده برای بازگشایی مکتب های متوسطه و لیسه به روی دختران در افغانستان ، طالبان به این درخواست ها هنوز پاسخ مثبت نداده اند.

XS
SM
MD
LG