لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۱۵

صدراعظم اسرائیل نخستین پیشنهاد رسمی را در مورد وضعیت غزه پس از جنگ، ارائه کرد


سربازان اسرائیلی در بخشی از شهر غزه
سربازان اسرائیلی در بخشی از شهر غزه

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، اولین پیشنهاد رسمی خود را در مورد وضعیت پس از جنگ در غزه ارایه کرده است.

این سند را نتانیاهو به روز پنجشنبه (۲۲ فبروری) به کابینۀ امنیتی اسرائیل ارائه کرد و نسخۀ آن امروز جمعه به دسترس خبرگزاری رویترز قرار گرفته است.

رویترز بر اساس این سند گزارش داده که اسرائیل میخواهد به کنترول امنیتی خود بر تمامی اراضی غرب اردن به شمول کرانۀ غربی اشغالی و نوار غزه، ادامه دهد.

این سرزمین‌هایی اند که فلسطینی‌ها می‌خواهند دولت مستقل در آنجا، ایجاد کنند.

در اهداف دراز مدت این سند طرح شده از سوی صدراعظم بنیامین نتانیاهو، به طور یکجانبه به رسمیت شناختن دولت فلسطین رد شده است.

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل،
بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل،

نتانیاهو گفته که سازش با فلسطینی‌ها تنها از طریق گفتگوی مستقیم بین دو طرف امکان‌پذیر است، اما نگفته که طرف فلسطینی چه کسی خواهد بود.

این پیشنهاد در حالی مطرح شده که شاهدان عینی از ادامه حملات هوایی اسرائیل در جنوب نوار غزه خبر دادند.

اگرچه تلاش‌هایی برای برقراری آتش‌بس موقت بین اسرائیل و گروه حماس در غزه انجام می‌شود، اما گروه‌های امدادگر وضعیت بشری در غزه را بسیار ناامیدکننده و وحشتناک خوانده اند.

ایالات متحده امریکا و اتحادیه اروپا گروه حماس را یک سازمان تروریستی می دانند.

رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده اند که هیئتی به رهبری دیوید برنیا، رئیس استخبارات نظامی این کشور یا موساد برای گفتگو درباره آتش‌بس جدید بین حماس و اسرائیل به پاریس رفته است.

سازمان ملل می‌گوید که در جریان جنگ بیش از چهار ماه در غزه، بیشتر بخش‌های غزه ویران شده و بیشتر از ۲ میلیون و ۴ صدهزار نفر ساکن این منطقه با قحطی، شیوع بیماری‌ها و مشکلات دیگر مواجه اند.

اداره هماهنگ کنندهٔ کمک های بشری سازمان ملل متحد (OCHA) مدعی است که از رسیدن کمک ها به غزه جلوگیری شده و درگیری های مداوم بر ارسال مواد کمکی تأثیر گذاشته است.

باشنده های غزه در حال دریافت کمک های بشری
باشنده های غزه در حال دریافت کمک های بشری

همزمان وزارت صحت غزه که تحت کنترول حماس است، روز جمعه اعلام کرد در جنگی که از به تاریخ ۷ اکتبر آغاز شده، بیش از بیست و نه هزار و پنجصد فلسطینی کشته و بیش از شصت و نُه نیم هزار دیگر زخم برداشته اند.

این ارقام توسط منابع مستقل تایید نشده است.

اسرائیل می گوید که ۱۳۰ نفر همچنان در گروگان گروه شبه نظامی حماس در غزه هستند و گمان می رود که ۳۰ تن از آنها کشته شده باشند.

جنگجویان حماس در هفت ماه اکتوبر پارسال بر برخی مناطق اسرائیل حمله کردند، حدود ۱۲۰۰ تن را کشتند و ۲۴۰ تن دیگر را، گروگان گرفتند.

به دنبال آن نیروهای مسلح اسرائیل جنگ در غزه را آغاز کردند.

XS
SM
MD
LG