مذاکره کنندهها برای برقراری آتشبس در غزه، تلاش دارند تا به نتیجه دست یابند اما اختلافها تا هنوز باقی است.
هیئتهای امریکا، قطر و گروه حماس وارد قاهره شده اند تا دور تازه گفتگوها را آغاز کنند. اسرائیل گفته که برنامۀ برای اشتراک در این گفتگوها ندارد.
خواستهها در مورد برقراری آتشبس شش هفتهیی و مبادله گروگانان از نزد گروه حماس و زندانیان فلسطینی در اسرائیل تمرکز دارد.
گروه حماس که از سوی ایالات متحده امریکا و اتحادیه اروپا سازمان تروریستی دانسته میشود، خواهان خروج کامل نیروهای اسرائیلی از نوار غزه شده است.
اینسو اسرائیل تعهد کرده که تا نابودی کامل گروه حماس به جنگ ادامه میدهد.
خواست دیگر اسرائیل در مورد رهایی ۱۳۰ گروگان از نزد گروه حماس است اما گمان میرود که ۳۰ تن از گروگانان جان باخته باشند.
اکنون جنگ میان اسرائیل و گروه حماس وارد ماه ششم میشود اما از شدت آن کاسته نشده و کماکان ادامه دارد.
وضعیت بشری در غزه هم خیلی ناگوار است و مقامهای سازمان ملل متحد و ادارههای امدادرسانی، از وقوع بحران بشری در این شهر هشدار داده اند.
روز یکشنبه (۳ مارچ) یک هیئت اتحادیه اروپا به مصر رفت و خواهان ادامه کمکها به غزه شد.
اودو بولمن رئیس کمیته حقوق بشر پارلمان اروپا که در راس این هیئت قرار دارد، به برقراری آتشبس در غزه به هدف رسانیدن کمکها تاکید کرد:
"به باور و دیدگاه ما، آتشبس یگانه راه است تا فوریترین کارها را انجام دهیم و از کشته شدن هزاران تن جلوگیری کنیم. جلو کشته شدن بیگناهان را بگیریم و برای آنهائیکه به کمکهای بشری نیاز دارند، کمک فراهم کنیم."
بر اساس گفتههای سازمان ملل متحد، در حال حاضر بخشهای از شمال شهر غزه با خطر قحطی شدید روبرو است.
اسرائیل گفته که به کاروانهای مددرسانی اجازه ورود به شمال غزه را نمیدهد و بنابر همین دلیل، دهها موتر باربری مملو از مواد غذایی در انتظار ورود به این منطقه بسر میبرند.
وزارت صحت غزه تحت کنترل گروه حماس میگوید که اکنون شمار قربانیان در نتیجه جنگ نزدیک به پنج ماهه از مرز ۳۰ هزار تن گذشته است.
در چند روز گذشته، آمار قربانیان که در هر ۲۴ ساعت از سوی این وزارت پخش شده، بیشتر از صد تن گفته شده که در مجموع نگرانیهای گسترده را از وضعیت باشندههای غزه به میان آورده است.