روزنامهٔ اکسپریس تربیون چاپ پاکستان به نقل از مقامهای پاکستانی خبر داده که حکومت طالبان در افغانستان در تلاش بازگشایی کانال ارتباطی رسمی برای گفتگو با اسلامآباد است.
این روزنامه در یک گزارش تازه نوشته که در ادامهٔ این تلاشها، عبیدالرحمان نظامانی شارژدافیر پاکستان در کابل هفتهٔ روان به کندهار رفته بود و با ملا شیرین آخند والی کندهار از افراد نزدیک به هبتالله آخندزاده رهبر طالبان دیدار کردهاست.
به گفتهٔ روزنامه، هرچند گفتگوهای رسمی میان کابل و اسلامآباد متوقف شده است، اما به نوشته روزنامه روابط غیر رسمی میان طالبان و اسلام آباد هنوز هم وجود دارد.
این روزنامه در گزارش خود نوشته است که حکومت طالبان با حکومت جدید در پاکستان در تلاش حل مسایل ایجاد شده بین دو کشور هستند.
اکسپریس تربیون به نقل از منابع دیپلوماتیک که در مورد شان جزئیات بیشتر داده نشده، ادعا کرده است که حکومت طالبان هنوز هم تأکید میکند که پاکستان باید به گفتهٔ روزنامه با تحریک طالبان پاکستانی (تی تی پی) مشکلاتاش را از طریق گفتگو حل کند.
روزنامه نوشته است که نظامانی در دیدار با ملا شیرین والی طالبان در کندهار اطمینان داده است که هنگام سفر به اسلامآباد خواستهای آنها را با مقامهای بلندپایهٔ پاکستانی در میان خواهد گذاشت.
شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل، پس از تشکیل حکومت جدید در پاکستان به کندهار سفر کرده است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در مورد ادعاهای اکسپریس تربیون به پرسشهای رادیو آزادی پاسخ نداد، اما دفتر مطبوعاتی طالبان در کندهار این دیدار را تأیید کرده و گفته است، ملا شیرین به آقای نظامانی از برگزاری انتخابات و ایجاد حکومت جدید تبریکی داده و ابراز امیدواری کرده است که اسلامآباد منافع بین هر دو کشور را حفظ و فضای امن گفتگوها را ایجاد کند.
این دفتر با نشر یک اعلامیه به روز سهشنبه این موضوع را مطرح کرده است.
بر اساس گزارش اکسپرس تربیون، ملا شیرین از مقامهای طالبان است که مذاکرات میان حکومت پاکستان و طالبان پاکستانی را نیز زمینهسازی کرده بود.
او در اوایل ماه جنوری گذشته نیز به اسلامآباد سفر داشت و با صدراعظم سرپرست، وزیر امور خارجه و دیگر مقامهای این کشور دیدار کرده بود.
این درحالیست که امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجهٔ حکومت طالبان روز دوشنبهٔ هفتهٔ روان طی یک نامه به اسحاق دار، وزیر خارجهٔ جدید پاکستان بر تقویت روابط میان دو کشور ابراز امیدواری کرد و گفت، افغانستان آماده است با پاکستان در بخش فرصتهای موجود کار کند.
ظاهراً روابط میان کابل و اسلامآباد هنگام حکومت سرپرست پیشین پاکستان تیره بود.
پاکستان بارها حکومت طالبان در افغانستان را به کمک و ارتباط با طالبان پاکستانی متهم کرده، اما حکومت طالبان ناامنی پاکستان را مسئله داخلی این کشور خوانده است.
علاوه بر این، پاکستان روند اخراج صدها هزار مهاجر افغان فاقد اسناد را از این کشور آغاز کرد که واکنش حکومت طالبان در افغانستان را به همراه داشت.
اما هنوز مشخص نیست که آیا روابط بین حکومت جدید به رهبری شهباز شریف در پاکستان و حکومت طالبان در افغانستان بهبود خواهد یافت و یا تیرهتر از قبل خواهد شد.