وزارت خارجۀ جرمنی از شهروندان این کشور خواسته که افغانستان را به دلیل خطرات امنیتی ترک کنند.
این وزارت امروز دوشنبه با نشر یک اعلامیه در وبسایت خود به شهروندان جرمنی در افغانستان گفته است که این هشدار را جدی بگیرند و با ترانسپورتهای محلی و خطوط هوایی افغانستان سفر نکنند.
وزارت خارجۀ جرمنی افزوده که سفارت این کشور در کابل و دفتر نمایندگی آن در شهر مزارشریف هم به دلیل این خطرات بسته است.
جرمنی از شهروندانش در افغانستان خواسته که از حضور در اماکن عمومی، تجمعات و تظاهرات خودداری کنند.
به نقل از اعلامیۀ وزارت خارجۀ جرمنی، گزارشهایی از نقض حقوق بشر، ترور، سرقت و آدمربایی افغانها و اتباع خارجی و حملات طالبان بر نظامیان پیشین وجود دارد و این نشان دهندۀ وضعیت خراب امنیتی افغانستان است.
جرمنی همچنین از وضعیت آب و هوای افغانستان و موجودیت بیماریهای ویروسی در این کشور ابراز نگرانی کرده است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به پرسشهای رادیو آزادی در بارۀ این اعلامیۀ وزارت خارجۀ جرمنی پاسخ نداد.
اما حکومت طالبان بارها مدعی شده که از زمان حاکمیت شان در سال ۲۰۲۱ بدینسو امنیت سرتاسری در افغانستان تأمین است.
با وجود این ادعای طالبان، نقاط مختلف افغانستان از جمله کابل در بیش از دو سال حاکمیت طالبان در کنار برخی درگیریها، گواه حملات انفجاری و انتحاری خونین بوده است.
این در حالی است که برخی شهریان کابل میگویند، نشر این گونه اعلامیهها سبب نگرانی آنها در بارۀ وضعیت امنیتیشان در افغانستان میشود.
یکی از آنان که نخواست نامش در گزارش منتشر شود به رادیو آزادی گفت:
"این باعث شده که ترس بین مردم و جوانان زیاد شود. ما نمیتوانیم که یک کار را با خاطر آرام انجام بدهیم. ترس مردم زیادتر میشود."
یک خانم از کابل که نخواست نامش در گزارش منتشر شود، به رادیو آزادی گفت که افغانستان در دو سال گذشته با مشکلات زیادی روبهرو بوده است و اکنون اعلامیههای این چنینی برخی کشورها ثابت میسازد که افغانستان امنیت ندارد:
"حس ناامیدی، ترس و استرس در همه شهروندان ایجاد میشود که وقتی کشورهای خارجی به این عقیده رسیدند که واقعاً امنیت و جای برای زندگی امن نیست، به این معنا است که نیست."
حشمت، دیگر باشندۀ شهر کابل مدعی است که کشورهای بیرونی تنها به فکر شهروندان خود شان هستند و زندگی مردم افغانستان برای آنها اهمیت ندارد:
"روز به روز وضعیت از لحاظ امنیتی و اقتصادی بدتر میشود. اما اقدام اساسی در مقابل طالبان انجام نمیدهند، تنها منافع کشور خود شان و زندگی شهروندانشان برای شان مهم است. اینکه مردم افغانستان در چه وضعیتی هستند برای آنها اهمیت ندارد."
پیش از این کشورهای بریتانیا، چین و امریکا نیز سفر شهروندان خود به افغانستان را به دلیل وضعیت بد امنیتی منع کرده بودند.
با وجود ادعای مقامهای طالبان مبنی بر سرکوب شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش)، شورای امنیت سازمان ملل متحد روز یکشنبه در گزارش تازۀ خود گفته که جذب افغانان در صفوف این گروه چشمگیر است.