لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۲۹

فعالیت کمیته سویدن برای افغانستان متوقف شد


شماری از کارمندان کمیتۀ سویدن برای افغانستان و برخی امدادرسانان توقف فعالیت این کمیته در افغانستان را یک ضایعۀ بزرگ می‌خوانند.

دو تن از کارمندان این کمیته در ولایت‌های غزنی و بلخ که نخواستند نام‌ های شان در گزارش گرفته شود به رادیو آزادی گفتند، با توقف فعالیت کمیتۀ سویدن برای افغانستان، شمار زیادی از کارمندان این کمیته و افرادی که از کمک‌های آن مستفید می‌شدند، متضرر شده اند:
"تنها در غزنی در بخش معلولین یک شفاخانۀ کلان داشت که روزانه حدود ۲۰۰ تن مراجعین داشت، حالا که بسته هم شده تعداد زیاد مردم پشت درِ این شفاخانه منتظر اند، همچنان در بخش آموزش در غزنی زیاد استادان و شاگردان دارد و در بخش انجنیری که در آنجا هم تعدادی زیاد کار می‌کردند حالا که متاسفانه کمیتۀ سویدن بسته شد، مردم خیلی متضرر شد."

"من یکی از کارمندان موسسه سویدن در بخش معارف بودم و فعلاً که فعالیت‌های این موسسه قطع شده ما و مردم منطقۀ ما با مشکلات زیادی دچار هستیم."

همچنان یکی از افرادی که در بخش امدادرسانی در افغانستان فعالیت می‌کند و نخواست نامش در گزارش گرفته شود، در صحبت با رادیو آزادی توقف فعالیت کمیتۀ سویدن برای افغانستان را ضایعه بزرگ خواند:
"چه کمیتۀ سویدن و سایر دفاتر که فعالیت‌های شان فعلاً در افغانستان ممنوع است و نمی‌توانند فعالیت کنند، همه‌شان موثر اند و دردی از ملت را دوا می‌کنند، اما افسوس که نبود این همه که به خوبی و خوشی مردم است، یک ضایعه منفی است، در حالی که مردم نان و آب ندارند و از گرسنگی می‌میرند، اما اینها سازمان‌ها را بسته می‌کنند."

کمیتۀ سویدن برای افغانستان جمعۀ گذشته (۱۵ مارچ) از توقف فعالیت‌های خود در این کشور خبر داد.

اندریاس استفانسون، رئیس عمومی این کمیته در صفحۀ ایکس (توییتر سابق) خود نوشته است که از این وضعیت ناراحت و نگران میلیون‌ها افغان است، اما تعهد شان برای کمک به مردم افغانستان همچنان پابرجاست.

دانش آموزان در یک آموزشگاه کمیته سویدن در شهر شبرغان - عکس از آرشیف
دانش آموزان در یک آموزشگاه کمیته سویدن در شهر شبرغان - عکس از آرشیف


او در مصاحبه با رادیو سویدن گفته که این تصمیم به درخواست طالبان و با در نظر گرفتن امنیت کارکنان این کمیته گرفته شده است.

در ادامه آقای استفانسون ابراز امیدواری کرده که آنان بتوانند بخشی از فعالیت‌های خود را از طریق سازمان‌های همکار در افغانستان ادامه دهند.

امور کاری کمیته سویدن که بیش از ۴۰ سال در افغانستان در بخش‌های صحی و آموزشی فعالیت می‌کرد در نزدیک به ۲ سال گذشته، از سوی طالبان با محدودیت‌هایی همراه شده بود.

حکومت طالبان در تابستان سال گذشته میلادی در واکنش به آتش زدن قرآن کریم در سویدن از سوی برخی افراد، اعلام کرد تا زمانی که سویدن از تمام مسلمانان از این بابت عذرخواهی نکند، اجازه نمی‌دهد در افغانستان فعالیت داشته باشد.

اما کمیتۀ سویدن در آن زمان با توجیه این که یک نهاد غیردولتی است تا کنون توانسته بود به فعالیت‌هایش در این کشور ادامه دهد.

کمیته سویدن برای افغانستان در سال ۱۹۸۰ تأسیس شد و بیش از ۲۰ هزار فرد دارای معلولیت را حمایت می‌کرد و بیش از ۸ هزار افغان را در ۱۸ ولایت به کار استخدام کرده بود.

گفتنیست که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان در سال ۲۰۲۱ و سپس وضع محدودیت بر فعالیت زنان در موسسات امدادرسان در ۲۰۲۲، سبب شد بسیاری از سازمان‌های امدادرسان فعالیت‌های شان در افغانستان را متوقف کنند و یا کاهش دهند.

کمک‌های بشردوستانه به افغانستان در پاسخ به عملکرد طالبان در حالی کاهش یافته که بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، در سال جاری میلادی نزدیک به ۲۴ میلیون نفر در افغانستان برای زنده ماندن به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

XS
SM
MD
LG